dore okulları
Malatya
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.29
  • EURO
    34.8
  • ALTIN
    2401.9
  • BIST
    10268.63
  • BTC
    64227.04$

 Malatya’da İşler Karışık: Yaş Büyükse Sen de Büyük İhtimalle İşsizsin!

24 Nisan 2024, Çarşamba 15:21
 Malatya’da İşler Karışık: Yaş Büyükse Sen de Büyük İhtimalle İşsizsin!

Malatya’da işler biraz karışık… 8600 Toplum Yararına Program (TYP) çalışanı var. Sanayicilerin gözünde ise bunların bir kısmı altın değerinde, bir kısmıysa pas. “Yaşlı işçi mi? O da ne? Biz genç, dinamik arıyoruz!” diye haykırıyor sanayiciler. Ama durun, işin içinde bir çelişki var: O çok arzulanan gençler, işe gelince neredeyse hayalet.

Bakın, burada bir tuhaf durum var. Sanayici, TYP’yi kapatalım, diyor. “Bu yaşlılar ne işe yarar ki?” diyor. Peki, gençler? Onlar da fabrikalara gitmiyor. İronik, değil mi? Herkes iş istiyor ama işe gelince kimse yok.

Ve işte, sahnede Bülent Tüfekci var. Çalışma Bakanlığı’na durumu anlatmaya karar vermiş. “Bakın, bizim burada ciddi bir yaş sorunu var. Gençler çalışmıyor, yaşlılar işe yaramıyor deniyor. Çözüm bulmamız lazım.” Peki, Çalışma Bakanlığı ne diyecek bu işe? TYP programında yaş kategorisini ayırarak çözüm bulunabilir mi? Yoksa yaşlılar iş bulamazken gençler işe gitmek istemiyor mu?

Burada herkesin bir derdi var ama kimse çözüm üretmiyor. Sanayiciler maliyetten kaçıyor, yaşlılar iş arıyor, gençlerse kafalarını kuma gömüyor. Malatya’daki bu işsizlik komedisinde son perde henüz çekilmedi. Gerçek çözüm, hem sanayicilerin hem de çalışanların ihtiyaçlarını dengeli bir şekilde karşılayacak şekilde olmalı. Ve evet, bu durumu herkesin görmesi gerekiyor çünkü bu, sadece Malatya’nın değil, tüm Türkiye’nin meselesi.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Yusuf özdal özdallar ayakkabı yönetim kurulu başkanı
    24-04-2024 16:27

    13 yıldır malatyadayım bir hayalim vardı birikimlerimi bildiklerim doğduğum şehre taşıyayim o gün bu gün hep şunu söyledim sağayla ne yapılması gerekiyorsa paylaşın 2 ufak 2 büyük sanayimiz var burda tecrübeli donanımlı insanlar la paylaşılsaydılar azda olsa bu durumlara gelmezdik bir de Türkiye nin tamamında yapılmış olsaydı inanıyorum ki bu durum olmazdı illede üniversite ısrarı olursa irelde işsiz bir okumuş taifesi olacak ve oluyor elbette bu konularda çok muzdarip ve çok dertliyim iş verende işçide Türkiye yakışan bir durum da değiliz bir iş adamı olarak önerim zararın neresinden dönersen karımız saygılarımla

  • yorum avatar
    Battal
    24-04-2024 15:51

    Vicdansız yöneticiler derdiniz bu olsun bu...İnsanlar can cekişiyor..uyanın uyanın...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.