dore okulları
Malatya
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.80
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    67837.399$

Malatya’da Yaşam: Kiralar Uçtu, Yollar Kapandı, Çile Bitmiyor!

28 Mayıs 2024, Salı 08:25
Malatya’da Yaşam: Kiralar Uçtu, Yollar Kapandı, Çile Bitmiyor!

Deprem Sonrası Malatya: “Bu Kadar da Olur mu?”

Depremin üzerinden 15 ay geçti, ancak şehir hâlâ normale dönmedi. Ev kiraları uçuşa geçmiş, hayat pahalılığı cabası. Malatya, adeta bir trajedi sahnesine dönüşmüş durumda.

KİRALAR CEP YAKIYOR, HAYAT PAHALANDI

Ev kiraları öyle bir fırlamış ki ev arayanlar şaşkınlık içinde. Market alışverişi yapmak bile artık lüks. Temel gıda fiyatları kontrolden çıkmış. Bir poşet doldurmak, cüzdanı boşaltmak demek. Malatyalılar, bu trajikomik durumdan bıkmış ama seslerini duyuracak mecra arıyorlar.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI HAYATI FELÇ ETTİ

Altyapı çalışmalarıysa tam bir kabus! Bazı bölgeler rezerv alanlarına dahil edilip çalışmalara başlanmış, ancak bu çalışmalar hayatı daha da zorlaştırmış. Yollar kapalı, trafik keşmekeş. İnsanlar işe gidip gelirken adeta işkence çekiyor. Şehirde hayat durma noktasına gelmiş durumda. Sanki birilerinin amacı, Malatyalıları sabır testine sokmak!

SİVAS CADDESİ’NDE TRAFİK VE OTOPARK SORUNU

Sivas Caddesi… Malatya’nın en işlek caddelerinden biri ama şimdi açık otopark gibi. Yıkılan binaların yerleri otoparka dönmüş, kaldırımlara bile park eden var. Kamyonlar yolları tıkıyor, yayalar yürüyemiyor. “Burada yürümek mi? İmkansız!” diyor insanlar. Yetkililerden çözüm bekliyorlar ama nafile. Bu kargaşa içinde yollar adeta şehirdeki karmaşanın simgesi olmuş.

Yetkilileri Göreve Çağırıyoruz!

Malatya’da yaşam böyle geçiyor. Yetkililer ne zaman harekete geçecek? Ne zaman bir çözüm bulunacak? Malatyalılar sabırla bekliyor ama daha ne kadar dayanacaklar? Yetkililer, artık göreve! Bu şehir daha fazla ihmal edilemez. Çünkü Malatya, trajediden komediye dönen bu hikayeye bir son vermek istiyor!

Sevgiyle Kalın. 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.