dore okulları
Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2421.7
  • BIST
    10045.74
  • BTC
    57368.16$

Malatya’ya ’Emeksiz’ puan yok!

21 Ağustos 2022, Pazar 22:54
Malatya'ya 'Emeksiz' puan yok!

 

 

 

-    Yeni Malatyaspor’un konuğu kimdi?
-    İlk 11’de kaç değişiklik gerçekleştirildi?
-    Cihat Hoca, oyun sistemini neye dönüştürdü?
-    Sol beke geçen sürpriz isim kim oldu?
-    Tetteh, tribünleri neden üzdü?
-    Golü atan 22 yaşındaki santrfordan bir ilk!
-    Kimin şutunda top, sol kale direğinden döndü?
-    26 Ağustos’ta hangi deplasmana çıkılacak?
-    Müsabakanın izlenim içerikli yorumu…

TFF Birinci Lig’de, ikinci haftanın 7’nci karşılaşmasında Yeni Malatyaspor, Adanaspor’u ağırladı. Maçın ilk yarısını hayli kötü bir futbolla 1-0 geride kapatan Doğunun Kaplanları, ikinci devrede, gelecek adına ümitvar olmayı gerektirecek bir oyun sergiledi: 1-1 Doğukan Emeksiz, Malatya ekibinde, profesyonel liglerde ilk golünü atarken, cefakâr taraftar, genç kadroyu tribünlere çağırıp alkışladı. 26 Ağustos’ta, Eyüpspor deplasmanına çıkılacak.

İLK 11’DE ÜÇ YENİ YÜZ

Bodrum’da ilk 11’de boy gösterenlerden Arda Hilmi Şengül ile Hüseyin Ekici, Adanaspor karşısında esame listesine yazılmazken Yakup Alkan yedek soyundu. İlk 11’in yeni yüzleri Yiğit Ulaş, Cengizhan Akgün ile Ogün Özçiçek oldu. Tekrar anlaşılan Barış Başdaş antrenmana katılsa da ortalıkta görülmedi. 

ARSLAN, SİSTEMİ DEĞİŞTİRDİ

Teknik direktör Cihat Arslan, oyun sisteminde ve oyuncu seçimlerinde birçok değişikliğe gitti. Bodrum’da 3-1 kaybettikleri gün 4-2-3-1 saha dizilişini tercih eden Arslan, bu kez 4-1-4-1’i uygulattı. 

SOL BEKTE SÜRPRİZ İSİM!

Eldivenleri yine Abdulsamed Damlu giyerken, defans hattında soldan sağa; Rahman Buğra Çağıran, Burak Kavlak, Yiğit Ulaş ve Taha Gür ter döktü. Bodrum’da açık verilen savunmanın soluna kaptan Rahman Buğra çekildi. Geri dörtlünün önünde Ganalı Godfred Donsah görev üstlendi. İkinci bölgede sağdan sola; Malili Aly Malle, Ogün Özçiçek, Burunduli Jospin Nshimirimana ile Cengizhan Akgün forma giydi. İleri uçta Doğukan Emeksiz gol aradı. 

SAYGI DURUŞU

Vefat eden eski TFF Başkan Vekili, eski Dopingle Mücadele Kurulu Başkanı ve Sağlık Onur Kurulu Üyesi Prof. Dr. Turgay Atasü ile A Milli Takımımız ve Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Aydın Yelken’in anısına, müsabakadan önce 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

İLK TEHLİKELİ ATAK

14 Ağustos’ta Bodrum’da 3-1 kaybeden Yeni Malatyaspor, moral depolamayı planlıyordu; fakat savunma hattında ilk devrede zafiyetler yaşadı. Yine de tempolu başlayan mücadelede ilk tehlikeli ve net atağı ev sahibi geliştirdi. İkinci dakikada, Malle’nin soldan, havadan servisinde Cengizhan’ın kafasını Adanaspor’un 1 numarası Hasan Akınay güçlükle çelebildi. Pozisyonun devamında ise Ogün’ün yerden sektirdiği meşin yuvarlağı tutmayı bildi. Adanaspor da Tetteh’in olduğu, Yeni Malatyaspor’un sağ kanadını fazlasıyla kullanacak izlenimi verdi.
 
RAHMAN BUĞRA’NIN DİKKATİ

Jospin’in derinlemesine pasında 8’de Doğukan kalecinin üzerine hafif şiddette bir top yollayınca Hasan Akınay kontrol etmekte pek zorlanmadı. 12’de, ceza sahasında Hüseyin Öztürk ile Burak Çoban arasında yerde kalan Cengizhan penaltı bekledi; ama hakem Murat Erdoğan oralı olmadı. Kısa bir süre sonra Tetteh’in soldan arka direğe ortasında Rahman Buğra, Burak’tan önce ayağını koyarak topu kornere attı.

SICAK HAVADA SU MOLASI

16’da Malle’nin ara pasında Doğukan, ceza alanındaki şutunda rakip takım oyuncularına takıldı. Orta sahaların, iki ekip tarafından da çok çabuk geçildiği göze çarptı. Sıcak havadan ötürü hakemin 22’de su molasını işaret eden düdük sesi duyuldu. Sahada gol yoktu; ancak pozisyon zenginliği vardı. 

