dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2325.0
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70318.52$

Malatya’dan birkaç fotoğraf

26 Mart 2015, Perşembe 09:49

Sevgili Malatyalılar, bugünkü yazımızı Malatya'mızın birkaç fotoğrafı üzerine bina etmeyi uygun gördük. Bu fotoğrafları anlatırken içine bolca espri katmayı da ihmal etmedik. Varın seyreyleyin gündemimizi:

Siyasetle uzaktan-yakından ilgisi olan herkesin malumu olduğu üzere AK Parti şu an üçe bölünmüş durumda. Erdoğan, Davutoğlu ve Gül taraftarları diye adlandırılan bu bölünmüşlükte Malatya Milletvekili ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'ın yerinin neresi olduğunu düşünüyordum.Bu düşünceyle meşgulken aklıma bir başka konu takıldı. Öznur Çalık'ın kurduğu (X) partinin genel başkanı olduğuyla ilgili bir fotoğraf  canlandı zihnimde. Bu fotoğrafı eğip bükerek farklı açılarını yakalamaya çalıştım.Bu çabamın sonucunda Öznur Çalık'ın A Takımının hangi isimlerden kurulabileceğini buldum.

Milli Eğitim Bakanı:                              Aysun Bay Karabulut (Kardeşi)

Ekonomi Bakanı:                                   Celal Karahan (Kirvesi)

Adalet Bakanı:                                       Serap Yaşar (Kankisi)

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı:          Hikmet Tanrıverdi (Hemşerisi)

28 Şubat'tan Sorumlu Devlet Bakanı:   Mustafa Şahin  (Sadık yoldaşı)

Maliye Bakanı:                                       Ertan Mumcu (Sırdaşı)

Devlet Bakanı ve Basın Sözcüsü:          Bülent Tüfenkçi (Emektarı)

Vakıflardan Sorumlu Bakan:                 Şeyhi (Malatya'lı Baba)

Çevre ve Şehircilik Bakanı:                    Hacı Uğur Polat (Varisi)

TOKİ Başkanı :                                      Yunus Akdaş

Öznur Çalık'ın A Takımında eksik gibi görünen bir isim var, o da Ahmet Çakır .Çalık'ın yatırımcısı olan Ahmet Çakır'ın yerinde sayacağını düşünüyorum. Hem ulaşabileceği en son noktadır bulunduğu mevki, hem de işleri tıkırında. Öznur Çalık “Ahmet'cim sen işini iyi yapıyorsun. Baksana o kadar itiraza rağmen trambüs gibi büyük bir hizmeti (!) Malatya'mıza kazandırdın” diyerek yedeğe alacaktır kendisini.

Öznur Çalık'ın A Takımı ve yedeği tamam olduğuna göre bir de dişine göre muhalefet lideri lazımdı kendisine.Şimdi herkesin “Emine Akkurt” dediğini duyar gibiyim.Manevi Bacısı olmazsa, Öznur hanım büyük eksiklik hissederdi gerçek hayatta.

Yazımın başında da belirttiğim gibi bu saydıklarım TAMAMEN hayal ürünü.

******

Malatya Time'ı hazırlarken Hulusi Porgalı'yla bir röportaj yapmıştım.Bu röportajı Malatya Time'da yayınlayınca takipçilerimiz bir hayli arttı. Röportajdan birkaç başlığı hatırlatayım:

CHP aslına dönüyor.

Veli Ağbaba Türkiye'nin milletvekilidir.

Siyasi kaygılardan dolayı bana Malatyaspor'u teslim etmediler.

CHP, 2 milletvekilini garanti çıkarır.

Ömer Faruk Öz adam gibi adamdır.

CHP, aslına rücu ediyor.

Bu seçim, sonraki seçimdeki CHP zaferinin hazırlığı olacak.

*******

Malatya Time'a konuşan Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, “Ben dahil, takıma zarar veren kim olursa olsun gereği yapılacaktır” demişti. “Adil Gevrek, bu sözünü tekrar tekrar düşünsün” derim ben!..

*****

“Paralelciler”in devlet imkanlarını sonuna kadar kullandıkları dönemde şahsımı “El-Kaideci” olarak fişleten bir isim vardı. Sureten dindar görünen bir gazetenin H. Dündar isimli yazarıyla şahsımı fişleme yoluna gitmişlerdi. Geçtiğimiz günlerde yazarımız Adem İnsanoğlu, Gezi zekalıları ifşa eden bir yazı kaleme aldı. Bu yazıda İhsan Eliaçık'ın Malatya'da ki avanelerini anlatılıyordu.Söz konusu yazıya, müteaddit defa AK Parti İl Başkanlığına aday olan Özcan Çetin'den itirazlar geldi.Güya “Paralelciler”e düşman olduğumuz halde bazı kendini bilmezleri fişliyormuşuz. Fişlediğimiz iddiasını bir anlığına kabul etmiş olsak, yapacağımız tek bir açıklama vardır: “Sayın Özcan Çetin. Biz fişlemeyi müdafaa ettiğiniz karnı büyüklerden öğrendik

*****

Geçtiğimiz hafta Malatya facianın eşiğinden döndü. Trambüs denilen ucube de çıkan yangın yürekleri ağza getirdi. Can kaybının yaşanmamış olması en büyük tesellimizdi. Sözkonusu olay yaşandığından umrede bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, nihayet Malatya'ya teşrif etti.

Trambüsle ilgili soruyu gayet tabii karşılayan Ahmet Çakır, “Sevincimiz can kaybının olmaması” şeklindeki cevabıyla soruyu geçiştirme yolunu seçti.

Şehir planlamacıları, mühendisler ve uzmanların “ Malatya'nın ulaşım sorunu böyle bir şeyle çözülmez” sözlerine aylardır kulağını tıkayan Ahmet Çakır'a Trambüsle ilgili bir kaç konuyu hatırlatayım.

  1. Öznur Çalık'ın ablası Fethiye Ersan, Trambüs direğine çarparak ağır yaralandı.
  2. Saman yüklü kamyonTrambüs direklerine takıldı. Facianın eşiğinden dönüldü.
  3. Geçtiğimiz günlerdeki fırtınada Trambüs direği devrildi.
  4. Deneme seferleri sırasında Trambüsle bir otomobil çarpıştı
  5. Son olarak İnönü Üniversitesi önünde cayır cayır yanan Trambüste kimsenin bulunmaması yüreğimize su serpti.

Bu saydığım hadiseler deneme seferlerinin yapıldığı sıralarda yaşandı.Deneme sonrası yaşansa vay halimize.

Sayın Çakır, siz yine istediğinizi duyacak, istediğinizi görecek ve bildiğinizi okuyacaksınız.Biz de bıkmadan usanmadan soracağız.

Malatya'ya kazandırdığınız bu ucubenin adı, Troleybüs mü? Trambüs mü?Yoksa Krampbüs mü?

Sonuncusu sizin açınızdan kötü olarak karşılanabilir.Maalesef bu ucubenin seferlerinin başlayacağı günleri ve Malatyalıların içine düşeceği durumu düşünen hemen herkesin midesine şu sıralar kramplar giriyor.