dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.64
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2495.3
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63685.04$

MALATYA’NIN 4-1 YANI HÜZÜN!

18 Ocak 2020, Cumartesi 16:30

 

SESLİ MAKALE 

 

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de 18. ve ikinci yarının ilk maçında Medipol Başakşehir'in misafiriydi. Sergen Yalçın gidince Sportif Direktör Ali Ravcı'nın taktik verdiği Kaplanlar, 41 dakikada yediği 4 golle farklı kaybetti: 4-1. Sarı-Siyah-Kırmızılıların tek golü Makedon forvet Adis Jahovic'ten geldi. Malatya ekibi 23 Ocak'ta, Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu ikinci ayağında Sivasspor'u ağırlayacak. 27 Ocak'ta ise Süper Lig'de Trabzonspor'u konuk edecek.

17_7

TAKIM, ALİ RAVCI'YA EMANET

Sergen Yalçın ile yollarını ayıran Başkan Adil Gevrek ve yönetimi, hoca aranılan dönemde takımı, Sportif Direktör Ali Ravcı'ya emanet etti. Erol Bulut'un gidişinin akabinde, 2018-19'un son 5 haftasında Kaplanların başına geçen Ravcı, üst üte 3 galibiyet almıştı. Zorlu süreçten alnının akıyla çıkan Ravcı, Yeni Malatyaspor'u tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'ne taşımış, Malatya futbolunun 16 yıllık Avrupa kupaları hasretine de nokta koymuştu.

11_31

AZUBUIKE'NİN DUYGUSAL MAÇI...

Başakşehir'in Mısır'daki Pyramids'den satın alma opsiyonuyla sezon sezonuna dek kiraladığı Okechukwu Godson Azubuike, eski kulübüne karşı yedek soyundu. 2016-17'de Malatya futbolunun 11 yıllık Süper Lig özlemini dindirenler arasında yer alan Nijeryalı, 2 milyon Euro'ya Mısır'a gitmişti. Bayrağı Edin Visca'dan 76'da alan Sırp yetenek Danijel Aleksic de 2018-19'da, Malatyaspor'un başarısı için boy göstermiş, sonrasında Al Ahli Jeddah'a imza atıp Türkiye'ye Başakşehir ile geri dönmüştü.

12_25

CHEBAKE, MINA VE JAHOVIC DÖNDÜ

15 Aralık 2019 tarihinde, Beşiktaş'ı deplasmanda 2-0'la yıktıkları mücadelede sakatlanan Faslı Issam Chebake, 34 gün sonra formasına kavuştu. Dolmabahçe'deki zaferin ardından, evlerinin ikinci katından düşen oğlu Darius için ülkesi Ekvador'a giden Arturo Mina da Chebake ile aynı dinlenme süresinin akabinde yeşil zemine ayak bastı. Süper Lig'de 17. ve ilk yarının son sınavı olan Gaziantep'teki 1-1'lik beraberlikte kırmızı kart gören Makedon santrfor Adis Jahovic de cezasını tamamladı. Sağ diz ön çapraz bağ ameliyatı olan Eren Tozlu rehabilitasyon sürecinde...

13_21

İLK 11'DE TAM 7 DEĞİŞİKLİK

Ali Ravcı, Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nun ilk ayağında, Sivas'ta 4-0 kaybettikleri karşılaşmanın 11'inde tam 7 değişikliğe gitti. Ufuk Ceylan, Erkan Kaş, Mustafa Akbaş, Özer Özdemir, Ahmed Ildız, Mitchell Donald ve Umut Bulut kulübede başladı. Sadece Zimbabweli Teenage Hadebe, Robin Yalçın, Fransız Thievy Bifouma ile Fildişi Sahilili Moryke Fofana yeniden 11'deydi.

14_13

KAPTANLIK BANDI FASLI SAĞ BEKTE

4-2-3-1 oyun sisteminde eldivenler, Beninli Fabien Farnolle'e emanet edildi. Defans dörtlününün en solunda Sakıb Aytaç, en sağında kaptanlık bandını takan Chebake vardı. Stoperin sağında Mina, solunda Hadebe seyredildi. Ganalı Afriyie Acquah  ile Robin Yalçın, bu isimlerin hemen ilerisindeydi. Bu ikilinin önüne Bifouma çekildi. Fransızın sağında Brezilyalı Guilherme, solunda Fofana şans yakaladı. Forvet hattında Jahovic izlendi. 21 kişilik listede; Ufuk Ceylan, Erkan Kaş, Mustafa Akbaş, Özer Özdemir, Gökhan Töre, Murat Yıldırım, Ahmed Ildız, Mitchell Donald, Ghaylen Chaaleli ile Umut Bulut'un ismi de yazılıydı.

15_11

İYİ BAŞLANGINÇ VE FARNOLLE'ÜN HATASI...

