dore okulları
Malatya
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    67109.146$

Malatya'nın Kayısı Karnesi: Marka Değeri mi, İthalat Çıkmazı mı?

06 Mayıs 2024, Pazartesi 19:14
Malatya'nın Kayısı Karnesi: Marka Değeri mi, İthalat Çıkmazı mı?

Ne zaman ki Malatya'da Malatya kayısısı dışında başka bir kayısı satılmaz ve bu bilinç hem satıcı hem de tüketici nezdinde tam anlamıyla yerleşirse, işte o zaman Malatya kayısısı gerçekten marka değerini bulur. Ama gelin görün ki, durumlar öyle mi? Hayır! Malatya, dünya kayısı başkenti unvanını korumak adına ne gerekiyorsa yapmalı, ama ne yazık ki piyasada işler biraz karışık. Diğer ülkelerden gün kurusu kayısı ithal edip, bunu Malatya kayısısı diye pazarlamak nasıl bir marifetse, işte bizim ticaret erbabımız da bu marifeti göstermekten geri kalmıyor. Ticari ahlak mı dersiniz, o da araziye çıkmış durumda!

Bu durum şehrimizin ve çiftçimizin emeğini ne kadar göz ardı ediyor bir bilseniz! Malatya kayısısının o eşsiz lezzeti ve kalitesi, ithal kayısılarla birlikte anılmayı hiç ama hiç hak etmiyor. Yani, dünya kayısı başkenti unvanını sadece tabelalarda görmek istemiyoruz, gerçeklerde de görmek istiyoruz. Malatya'da Malatya kayısısı dışında kayısı satılmasına ve alınmasına kesinlikle karşı çıkılmalı. 

Şehrimizde, Malatya kayısısının dışında başka kayısı satılmasına ve alınmasına izin vermemeliyiz. Aksi takdirde, çiftçimizin bir yıllık emeği boşa giderken, sadece ambalajı şık olan ithal kayısılar piyasada yer bulur. Şimdi soruyorum sizlere, bu mu yani Malatya'nın dünya kayısı başkenti olarak anılmasını sağlayacak strateji? Lütfen, bu duruma şehir olarak bir an önce 'dur' diyelim. Yoksa Malatya kayısısının gerçek lezzeti ve kalitesi, ithalatçıların oyunlarına feda edilmiş olacak. Bu gidişata dur demek, sadece tüketicilerin değil, tüm Malatyalıların görevi olmalı.
 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.