dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63945.726$

MİAD bu işi başardı!..

21 Eylül 2015, Pazartesi 08:24

(Makaleyi sesli olarak dinleyebilirsiniz)

Malatyalılık bilinciyle görevini yerine getirmeye çalışan bir kardeşiniz olarak, bugüne kadar basın sektöründe bir çok yazıyı kaleme aldım. Yazılarımın büyük bir bölümünde Malatya'nın gelişmesi ve Malatyalıların daha müreffeh bir yaşam sürmesi için atılacak adımların en önemlisinin birlik ve beraberlik adına atılacak adım olduğunu söyledim... Durdum. Gazetemizi yayınlamaya başladığımız günden bugüne kadar, onlarca, yüzlerce, hatta binlerce kez, birlik ve beraberlik vurgusu yapan haberler yayınladık. Yaptığımız haberlerdeki sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri, bürokratlar ve siyasilerin hemen hepsinin ağzından “Birlik ve beraberlik cümleleri” döküldü.

KİMSE KENDİNİ YETERSİZ GÖRMÜYOR

Birlik ve beraberlik vurgusunu yapanların büyük bir çoğunluğu da sivil toplum örgütlerimizin siyasi baskı unsuru olabilmesi üzerinde duruyorlardı. Ancak herkes topu birbirine atıyor kimse birlik ve beraberlik konusunda kendisini yetersiz görmüyor/göstermiyordu.
Ülkemizin geçirdiği onlarca seçimde, Malatya dışında yaşayan Malatyalı temsilcilerimizin bir belediye meclisi üyesi, bir belediye başkanı veya bir milletvekilinin olamamasını, sivil toplum örgütlerimizin siyasiler üzerinde baskı oluşturamamasına bağladık.

PROTOKOL MERAKLILARI…

Bu konular her platformda dillendirilirken, bunu faturasını herkes kendince birlerine kesiyordu. Geçenlerde kendisi de Malatyalı olan bir arkadaşım sohbetimizin bir yerinde “Maalesef biz Malatyalılar protokol meraklısı olarak dikkat çekiyoruz.” demişti. Arkadaşımın bu sözü o anda bazı düşüncelerin dönüp durmasını sağladı zihnimde. Gerçekten de katıldığım birçok toplantıda arkadaşımın sözlerini doğrular nitelikte insanlarla karşılaşmıştım. Sözde dernek başkanı, hakikatte ise o makamı işgal eden küçük insanları gördüm o toplantılarda. Arkadaşıma hak vermemek elimde değildi.

HERKES KENDİ İŞİNİ YAPSIN

MASTÖB, MİAD ve MEV gibi anlı-şanlı kuruluşlarımız vardı elimizde. Ancak ne hikmetse her birinde ayrı bir terane çalınıyordu. Birbirleriyle rekabet etme adına herkes diğerinin kuyusunu kazıyor, olan Malatya ve Malatyalıya oluyordu. Bu sözlerim, bu kuruluşları hakkıyla yöneten insanlara değil, bulunduğu koltuğun ağırlığı altında ezilen zavallılaradır. O kuruluşları hakkıyla yöneten büyük bir çoğunluğu hepimiz biliyor ve takdir ediyoruz. O koltuklara şahsi istikballeri kurtarmak için oturan küçük insanları Malatya kamuoyu yakından tanıyor ve biliyor. Bakın burada ismini verdiğim kuruluşların her biri kendi kuruluş amaçları doğrultusunda çalışmış olsaydı, bugün ülkenin geleceğinde söz sahibi makamlarda Malatyalılar bulunurdu. MEV, sadece eğitimle ilgilense, MİAD sadece iş dünyasıyla ilgilense ve MASTÖB' de çatılarının altındaki dernekleri organize etmekle ilgilenseydi, hem ülkemizin hem de Malatyamızın sorunlarının çözüm noktasında Malatyalıların ismi bulunurdu.

İŞTE BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU YAPANLAR İÇİN FIRSAT

Biz Malatyalıların önünde çok güzel bir fırsat var. Bu güzel fırsat, 1 Kasım'da yapılacak genel seçimlerdir. Bu güzel fırsatın içinde Malatyalı adaylar vardır. Bu adaylar bugüne kadar sivil toplum örgütlerimizde görev almış birbirinden değerli insanlardır. Siyasi partiler, Yüksek Seçim Kuruluna aday listelerini önceki gün teslim etti. Bu listelerde MİAD yönetim kurulunda yer almış çok değerli insanlar bulunmaktadır. Bu kardeşlerimizin aday olması demek, siyaseten bir mesafe kat etmemiz demektir. Siyaset vitrininde Malatya ismini daha fazla görmek istiyorsak, bütün şahsi menfaatleri bir kenara bırakıp bu kardeşlerimiz için çalışmamız gerekiyor.
Yukarıda ifade ettiğim gibi artık aklımızı başımıza alıp geleceğe umutla bakmamızı sağlayan bu insanlara sahip çıkalım. İşte MİAD yönetim kurulunda bulunan o güzide insanlar ve aday oldukları yerler:

AK Parti İstanbul 3. Bölge 4. Sıra Milletvekili Adayı Serap YAŞAR:

AK Parti kurucularından olan, MİAD Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Serap Yaşar; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1993-97 yılları arasında Fransa'da çocuk hakları ve mülteciler konusunda araştırmalar yaptı. Strasbourg Science Human ve Nancy 2 Üniversitelerine devam etti. İnsan hakları alanında basılmış bir kitabı ve çeşitli dergi ve bültenlerde yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.

AK Parti İstanbul 1. Bölge 10. Sıra Milletvekili Aday Azmi EKİNCİ:

AK Parti Sancaktepe eski İlçe Başkanı, MİAD geçmiş dönem Yönetim Kurulu Üyesi ve MİAD Üyesi Azmi Ekinci AK Parti İstanbul 1. Bölge 10. Sıradan milletvekili adayı olarak gösterilmiştir. Pasifik İnşaatın sahibi olan başarılı işadamı çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev almıştır.

AK Parti İstanbul 3. Bölge 13. Sıra Milletvekili Adayı Halis DALKILIÇ:

MİAD Üyesi Halis Dalkılıç AK Parti İstanbul 3. Bölge 13. sıradan milletvekili adayı olarak gösterilmiştir. Dalkılıç, 2009 Yılında 3. Olağan İl Kongresi ile AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi seçildi. 4,5 yıl AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı olarak görev üstlendi ve bu görevini 25. Dönem Milletvekili adaylığı için istifa ettiği tarihe kadar sürdürdü.

AK Parti Malatya 4. Sıra Milletvekili Aday Nurettin YAŞAR:

AK Parti Malatya milletvekili MİAD kurucu üyelerinden, MİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Yaka Tekstil'in sahibi başarılı işadamı, Avukat Nurettin Yaşar AK Parti Malatya 4. Sıradan aday olarak gösterilmiştir.

CHP Malatya 2. Sıra Milletvekili Adayı Erdem ASLANOĞLU:

Malatya'nın özlemle hatırladığı CHP Milletvekili merhum Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun oğlu MİAD Gençlik Kurulu Başkan Yardımcısı Erdem Aslanoğlu CHP Malatya 2. Sıradan vekil adayı olarak gösterilmiştir.