MALLE’NİN ÜSTÜN SÜRATİ

27’de, soldan içeriye sokulmak isteyen Lamin Jallow’a yerden kayarak çok kritik bir müdahalede bulunan Yiğit, atağı keserken alkışı fazlasıyla hak etti. 28’deki kornerde, Malle’nin gerisinde olduğu Adanasporlu futbolcuları ani deparıyla geçişi görülmeye değerdi. 

TETTEH, MALATYA’YI ÜZDÜ!

32’de tribünleri üzen Adanaspor golü geldi. Hüseyin Öztürk, soldan attığı tacın ardından Yiğit’in baskısındaki Burak Çoban ile verkaça girip geriye doğru çıkardı. Ceza sahası yayı içerisinden Burak Çamoğlu’nun vuruşunda havada kavis yapan topa Ganalı Samuel Tetteh kafayı uzattı. Gole, günün başarılı oyuncularından Rahman Buğra’nın ofsaytı bozması davetiye çıkardı. Sarı-Siyah-Kırmızılı futbolseverlerin aklına, İngiltere Championship’teki Hull City’nin yolunu tutan Ganalı forvet Benjamin Tetteh düştü.

TAHA’YA YETERLİ DESTEK YOK

Bir başka Adanaspor akınında, Tetteh’in mükemmel topuk pasında Sacko hareketlenirken Rahman Buğra da ona yetişemedi. Abdulsamed, rakibinin ayaklarının önünde adeta uzayarak, topu son anda kornere tokatladı. Özellikle golden sonraki ilk bölümde Turuncu-Beyazlılar oyuna ağırlığını koydu. 38’de Hüseyin soldan keserken, Jallow altıpasta kafasını çalıştıramadı. Taha yeterli desteği alamayınca Hüseyin’in yer aldığı koridoru misafir iyi değerlendirdi.

KAPTAN ŞAŞIRTMAYA DEVAM ETTİ!

41’de Rahman Buğra çok uzaklardan denedi, top üst direğe çarparak auta gitti. Hasan Akınay beden diliyle arkadaşlarına “Nasıl bu kadar boş bırakırsınız?” serzenişinde bulundu. Rahman Buğra’nın şaşırtan şutları ikinci 45’te de devam etti. Bu defa, kendi kazandırdığı serbest atışta direkt kaleyi düşündü. Hasan tek hamlede kontrol edemeyince Evren Korkmaz’ın hemen önünde Jospin topun hareketini sürdürdü. Doğukan net bir fırsatı cömertçe harcarken, başını iki elinin arasına alarak epey hayıflandı.

DİREK, DOĞUKAN’IN GOLÜNÜ MÜJDELEDİ

Cengizhan 53’te, 53 forma numaralı Burak Çamoğlu’nu ekarte edip soldan orta-şut karışımı bir top gönderse de top, yan direğe çarpıp auta yöneldi. 55’te Malatyalı taraftarlar coştu. Jospin’in derinlemesine müthiş servisinde Doğukan Emeksiz ofsayta yakalanmadı. Adanaspor file bekçisinin konumuna bakarak topun dibine girdi: 1-1. 2020-21 sezonunda Sarıyer’den transfer edilen, 2020-21’i Afjet Afyonspor’da kiralık geçiren genç santrfor, bir ilki yaşadı. 22 yaşındaki yetenekli hücumcu, Yeni Malatyaspor’da TFF 1. Lig’de ilk golünü de atmış oldu. Doğukan, Malatya’da ilk ve tek sevincini, Ziraat Türkiye Kupası 5. Turu’nda, 15 Aralık 2020 tarihinde Hekimoğlu Trabzon’u 5-0 yendikleri gün yaşamıştı.

ADANA’NIN HOCASINA BOL ALKIŞ

61’deki kornerde arkaya doğru açılan topta Jallow’un yakın mesafeden şutunda Abdulsamed gole “Dur” dedi. Doğukan’ın sol baldırındaki ağrıyı ilk kontrol eden Adanaspor’un hocası Mustafa Kaplan, yeşil zeminde görmek istediğimiz güzel görüntülere imza attı. 

ÇALIŞILMIŞ KORNERLER!

Cengizhan’ın 68’de sağdan ortasında Jospin, Evren ile birlikte yükselse de hedefe ulaşamadı. Burundili 70’te Yakup Alkan’ın elini sıktı. “Çalışılmış kornerler”den biri 80’de izlendi. Sol kanattan kullanılan kornerde Burak, iki Adanasporlu futbolcunun önündeyken arka direğe aşırttı, Yakup “Gol” sesini duyuracak kafa vuruşunu gerçekleştiremedi. 85’te Doğukan emeksiz kenara yönelirken, Atakan Müjde fırsat yakaladı.

EFEKTİF FUTBOL…

88’de Rahman Buğra’yı arkasından çekiştiren Sacko, umut veren bir atağı kestiği için sarı kartla cezalandırıldı. Rahman Buğra, uzak mesafeden çerçeveyi az farkla tutturamadı. Cengizhan 90’da Mert Miraç Altıntaş ile değişti. Sonuç olarak ilk düdük çalmadan önce Adanaspor favori gösterilen taraftı; lakin bilhassa ikinci yarı Yeni Malatyaspor daha efektif bir oyun ortaya koydu.