BtcTurk Yeni Malatyaspor, müsabakaya başladı; ancak savunmadaki hatalar, ev sahibinin işine fazlasıyla yaradı. İlk tehlikeli akını da misafir geliştirdi. 12'de Jahovic'in ortasında Bifouma'ya Mert Günok güçlükle “Dur” dedi. 22'de ilk “Gol” sesi duyuldu. İrfan Can Kahveci'nin serbest atışında, Farnolle yumruklarını kullandı. Ceza saha ön çizgisindeki Edin Visca gol değil, adeta basket attı! Mina kafasıyla müdahale etmek istese de başarılı olamadı: 1-0. Arkadaşları Farnolle'e, “Topu neden tutmadın?” diye sitem etti.

9_266

HATALAR, HATALARI İZLEDİ....

Eljero Elia 27'de soldan arka direğe ortaladı, İrfan Can indirdi, Hadebe'ye çarpan meşin yuvarlakla önünde bulan Demba Ba affetmedi: 2-0. 30'da Senegalli ağları ikinci sefer sarssa da Serkat Tokat, Video Yardımcı Hakem (VAR)'a başvurdu. Pozisyonun başlangıcında Enzo Crivelli'nin elle oynadığı gerekçesiyle golü vermedi. 34'te Gael Clichy soldan kesti, Edin Visca ayağıyla yumuşatıp topu aktardığı İrfan Can uzaklardan şık ve sert gönderdi: 3-0. Jenerikleri süsleyen bu golde, Farnolle'ün yapacağı pek bir şey yoktu.

BAŞKAN ADİL GEVREK'E TEPKİ

Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'ndaki Malatyasporlular, öfkeli tezahüratlarıyla Başkan Adil Gevrek'e yüklendi: “Ne zaman şampiyonluk diye bağırsak kursağımızda kalıyor. Söylesene Adil Başkan, takım niye oynamıyor?" Bunu duymayan (!) futboluclar, 41'de 4'üncü golü yedi. Paslaşılan kornerde Elia'nın gördüğü Clichy asistinde Mahmut Tekdemir skor tabelasını 4-0'a taşıdı.

8_197

GUILHERME “GOL” DİYE SEVİNDİ; AMA!

45+1'de VAR, “Yok” dedi! Bifouma'nın soldan servisinde Guilherme sevindi. VAR inceleme sırasında ise Mina ile Demba Ba arasında gerginlik yaşandı. Gol öncesinde Demba Ba ile Acquah arasındaki mücadeleye bakan Serkan Tokat “Faul”e kanaat gedirip golü iptal ederken, Acquah'a sarı kart gösterdi.

7_141

BİR İSTATİSTİĞE, BİR SKORA BAK!

İlk devrenin istatistikleri dikkat çekiciydi ki, Okan Buruk'un öğrencilerinin ne denli kolektif bir futbol sergilediğinin de en somut ispatıydı. Oynama yüzdesinde 55'e 45'e, toplam şutta 8'e 3, isabetli şutta 5'e 2, başarılı paslarda 160'a 122, pas başarı yüzdesinde 82'ye 77'ye üstünlük, rakamsal boyutta “açık ara bir fark” anlamı taşımasa da skor öyle demiyordu!

16_9

VASAT MINA, İKİNCİ YARIDA YOK

Ali Ravcı, soyunma odasından dönüşte Murat Yıldırım'a fırsat verip günün etkisiz isimlerinden Mina'yı oyundan aldı. Mina, ikinci bölgede Acquah'ın yeni partneri olurken, Robin Yalçın, geri dörtlüde Hadebe'ye eşlik etti. 55'te VAR bir defa daha devreye girip Visca'nin sevincini kursağında bıraktı! Topu Boşnak yıldızı indiren Enzo Crivelli'nin yine ellerinden yardım aldığına hükmedildi. 56'da Sakıb'ın soldan hareketlendirdiği Bifouma, topu içeri çevirmek isterken yerde kaldı. Penaltı beklentisine karşın “Devam” kararı çıktı. Ali Ravcı'nın ikinci hamlesi, 61'deki Umut-Fofana değişikliğiyle oldu.

6_92

VAR BU KEZ “GOL VAR” DEDİ!

64'üncü dakikada Umut Bulut ilk asistini yaptı. Sarı-Siyah-Kırmızılıların yeni transferinin ara pasında Jahovic, Mert Günok'un üzerinden aşırttı: 4-1. VAR'a başvuran Serkan Tokat golü verdi. Makedon hücumcu ise Süper Lig'de 11'inci sayısını kaydetti ve UEFA Avrupa Ligi de dahil olmak üzere bu sezon 14 gole ulaştı. 76'da görevi Acquah'dan devralan Donald'ın 78'de uzun yolladı, Jahovic içeriye yönlendirse de top Guilherme'nin gerisinde kalınca, mutlak bir gol kaçmış oldu...