dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    34.92
  • ALTIN
    2442.0
  • BIST
    9716.77
  • BTC
    64419.140$

ÖZDEŞ’TEN 5’İ 1 YERDE!

01 Mart 2020, Pazar 13:03

 

SESLİ MAKALE 

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Kemal Özdeş idaresindeki beşinci sınavında da kaybetti! Yukatel Denizlispor deplasmanında 2-0'lık skorla üzülen Kaplanlar, art arda 6 maçtır mağlup oluyor. Son 14 haftalık performansı; 8 yenilgi, 5 beraberlik ve 1 galibiyet olan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 24 puan ile 13. basamakta kaldı.   45+1'de kırmızı kart gören Hadebe'nin yanı sıra Robin Yalçın ile Mina da sarı kart cezalısı durumuna düştü. Bu üç futbolcu, 7 Mart'ta, Malatya'daki Konyaspor randevusunda yok. “5'i 1 yerde” mağlubiyet serisine imza atan Kemal Özdeş'in koltuğu iyice sallandı... Denizlili taraftarların “Malatya kümeye” tezahüratı ise üzücüydü!..

A_35

ESKİ TAKIM ARKADAŞLARI BU KEZ RAKİP

Denizli Atatürk Stadı'ndaki karşılaşma, birçok futbolcuyu eski takım arkadaşları ile rakip yaptı. Denizlisporlu Mustafa Yumlu ile Yeni Malatyasporlu Umut Bulut, 2010-11'de Trabzonspor'da birlikte forma giymişti. Yumlu ile Kaplan'dan Mustafa Akbaş ise 2013-14, 2014-15'in yanı sıra, Horoz'dan Olcay Şahan ile beraber 2016-17'de Bordo-Mavili ekipteydi. Akbaş ile Şahan, sonraki iki sezon da Karadeniz temsilcisindeydi. Ev sahibinden Kolombiyalı Hugo Rodallega da 2016-19 arasında Trabzon'da gol aramıştı. Kemal Özdeş'in öğrencilerinden Sakıb Aytaç, 2011-13'te Denizli'deydi. Olcay Şahan ile Malatya'nın yıldızı Gökhan Töre ise 2013-16'da Beşiktaş'taydı.

A_34

MALATYA'DA ÜÇ FUTBOLCU SAKAT

BtcTurk Yeni Malatyaspor'da, Malatya'daki 2-1'lik Antalyaspor yenilgisinde sakatlanan Faslı Issam Chebake, Fransız Thievy Bifouma ile tam iyileşemeyen Eren Tozlu yoktu. Sol bacak üst ön adalesinde zar yırtığı ve minimal kas içi kanama belirlenen Chebake, sol ayak bileğinde kemik ödemi ve 1. derece bağ yaralanması, sağ kalçada ise iki ayrı kas grubunda kas içi kanama ve yırtık tespit edilen Bifouma tedavide. Yaklaşık 2 ay önce sağ diz ön çapraz bağ ameliyatı olan Eren Tozlu ise fizyoterapist eşliginde saha çalışmalarına başladı.

B_19

11'DE İKİSİ ZORUNLU, ÜÇ DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Kemal Özdeş, Antalyaspor'a karşı görevlendirdiği ilk 11'de ikisi zorunlu, üç değişikliğe gitti. Sağlık problemi bulunan Chebake ile Bifouma'dan yararlanamayan Özdeş, bu futbolcuların yerine Fildişi Sahilili Moryke Fofana ile Murat Yıldırım'ı tercih etti. Fransız Remi Walter, esame listesinde de görünmezken, Hollandalı Mitchell Donald'a fırsat doğdu.

C_10

ROBİN YALÇIN BU KEZ SOL BEK!

Kemal Özdeş'in oyun sistemi yine 4-2-3-1'e oldu. Eldivenler Beninli Fabien Farnolle'e emanet edildi. Savunmanın solunda Mısırlı Karim Hafez, sağında “Joker” lakaplı, görev adamı Robin Yalçın vardı. Geri dörtlünün göbeğinin sağına Ekvadorlu Arturo Mina, soluna Zimbabweli Teenage Hadebe çekildi. Önlerinde, solda kaptanlık bandını da takan Murat Yıldırım, solda Ganalı Afriyie Acquah izlendi. Santrfordaki Umut Bulut'un arkasında, solda Fofana, sağında Gökhan Töre, tam ortalarında Donald seyredildi. Kadroya; Ufuk Ceylan, Erkan Kaş, Mustafa Akbaş, Yiğithan Güveli, Özer Özdemir, Sakıb Aytaç, Ahmed Ildız, Tunuslu Ghaylen Chaaleli, Burundili Youssouf Ndayishimiye ve İzlandalı Vidar Kjartansson da girdi.

