dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2307.3
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70619.38$

Naim Süleymanoğlu'nun sorumlusu, Sezai Yılmaz mı?

04 Aralık 2017, Pazartesi 05:49


Malatyamızın, siyasetçisinden bürokratına kadar hemen herkesin üzerine adeta ölü toprağı serpilmiş gibi… Bu durumun farkına varanların bir hayli fazla olmasına rağmen kimse de çıkıp kılını kıpırdatmıyor. “Milletin derdi beni mi gerdi?” gibi bir duyarsızlık ifade eden bir hal seziyorum. 

Bildiğiniz gibi CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, bir rahatsızlık yaşadı-yaşıyor. Bu rahatsızlığın daha ilk gününde Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, bir kadirşinaslık örneği göstererek, ülkemizin yetiştirdiği önemli şahsiyetlerinden Prof. Dr. Uğur Türe'yi Deniz Baykal'ın tedavisi için Ankara'ya göndermişti. 2003 yılından beri Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Nöroşirurji Ana Bilim Dalı'nda görev yapan Prof. Türe de hemen tedaviye başladı. Cumhurun Reisi, belki Prof. Türe'yi yakinen tanıyordur. Belki de hiç tanımıyor ve birilerinin tavsiyesiyle böyle bir ricada bulunmuştur. 

Yine hemen hemen aynı zamanlarda belki birkaç gün sonra bu kez de halterde dünyaları kaldıran sporcumuz Naim Süleymanoğlu bir rahatsızlık geçirdi. Cumhurbaşkanımız bu kez de aynı ilgi ve alakayı Naim Süleymanoğlu'na gösterdi. Yine doktorları seferber etti. Yine operasyonlar yapıldı. Maalesef ülkemizin rekorları alt üst eden sporcusu kurtarılmayarak Hakk'ın rahmetine kavuştu. 

Bu anlattıklarının Malatya ile ne alakası var? Yazının başındaki duyarsızlıkla ne alakası var?” diyenleri de duyar gibiyim. İzah edeyim. Malatyamızın kayısısından sonra en büyük gurur kaynaklarından biri de Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)'dir. Özellikle de TÖTM'nin karaciğer nakli ekibi akıllara gelir. Karaciğer naklinde Dünyada ikinci, Avrupada da birinci konumdaki bu ekip ile ekibin başındaki Prof. Dr. Sezai Yılmaz'ın çalışmaları tıp dünyasında büyük yankı bulmuştur. O günlerde Malatyamızın bürokrat veya siyasetçilerinin Cumhurbaşkanımıza Sezai Hoca ve ekibinden bahsetmiş olması gerekmez miydi? Belli ki karaciğer nakliyle ilgili bir başarısızlık var. Belki vücudun tepkisi olumsuzdu belki de nakli yapan ekibin bir eksikliği bir kusuru vardı. Bunu bilemeyiz ama Sezai Yılmaz ve ekibi nakli yapması daha iyi bir görüntüye sebep olmaz mıydı? Sakın yanlış anlamayın Kadere iman edenlerdenim. Sezai hoca eğer olaya müdahil olsaydı netice nasıl olurdu şeklinde ki suale vereceğim cevap; elbette ki bence meçhul. Ama benim burada söylemek istediğim, TÖTM'nin karaciğer nakil ekibi olaya müdahil olsaydı, Malatya'nın adı bir hayli gündemde kalacaktı. Bunun maddi ve manevi faydası yüksek olacaktı. Peki bu becerisizliğin altında kimler var? Arz edeyim; Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve ekibi değil, Cumhurbaşkanına yakın Malatya'nın siyasetçileri ile ana muhalefetin sözde Malatya Milletvekilidir. 

 

 

SEN VAZİFENİ YAP, TESİRİALLAH'ABIRAK 

 
Geçtiğimiz günler de Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak ile Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu'nu ziyaret etmiştim. Her ikisine de FETÖ'yle mücadelenin hayatın her alanında olduğu gibi hususan “Diyanet” eliyle olması lazım geldiğine vurgu yaptım. Her iki Genel Yayın Yönetmenine şu ayeti okudum: “Ve lâ yegurrennekum billâhil garûr(garûru)” yani: “Şeytan sizi Allah'la aldatmasın”  

Allah'la aldatan FETÖ şarlatanından” kurtulmanın çare-i yeganesi ise din ve diyanet adına söylediği her sözün; Dinin dört ana temel esası olan Kitap- Sünnet - İcma ve Kıyasa vurularak; FETÖ'nün din adına ne dümenler çevirdiğini halka anlatmaktır. Bununla birlikte Din İşleri Yüksek Kurulu'nun FETÖ hakkında hazırladığı raporun; yersiz, yetersiz ve eksik olduğunu da sözlerime ekledim.  

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak 2 gün önce şu başlığı atmış: “FETÖ'ye hâlâ inanan varsa 'Diyanet yok' demektir. 

