dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.51
  • EURO
    34.92
  • ALTIN
    2439.2
  • BIST
    9716.77
  • BTC
    64425.1$

Malatya’ya rekor dayanmıyor!

08 Mayıs 2022, Pazar 18:20
Malatya'ya rekor dayanmıyor!





-    Yeni Malatyaspor, üst üste kaçıncı kez kaybetti?

-    Kaplanlarda hangi futbolcu kırmızı kart cezalısıydı?

-    Mali asıllı Fransız santrfor ve Mustafa nerede?

-    Cezasını tamamlayan Arjantinli stoper ilk 11’de

-    İlk 11’de kaç değişiklik gerçekleştirildi?

-    Cihat Arslan’ın oyun sistemi nasıl oldu?

-    Kaptan, bu sezon kaçıncı golünü attı?

-    Müsabakanın izlenim içerikli yorumu…



Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, haftalar öncesinde küme düştüğü Süper Lig’de, rekor kırmayı sürdürüyor. Malatya temsilcisi, kendisi gibi lige havlu atan Çaykur Rizespor’u ağırladığı mücadelede 3-1 mağlup oldu. Bir topu direkten dönen Kaplanlar, yalnızca iki isabetli şut çekebildi. Sarı-Siyah-Kırmızılılar bu sonuçla birlikte bir üst ligde, tarihinde ilk defa 8 maç üst üste kaybetmiş oldu! 20 puan ile 20’nci ve son basamakta konumlanan Yeni Malatya; 15 Mayıs’ta, 37’nci haftada Kayserispor deplasmanına çıkacak. 



KENAN CEZALI, DICKO NEREDE?

Kaplanlarda, 1 Mayıs’ta, Alanya’daki 2-1’lik mağlubiyette, 23’üncü dakikada oyundan ihraç edilen Kenan Özer, kırmızı kart cezalısıydı. 24 Nisan’da, Malatya’daki 3-2’lik Konyaspor yenilgisinde, dakikalar 20’yi gösterirken kızaran Gaston Campi, yaptırımını Alanya’da tamamladı. Arjantinli 11’e de döndü. Alanya’ya, yaklaşık 65 metreden müthiş bir golan atan Mali asıllı Fransız Nouha Dicko da Malatya’ya birçok futbolcu gibi “Veda” etmiş olacak ki, ortalıkta yoktu!



MUSTAFA ESKİHELLAÇ DA KAYIP!

Konyaspor önünde sarı kart cezalısı durumuna düşen Mustafa Eskihellaç’ın cezası bitse de bu futbolcu esame listesine yazılmadı. Mustafa, şut tercihi nedeniyle Alanya’da, arkadaşlarınca hedef tahtasına oturtulmuştu! Kamuoyundaki bilgilere göre Sarı-Siyah-Kırmızılı kulüp, Mustafa’nın alacaklarını ödedi. Böylece, taliplisi hayli fazla olan bu oyuncunun serbest kalma hali ortadan kalktı.



ARSLAN’DAN 4 DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Cihat Arslan, kulüp ile ipleri koparanların arttığı ve cezalı oyuncuların olduğu süreçte, ilk 11’de 4 değişikliğe gitti. Alanyaspor karşısında fırsat tanıdığı Kenan ile Dicko’dan yararlanamadı. Gençlerden Berat Yaman ile Yiğit Ulaş’ı da yedek soyundurdu. Bu öğrencilerinin yerine Muhammed Sarıkaya, Campi, 18 yaşındaki Atakan Müjde ile Ganalı Osman Haqi’yi sahaya sürdü.



SAHA DİZİLİŞİ YİNE 4-3-3

4-3-3 oyun sistemini tercih eden Cihat Arslan’ın 11’inde kaleyi Abdulsamed Damlu korudu. Defansta sağdan sola; Muhammed, Barış Başdaş, Campi ile Ganalı Philip Gameli Awuku vardı. Bu dörtlünün hemen ilerisinde yine sağdan sola; Rahman Buğra Çağıran, Burunduli Jospin Nshimirimana ile Atakan ter döktü. İleri üçlüyü Haqi, Ganalı Benjamin Tetteh ve Mert Miraç Altıntaş oluşturdu.



