dore okulları
Malatya
30 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.74
  • ALTIN
    2407.4
  • BIST
    10080.85
  • BTC
    61044.45$

Malatya’da Et ve Domates Ekonomisi: Vatandaşın Cebi Değil, Kalbi Doluyor!

17 Nisan 2024, Çarşamba 18:05
Malatya’da Et ve Domates Ekonomisi: Vatandaşın Cebi Değil, Kalbi Doluyor!

Ah, Malatya! Gündemde yine et ve sebze zammı… Halk arasında, domatesin kilosunun 40 TL’yi bulduğu söylentileri dolaşıyor. Demek ki, domates artık altın gibi, borsada hisse gibi… Ama sanırım birazdan artacak, acele edin!

Vatandaşın Alım Gücü ve Domatese Dönüşen Altınlar

Vatandaşın alım gücü dedikleri şey, galiba domates ve et karşısında direnç gösteremeyen bir süper kahramanmış gibi düşmüş durumda. Yani, et alacakken “Acaba bu hafta sadece koklasak mı?” sorusunu kendinize sorduysanız, yalnız değilsiniz.

Komşuluk, Taneyle Domates ve Sosyal Medya Paylaşımları

Öyle bir dönemdeyiz ki, komşuluk ilişkileri, borsa endekslerinden daha hızlı yükseliyor. Komşular birbirinden taneyle sebze istiyor. “Abi, yanına bir dal daha ekler misin?” cümlesi, çocuğunuzun okul masraflarını karşılayacak bir yatırım danışmanı tavsiyesi gibi kıymetli.

Malatya’nın Yeni Sosyal Para Birimi: Domates

Sanki domates ve et, sadece yemek için değil, aynı zamanda sosyal bir para birimi olmaya başladı. İnsanlar artık marketten alışveriş yaparken değil, komşularıyla domates üzerinden pazarlık yaparken kendilerini birer ekonomist gibi hissediyorlar.

Son Söz: Kalpler Doyarken Cüzdanlar Zayıflıyor

Biz Malatyalılar, ekonomik darboğazları, komşuluk bağlarımızı güçlendirerek aşıyoruz. Belki cüzdanlarımız biraz zayıflıyor, ama kalplerimiz ve sosyal bağlarımız hiç olmadığı kadar doygun. İronik bir şekilde, ekonomi soğukken insan ilişkileri ısınıyor. Domates ve et fiyatlarına bakıldığında, Malatya’da asıl zenginliğin ne olduğunu bir kez daha anlıyoruz: Komşuluk ve paylaşma kültürü!

Sevgiyle Kalın...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.