dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63810.518$

Memleket Halleri

19 Aralık 2021, Pazar 10:03
Memleket Halleri




  Bu kadar zengin kaynaklara sahip bir ülkede şu an yaşadıklarımızı ne kadar hak ediyoruz, vicdan sahiplerine sormak lazım!

Son kırk yıldır bu ülkede yanlış tarım politikaları uygulanıyor! Gelen hükümetler hiç bir zaman bunu görmedi! Bundan sonra görürler mi, hiç sanmıyorum! Alabildiğine boş tarım arazileri ve verimli ovaları olan bir ülkede domatesi, biberi ve dahası eti ulaşılmaz fiyatlara yemek insanın canını acıtıyor! Bir çok yerde tarım arazileri beton binalarla kapatılarak rant sahipleri memnun edildi! Dahası doğru dürüst bir tarım politikan olmayınca meydan İsrail’in hibrit tohum ve ilaçlarına kaldı ki, hiç bir bitki zehir almadan meyve vermez duruma geldi!

   Bu ülke bir sanayi ülkesi değildir! Verimli bir tarım ülkesidir ve tüm dikkatler ve kaynaklar bu mecrada değerlendirilmediği sürece beton bina dikmekle kalkınmış olmazsın! Yeni bütçeye bakıyorsunuz ve bu bütçe ile hiç bir yarayı sağaltma şansınız yok!
   Tamamen tüketime endeksli bir bütçe. Dahası açıkları kapatmak için de zam, ceza ve vergiler ön görülmüş! Dövizin çılgın hali ciddi baş ağrıtacak seviyelerdedir! Faiz indirimi tamam! Peki bu indirim piyasaya yansıyor mu? Asla! Bankalar bildiğini okuyor ve asıl sorun tefeci mantığı ile hareket eden bankaları dizginlemektir! Peki bu nasıl olacak? İşte sorun orada. Çünkü neredeyse tüm bankalar yabancı ellerde!

   Onlar, böylesine tatlı bir  kârdan vazgeçer mi? Asla! Unutmayın ki kene kurbanını son damlasına kadar emmeden bırakmaz!

    Ülkeyi keneler sarmış ve hükümetin bunu görmesi lazım! Meseleye doğru teşhis koymadığınız sürece bu işte sürekli keneler semirir! Bunun iç ve dış mihrakı yoktur! 

     Kene, kenedir!

Hüseyin ŞAHVERDİ