Demek ki neymiş? Sen vazifeni yapacaksın, tesirini Allah'a bırakacaksın... 

 

 

CİNAYETVEVAHŞETHABERLERİ İLE ANILIYORUZ!.. 

 

Daha önce defaten dedim. Yine diyorum... “Malatya'da neler oluyor?”  Son günler de her gün cinayet haberleri geliyor. Malatya'nın imajını fena halde sarsan bu cinayet haberlerinin arkasında hangi organize çeteler var? Az miktar da sivil polis ile Malatya'da bu olayların önüne geçmek mümkün iken; Emniyet camiası bu cinayetlere neden engel olamıyor? Malatya'mızın mülkü amirleri ne yapar? Malatya'ya çok yazık oluyor... 
 

 
 
BATTALGAZİ, BÜYÜKŞEHİRGİBİ!.. 

Önceki gün, Malatya Time'da yayınlamak üzere bir röportaj hazırladım. Battalgazi ilçemiz için hazırladığım bu röportaj, beni bir hayli etkiledi. Başkan Selahattin Gürkan ile güzel bir sohbetimiz olmuştu. Bu randevuya gitmeden önce yaptığım hazırlık esnasında bir konu dikkatimi çekmişti. Selahattin Gürkan, yaptığı hizmetlerle birçok belediye başkanını geride bırakmıştı. Hatta arka arkaya ödüller almaya da başlamıştı. Röportaj sonunda da Selahattin Başkan ve ilçeye katkısıyla ilgili düşüncelerim aklımdan geçiyordu. Daha önce de belirttiğim gibi, Selehattin Gürkan, ilçe belediye başkanı olmasına rağmen, Malatya'ya kalıcı eserler bırakma bakımından il belediye başkanlarına göre daha çok hizmete imza atmış bir insandır. İşte il belediye başkanları ve bıraktıkları eserler:  

 

1- Ahmet Münir Erkal döneminde: Maşti  

2- Mehmet Yaşar Çerçi döneminde: Atıksu Arıtma Tesisi ve  Belediye Hizmet Binası  

3- Hüseyin Cemal Akın döneminde: Abdullah Gül (Sümer) Park  

Ahmet Çakır döneminde: Sosyal Yaşam Merkezi, Hürriyet Parkı, Kernek ve Nikah Sarayı  

 

Bir de  Selahattin Gürkan dönemine  bakalım:  

1- Eskimalatya'daki tarihi eserlerin yüzde 95'i ayağa kaldırıldı.   

2- Kervansaray, ulu cami, sanat sokağı, kale surları ve daha birçok eser  

3- Eskimalatya'nın altyapı sorunu çözülerek çalışmalarda Türkiye rekoru kırıldı  

4- Yeni Hizmet binası 40 bin metrekare  

5- DSİ 92. Şube Müdürlüğü Hizmet Binası 40 bin metrekare  

6- Asfalt Plenti  

7- Konkasör tesisi  

8- Orduzu Galip Demirel Çınar Park  

9- İspendere İçmeleri  

10- Askerlik Şubesi yerinin alınması ve restorasyon çalışmaları devam ediyor  

11- Tahtalı Hamam'ın yerinin alınması ve restorasyon çalışmaları bitmek üzere  

12- Engelsiz Yaşam Merkezi bitti, çevre düzenlemesi yapılıyor  

13- Sosyal Yaşam Merkezinin temeli atıldı inşaat çalışmaları devam ediyor  

14- Atatürk Kız Anadolu Lisesi'nin yeri alınırak Yeni bir okul yapıldı, bitti taşınması bekleniyor.

 15- Kanalboyundaki bina yıkılarak Yeşil Kuşak Projesine katılacak. 200 dönümlük Yeşil Kuşak Projesinin adımları atıldı  

16- Eski Malatya Yaşam Müzesi açıldı  

17- Mahalle Müzeleri ve Mahallelik Projesi  

Hasılı: Battalgazi Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan, daha şimdiden "Malatya'da iz bırakanlar" kervanında "nitelikli" bir şekil de yerini aldı

 

MEHMET POLAT'INİDDİALARINA YILMAZ DURMUŞ'UNCEVABINASILOLACAK? 
 

Geçenler de Pütürge Belediye Başkanımız sayın Mehmet Polat ile yaptığımız röportajda Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF)'nun Başkanı Yılmaz Durmuş'a hayli sitem vardı. Yılmaz Durmuş aslen Doğanyol ilçesinde olduğu halde; Kubbe Dağı'na tünel yapılmasına karşıymış Bu iddia Pütürge Belediye Başkanımıza ait. Bazı dostlarım beni aradı ve Yılmaz Durmuş'a da söz hakkı vermemiz gerektiğini söyledi. Yayıncılık ilkemiz gereği kendisine her zaman kapımız açıktır. 

Selam ve dua ile...