dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2444.3
  • BIST
    9716.77
  • BTC
    64295.89$

Malatyalı isyan ediyor: Seçimi kazanmak istemiyor musunuz?

10 Mart 2023, Cuma 11:20
Malatyalı isyan ediyor: Seçimi kazanmak istemiyor musunuz?

Malatyamızın, normalleşmesi için çalışıldığını ve çalışmaların ne olduğunu mümkün olduğunca sizlere duyurmaya çalışıyoruz. Bugün yine çalışmalarla ilgili bilgiler vereceğim. Ancak vereceğim bu bilgiler, maalesef olumsuzlukları içeriyor olacak. Yapılan iyi işler var, ama olumsuzluklar da devam ediyor. 

Malatya Time’da günlerdir aktarmaya çalıştığımız bir mesele vardı. Ulaşımla ilgili sorunların varlığını daha önce de anlatmış ve bununla ilgili olarak MOTAŞ’ın üzerine büyük sorumluluk düştüğünü belirtmiştik. Uyarılarımız yerine ulaşmamış olacak ki; Seferler ve sefer sayılarıyla ilgili herhangi bir “iyileşme” görmediğimizi belirtmek isterim. 

Malum olduğu üzere, konteyner kentlere yerleşimler başladı. Sanayilerdeki işyerlerinde de bazı firmalar şalterlerini açmış durumda. Her gün yeni bir işyeri faaliyete geçer oldu. Çeşitli ilanlar vererek, personel aradıklarını duyuruyorlar. Ancak, o işyerlerinde çalışacak insanlar ulaşım sorunu yaşıyorlar.

İnsanlar çalışmak istiyor. MOTAŞ’ın bu insanları, işyerlerine ulaştırmak gibi bir derdininin olmadığını görüyorum. Çevre yolunda sabahtan akşama kadar 3 tane sefer var. Konteyner kentte bulunan biri, işyerine gidebilmesi için, o 3 seferden birini yakalamak zorunda. Bunu başarırsa, deprem öncesindeki gibi, ailesine ekmek götürebilecek. Lakin MOTAŞ yöneticilerinin umursamazlığı, hem o iş yerinin; hem de o işyerinde çalışacak olan kişinin normale dönmesine engel oluyor.

Vatandaşlardan bazılarına MOTAŞ’la ilgili soru sorduğumuzda “Önümüzde bir seçim var ve sanki burayı yönetenler, vatandaşın tepkisini çekmek için uğraşıyorlar. Sanki Ak Parti’ye oy vermememiz için çalışıyorlar. Sanki bir sabotaj var.” şeklinde bir cevaplar alıyoruz.

MASKİ’NİN ÇALIŞMALARINDA BİR YAVAŞLAMA VAR

Malatya’nın sorunlarının bir kısmını çözme konusunda büyük bir gayret gösterdiğine şahitlik ettiğimiz MASKİ’nin, çalışmaları hayli hızlıydı. Ancak son dönemde MASKİ’nin çalışmalarında bir gerileme yaşandığını söyleyebiliriz. Halen, kırık-dökük alt yapılar var. Halen onarılmamış yerler var. Bunlar için yapılan çalışmaların yetersiz kaldığını görüyor ve üzülüyoruz. 

HASSASİYETİNİZİ DAHA DA ARTIRIN

Enkaz kaldırma çalışmaları bir hayli hızlanmış durumda. Enkaz kaldırmayla ilgili çalışanların arttığını görüyor ve olumlu buluyoruz. Enkazlar kaldırıldıkça, Malatya’nın normalleşmesine giden yolda, bir adım daha atılmış oluyor. İnsanların hayatını kaybettiği enkazlardan birilerinin, rant elde ettiğiyle ilgili bazı duyumlar aldık. Bunların doğruluğu veya yanlışlığını araştıracak olan elbette yetkililerdir. 

Yöneticilerimizden istirham ediyorum. Lütfen bu konuda çok çok “hassas” olunuz.