D_5

MURAT ‘YILDIRIM' GİBİ YETİŞTİ

Cumartesi günü karla karışık yağmur yağan Denizli, Pazar güneşliydi. Kritik mücadelenin ilk etkili akınını Denizlispor10'da geliştirdi. Modou Barrow'un sağdan kullandığı kornerde Oscar Estupinan kafayı vurdu, Farnolle uzaklaştırdı. Devamında Mustafa Yumlu tamamlamak istedi; ama Murat Yıldırım çizgide topa dokundu. Yükseklik kazanan top, üst direkten döndü. Mustafa'nın, Murat sol bacağının arkasına hamlesinin ardından Murat uzun süre acı içerisinde yerde kıvrandı. Sağlık ekibinin müdahalesi gecikmedi.

E_3

MINA'DAN GOLÜ KESEN MÜTHİŞ HAMLE

Bülent Uygun'un öğrencileri 13'te yüklendi. Ismail Aissati'nin uzan mesafeli enfes pasında Hadi Sacko'ya, Farnolle “Dur” dedi. Seken topa Modou Barrow yönelse de Mina, mutlak bir golü engelledi. 22'de Mustafa Yumlu, Farnolle'ün önde olduğunu görünce kendi yarı alanının ortalarından direkt kaleyi düşündü. “90” diye tabir edilen yere yönlenen meşin yuvarlağı Farnolle son anda kornere tokatladı.

F_2

FARNOLLE'DEN ARKADAŞLARINA SERT TEPKİ

İlk yarım saat geride kaldığında kollarını iki yana açan Farnolle'ün çaresizliği, arkadaşlarına tepkisi ve onları daha dikkatli olmaları konusunda uyarması dikkati çekti. Beninli öfkesinde son derece haklıydı.

B_20 

“ŞEHİTLER ÖLMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ”

34'te, Zeki Yavru'nun köşe atışında Oğuz Yılmaz sıçradı, Farnolle'den dönen topu yakın mesafede Mustafa Yumlu filelerle buluşturdu. Video Yardımcı Hakem (VAR)'ın da onayını alan Koray Gençerler golü verdi. Oğuz'un yükselirken faul yaptığı yönündeki itirazlarlar, Gençerler'in kararını etkilemedi. Denizlisporlu oyuncular asker selamı verirken, tribünlerden “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sesleri yükseldi.

G_2

BU NASIL MÜDAHALE, HADEBE!

İlk devrenin 1 dakikalık duraklama bölümünde, Estupinan'a uçan tekme atan Hadebe'yi, Koray Gençerler hiç tereddütsüz kırmızı kartla ihraç etti. Zimbabweli itirazda bulunmadı; çünkü yüzüstü çimlere uzanıp neyle karşılaşacağını biliyor gibiydi. İlk 45'te Denizlispor kalesini sadece bir kez yoklayabilen, isabetli tek bir şut atamayan Yeni Malatyaspor, kendi yarı alanından bile çıkamadı!..

H_1

BU GOL DE KAÇAR MI?

İkinci 45'in hemen başında yakalanan net şansı, Mina harcadı. Fofona sağdan kesti, Adam Stachowiak'ın tokatladığı top Mina'nın ayağına geldi; fakat o, 3 futbolcunun perdelemesine karşın bomboş durumda zor olanı yapıp havaya dikti!

DENİZLİ'NİN PENALTISINA DOĞRU İPTAL

60'ta Hafez, Estupinan'in sağ ayağını ceza sahasında yerden kesince hakem beyaz noktayı işaretledi. VAR'ın da incelemesiyle Koray Gençerler, Estupinan'in ilk anda Robin Yalçın'ın önünde topu kolunun yardımıyla kontrol ettiği gerekçesiyle penaltıyı iptal etti. 75'te Zeki Yavru havalandırdı, Rodallega indirdi. Gambiyalı Modou Barrow topu düzeltip çok soğukkanlı bir şekilde köşeye yolladı: 2-0.

I_1

ÖZDEŞ YİNE SINIFTA KALDI

Kemal Özdeş'in performansına gelince... “Yine sınıfta kaldı” yorumu çok abartılı olmaz. Soyunma odasından dönüşteki Donald-Özer Özdemir, Gökhan Töre-Kjartansson hamleleri gibi, 77'deki Fofana- Youssouf Ndayishimiye değişiklikleri, hücum hattına hiçbir hareketlilik getirmedi!

J

RAKAMLAR YALAN SÖYLEMEZ!

Müsabakayla ilgili pek çok yorum mümkün; ama bu kez sadece istatistiklere bakmak, çimler üzerinde yaşanan her şeyi özetledi! Topla oynama oranında yüzde 60'a 40 geride olan BtcTurk Yeni Malatyaspor 2 şut atabilirken, çerçeveyi tutturamadı! Denizlispor ise 11'i hedefi bulan, toplam 24 şut attı. Başarılı paslarda 324'e 204, pas başarı yüzdesi yüzde 80'e 72, kornerlerde 12'ye 2, ceza sahasına ortada 33'e 8 olarak Ege ekibi üstündü. Kaplanlar yalnızca faullerde (23'e 17) ve ofsaytta (2'ye 0) öndeydi!