dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2326.3
  • BIST
    9117.07
  • BTC
    70104.96$

Önümüzdeki seçimlerde kimler olmayacak?

29 Eylül 2021, Çarşamba 06:54
Önümüzdeki seçimlerde kimler olmayacak?
 




İşim gereği birçok şehre gider-gelirim. Birçok insanı tanır, çok değişik makam ve mevkide ahbabımla oturup sohbet etme imkânı bulurum. Sohbetlerimizin birçoğunda konu döner dolaşır “siyasete” gelir. Geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiğim bir büyüğüm ile gelecek seçimler hakkında fikir teatisinde bulundum. Ziyadesiyle müstefit kaldığım konuşmadan özellikle gelecek seçimlerde siyaset arenasında kimlerin olmayacağına dair aklımda kalanları yazmak istiyorum.  

Faydalı olursa ne mutlu bana.

Ak Parti ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan; artık memlekette fiziki olarak yapılacak birçok şeyin yapıldığının ve milletin beklentisinin değiştiğinin farkında. 
*
Halka temas etmeyen ve insanlarla arası iyi olmayanlar gelecek seçimde bulunmayacak.
*
Halkın gözünün içine sokarcasına yakınlarına makam ve konum verenler bir sonraki seçim yok. (Kardeşini, çocuğunu, yeğenini vs. yakınlarını belediye veya şirketlerine yerleştirenler de bu gruba giriyor.)
*
Milletin gözüne sokar gibi, önüne gelen herkese hediye verenler ve bunu sosyal medyada paylaşanlar gelecekte olmayacak bir başka grup.
*
Cumhurbaşkanı, “Tasarruf Tedbirleri Genelgesini” yayınlayalı daha birkaç ay oldu. Buna rağmen ısrarla kallavi kutularda kayısı hediye edenler, bununla yetinmeyip yanında tablo, vazo vs. ilave edenler de bu gurupta yer alıyor.

GENELGEYİ DİKKATE ALAN YOK

Türkiye tarihinde ilk defa tasarruf tedbirleri genelgesine mahalli idareler de eklendi. Genelgeyi imzalayan Cumhurbaşkanı öncelikle kendi partisinin belediye başkanlarını bu konuda denetliyor. Buna rağmen şehrimizde hediye verme işi tam gaz devam ediyor. Üstelik bu durum sosyal medya hesaplarıyla da ifşa ediliyor. Verilen her hediye paketi birkaç öğrencinin yıllık kırtasiye masrafını rahatlıkla karşılar. Çocuğuna kırtasiye, ayakkabı, elbise, yiyecek alamayan babaların büyük bölümü, verdiğiniz o hediyeler için size beddua ediyor. Bu durum sürekli kaybolan oylara sebep oluyor. Hediye verdiğiniz o insanların o hediyelere ihtiyacı yok. Çocuklarının ihtiyacını göremeyen babaları bir düşünün.

Okurlarımın içinden şöyle bir düşünce geçebilir: "Her seçimden önce bunlar konuşulur ve yazılırdı. Fakat sonuç değişmezdi."

Bu defa olay çok farklı. İstanbul, Ankara, Adana, Antalya gibi illeri neden kaybettiğini gören ve dersini iyi çalışmış durumda olan bir Ak Parti Genel Merkezi var artık. Genel seçimlerde, yerel seçimlerdeki durumu yaşama ihtimalinin yüksek olması sebebiyle işi sıkı tutuyorlar. Benden söylemesi!..

TANITIM YAPAYIM DERKEN, İSRAF EDİYORSUNUZ!

Hazreti Ömer (ra)’in hilafet döneminde, İslam orduları kumandanı olan Hazreti Halid (ra), bir şaire yüksek miktarda bahşiş verir. Halife Ömer (ra), bunu duyduğunda, idaresi altındakilerin selameti adına:
- Bu parayı kendi kesenden verdiysen seni israfla, devlet hazinesinden verdiysen, seni ihanetle suçlandırıyorum. Her iki durumda da görevden alınman gerekir” der ve Hazreti Halid (ra)’i görevden alır. 



NE YAPSANIZ BOŞ!..

Yukarıdaki kıssayı aktarmamın sebebini, dilim döndüğünce anlatmak isterim. Malum olduğu üzere, bu kardeşiniz yıllardır Malatya ve Malatyalıların yararına yayınlar yapmaya özen gösterir. Malatya Time’daki haber, yorum ve yazılarımın yanı sıra; ulusal medyada da köşe sahibi biri olarak, ülkemizin ve Ümmet-i Muhammed (asm)’in hayrına gördüğüm görüş ve bilgilerimi paylaşırım. 
Ülkemizde ve şehrimizde bir şeylerin yanlış gittiğini veya eksik yapıldığını aktarmayı da, bu toplumun bana yüklediği bir misyon addediyorum. Hal böyleyken geçtiğimiz hafta Malatya’da yapılan bir dizi etkinliği ve gördüğüm yanlışları aktarmak isterim.