GÖREVLİLERİN, VATANDAŞA DAVRANIŞI, GÖZDEN GEÇİRİLİRSE DAHA İYİ OLUR

Malatya geneline yayılmış bir koordinasyon eksikliği olduğunu söyleyebilirim. Herkesin işini layıkıyla yapma gayretinde olduğunun bilinciyle yazıyorum. Bir iş bölümü yapılmış. Herkesin görevi farklı. Ancak vatandaş kimin ne iş yaptığını bilemez. Dolayısıyla yetkili gördüğü kim varsa ona gidip “Benim şu derdim var” diyor. Vatandaşın aldığı cevaptan ziyade, görevlinin davranışı “Bana ne. Bu benim işim değil. Söylediğin işin sorumlusu kimse ona sor. Bana niye soruyorsun?” şeklinde oluyor. Malatya’ya geçici görevlendirmeyle gelmiş insanlar daha dikkatli davranırken, bizim kendi personelimiz (!) de bu tavrı seziyoruz. Bölgeden Büyükşehir Belediyesi’nin, göreve çağırmadığı daha bir çok personelin olduğuyla ilgili bilgiler alıyoruz. Battalgazi Belediyesi’nde de bu lakaytlığın duyumları geliyor. Yeşilyurt Belediyesi ise temizlik işleri, eldeki imkanlarla dört dörtlük yürütülüyor. Fen işlerini ise maalesef bilmiyoruz. Malatya’nın üst yapısı zaten yoktu da, en azından altyapı sorunları bugüne kadar çözülmeliydi.

ÇOK ŞÜKÜR BAKANLAR KONUSUNDA BİR YOĞUNLUK VAR

Son bir kaç gün içinde, görevlendirilmiş bakanların haricinde bir hayli bakanı misafir ettik. Çok şükür bakanlar konusunda bir yoğunluk var. Ama, işlerin ilerlemesinde o yoğunluğu göremiyoruz. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un gelmesiyle işlerde bir yoğunluk oluştu, sonra her şey tekrar yavaşlar hale geldi. 

ÇADIR BOLLUĞU VAR!.. ALAMAYANLAR DA VAR!..

Malatyalı bazı insanların 3-4 tane çadırının olduğunu gözlemliyoruz. Gerçekten de Malatya’ya gelen çadırların sayısında bir hayli artış oldu. Ancak, çadır alamadığını söyleyen insanlarla da karşılaşıyoruz.  Çadır, gıda, giyim ve eşya konusunda bir koordinasyon eksikliği olduğu kesin. Bir vatandaş, hem AFAD’dan, hem belediyeden, hem de herhangi bir yardım kuruluşunda çadır alabiliyor. Öte yandan başka bir vatandaşın, halen bir çadırı dahi yok. Maalesef hemen her konuyu istismar eden insanlar var. Koordine edenler, lütfen daha hassas olsunlar. 

PTT BANK, NEREDE?..

Malatyalıların para alış verişiyle ilgili çalışmalarının da hızlandırılması gerekiyor. Devlet yardımlarını veya şehir dışındaki yakınlarının gönderdiği parayı almak isteyen vatandaşlar, Ziraat Bankası’ndan bu ihtiyaçlarını karşılayabilirler. PTT Bank’ın da bu işe el atması gerekiyor. Ziraat Bankası önünde uzun kuyruklar oluşuyor. O yoğunluğu gidermek için, PTT Bank’ın bir an önce bir çok noktada aktif hale gelmesi gerekiyor. Çadırda kurulan bir PTT var. Oradan da para transferi için insanların hayli beklemesi, hatta işini halledemeden geri dönmesi gibi hadiseler yaşanıyor. PTT’den para transferi yapmak isteyen vatandaşa verilen bir form var ki; birkaç üniversite bitirsen yine işin içinden çıkamazsın. Lütfen bu insanların hayatını biraz kolaylaştırın.

Selam ve dua ile
Fiemanillah

Yorumlar

  • yorum avatar
    Ahmet
    11-03-2023 18:23

    Daha çadır sorununu çözemediler. Başarılı bir organizasyon yapamıyorlar.

  • yorum avatar
    Ahmet
    10-03-2023 22:51

    Melekbaba mahallesindeyim 2 haftadır çadır gelmesini bekliyoruz muhtarımız görevinden alınmış durumda herşey den mahrum kaldık depremden zarar görmüş evimizde kalmak zorundayız... Olası bir depremde bizlerin başına geleceklerden kimler sorumlu olacak? Takdir Allah'ın fakat tedbirimizi alamıyoruz.

  • yorum avatar
    Mustafa H.
    10-03-2023 20:11

    Billboardlara reklam girme konusunda tüm Türkiye'de birinci sıradayız. B.şehir belediye başkanı hala reklam peşinde , makam odasını temizletmesinden tutun da diğer illerden gelen kutulara ismini yazdırmaya kadar gereksiz işlerle meşgul adam. Lütfen birileri bunu belirtsin biz evlerimize giremiyoruz adamlar sıfır sakal her gün mont elbise değişerek geziyorlar.

  • yorum avatar
    Halim
    10-03-2023 14:06

    Malatya da seçimi kaybetmek için uğraşan maalesef AkPartiliyim diyen ama olmayan bir şovmen Büyükşehir belediye başkanı var..Malatyalı bu adamdan kurtulursa rahat eder..sanki Malatyalıdan intikam almaya yemin etmiş gibi

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.