YENİLEN BASİT GOL…

Karşılaşmanın hemen başında, Gökhan Gönül’ün sağ kanattan ortasında Umar Aminu Umar, 7’de yükselip topu yere çarptırırken Abdulsamed’i çaresiz bıraktı: 0-1. Nijeryalının izini sürmeyen, sadece arkasından kısa bir koşu yapan Muhammed’in suçu büyüktü! Çok geçmeden, ikinci gol yenildi. Carlos Ponck’un düşündüğü Yusuf Sarı, sağdan gelişen atakta, ceza alanının girişinde, sol ayağıyla çaprazdan sert ve isabetli vurdu: 0-2. Yusuf ısrarla şut açısı ararken Yeni Malatyasporluların birbirine bakmakla yetindiği görüldü!



TETTEH ÜST DİREĞE TAKILDI

Son dönemin formda isimlerinden Tetteh, 20’de gole çok yaklaştı. Gökhan Akkan’ın önde olduğunu fark eden Ganalı yıldız, ceza yayı sağ çaprazından direkt kaleyi düşündü. Ancak güzel bir kavis verdiği top, Gökhan’ın bakışları arasında üst direkten oyun alanına geri döndü ki, Çaykur Rizesporlular tehlikeli kornerle uzaklaştırdı.



SAVUNMADA ERKEN DEĞİŞİKLİK

33’te erken bir değişiklik oldu. Cihat Arslan, özellikle ikinci golde rakibini takip etmeyen Muhammed’in yerine oyuna, Mısırlı Karim Hafez’i aldı. Hafez’in girişiyle, haliyle savunma kurgusu da değişti. Barış sağ beke geçerken, Gameli sağ, Campi sol stoperde yer aldı. Hafez de sol beke yöneldi. 



18 YAŞINDA UMUT’LANDI

45+1’de Tetteh hünerlerini konuşturdu. Verkaça girdiği Haqi Osman’ın derinlemesine pasında içeriye klas çevirdi. Kaptan Rahman Buğra, sol ayağıyla net dokundu: 1-2. Rahman Buğra, bu sene ikinci golünü kaydetti. İkinci yarıda beraberliği yakalamak isteyen Cihat Hoca, aksayan Mert Miraç’ı kenara alıp 2004 doğumlu Umut Taniş’e, 46’da şans verdi. 



GAMELI’NİN KADEMESİZLİĞİ!

62’de Papiss Cisse’nin yerine oyuna dahil olan Joel Pohjanpalo, sadece iki dakika sonra tabelaya 1-3’ü yazdı. Finlandiyalı, Lebogang Phiri’nin asistinde Gameli hem kademeye giremeyip hep ona yetişemeyince sağ ayağının içiyle, Abdulsamed’in kapattığı köşeye, yerden gönderdi: 1-3. 69’da Berat Yaman, görevi Haqi’den devraldı. 



ABDULSAMED SAKATLANDI, MURAT İLK KEZ

Alanya’da 11 net pozisyonda kurtarış ile alkışlanan Abdulsamed, Rizespor’a karşı da başarılı işlere imza attı. Emirhan’ın skordaki rakamları değiştirebilecek şutunu takiben parmaklarının ucuyla meşin yuvarlağa temas etmeyi de bildi. Bu pozisyondan sonra sakatlanan yetenekli file bekçisi, oyuna devam edemedi. 22 yaşındaki kabiliyet, 77’de Murat Akşit’in elini sıktı. 2002 yılında dünyaya gelen genç eldiven de Yeni Malatyaspor formasını bu sezon ilk kez resmi bir maçta giymiş oldu.



BERAT DA BİR İLKİ YAŞADI

79’da Rahman Buğra kenara yönelirken, henüz 17’sindeki Berat Mert, Sarı-Siyah-Kırmızılı takımdaki ilk resmi müsabakasına çıktı…