Malatyamız, geçtiğimiz hafta sonu ‘Arslantepe Buluşmaları’ adı altında biz dizi etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bir o kadar da ağır misafiri konuk etti. Şehrin tanıtımı ve kayısının pazarlaması adına, bu tür etkinliklerin oldukça önemli olduğu bilincindeyim. Lakin yapılan masrafla, elde edilen sonucun karşılaştırması da yapılmalı. Bu karşılaştırmayı yapmak için bir dizi soruyu sorarak durumu anlatmaya çalışayım:
-    Hemen herkesin, milyonlarca lira masraf yapıldığını söylediği bu etkinlikler dizisi, Malatya'ya ne kattı?
-    Yaygın medyada ne kadar haber yapıldı?
-    Malatya'nın ve Arslantepe'nin tanınırlığını ne kadar artırdı?

Bunun gibi onlarca soru sorabiliriz. Bunların cevabını öncelikli olarak yetkililerin vermesi gerekiyor. Gurbette yaşayan bir Malatyalı olarak, şunu net olarak gözlendiğimi ifade etmek isterim. Acizane gözlemlerim neticesinde yukarıdaki sorulara cevaplarımı da aktarayım:
-    Yapılan bu etkinliklerin tanıtıma katkısı neredeyse sıfır.
-    Şehre çağırdığınız onca insana, küçük bir ihracatçının yıllık ihracat miktarı kadar dağıttığınız kayısılar da, diğer hediyeler de, ucube defileler de, seminerler de maalesef bir işe yaramadı.

Şehrin bahusus Arslantepe’nin tanıtımı için farklı şeyler yapmak zorundasınız. O kadar parayı daha güzel işlere harcayarak, daha fazla tanıtım yapmanız mümkündür. İran dışında üç-beş bilinmeyen ülkenin büyükelçi veya konsoloslarını ağırlamakla, şehri tanıtmış olamazsınız. Misafir olan temsilcilerin birçoğunun ülkesinin vatandaşları zaten açlık sınırında yaşıyor. Kayısı almayı hayal bile edemezler. 

Ayrıca şehirde birlik ve beraberlik yoksa hiçbir işin sonucu da yoktur. Her kafadan ayrı bir sesin çıktığı şehir, değil tanıtım, hiçbir organizasyonun altından dört başı mamur bir şekilde kalkamaz. 

Önce şehirde birlik ve beraberlik inşa edilmeli, iç barış sağlanmalı ve sonra herkes topyekûn bu şehir için elini taşın altına koymalıdır. Yoksa yaptığınız işi başta bu şehrin insanı olmak üzere kimse kabullenmez. Yapılan iş ne olursa olsun, filancanın işi olarak hafızalarda yer edinir.
 
BİZİMKİLERİN VİCDANI RAHAT MI?..


Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında adeta isyan ederek, "Vicdanım rahat değil!" dedi. Şerafettin Yıldırım'ın bu sözleri sarf etmesinin sebebi ise, deprem sonrası yapılan ihalelerdi. Özellikle yıkım ihaleleri için bazı şaibeli durumlar söz konusu olunca, "Halka verecek cevabım yok!" diyen Yıldırım, bazı ihalelerin iptal edilmesine ön ayak oldu. 

Elazığ'da deprem sonrası yapılan ihalelerin büyük bir kısmı açık ihale usulüyle yapılmıştı. Malatya'da bu ihalelerin neredeyse tamamı pazarlık usulüyle ve belli kişilere verilmiş “Peşkeş” iddiaları ayyuka çıkmıştı. Birçok soruşturma açılırken, yargıya intikal eden onlarca dosyadan bahsediliyor. Buna rağmen Malatya yönetimindeki kimsenin gıkı çıkmadı. Ak Parti Elazığ’ın eski İl Başkanı Ramazan Görgöze, görevden alınıp yerine mevcut başkan atanmıştı. Görevden alınan Görgöze, Malatya'da deprem sonrası bazı ihaleleri alan firmalardan birinin sahibi. Kim bilir belki de görevden alınmasının sebebi bu ihalelerdir. 

Hatırlayacağınız gibi, önceki yazılarımda, depremden sonra Elazığ ve Malatya'da yapılan ihaleleri usul, rakam ve kırım oranı üzerinden karşılaştırmıştım. Malatya'daki durumun çok vahim olduğunu tablolarla ortaya koymuştum. Özellikle yıkım ihalelerinin paket paket, birilerine peşkeş çekildiği iddialarını gündeme taşımıştım. 

Ak Parti Elazığ İl Başkanı’nın sızlayan vicdanının bizim yöneticiler tarafından da görülmesi dileğiyle... 



TÖVBE, BİSMİLLAH...

Bu hangi din?

Bu hangi kültür?

Arif Nihat Asya’nın “Bize bir nazar oldu Cumamız Pazar oldu
Ne olduysa hep bize azar, azar oldu…”
dediği gibi; kızlı/erkekli bir şekilde Gençlik Merkezinde sabahlayıp, ‘Sabah Namazı Buluşmasına’ gitmek de neyin nesi? Bu paylaşımı Hanımın Çiftliği Gençlik Merkezinin sosyal medya hesabından aldım. Devamında namaza katılım fotoğrafı da var. İlk defa kız/erkek bir yerde sabahlayıp, sabah namazına katıldığını gördüm. Memleketin çivisi mi çıkmış diyeyim, beyinsizlik mi diyeyim? Bilemedim! Yorumu siz değerli takipçilerime bırakıyorum.

Selam ve dua ile
Fiemanillah