dore okulları
Malatya
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63745.072$

Partisine “İhanet Eden” Yönetici!..

23 Ekim 2023, Pazartesi 14:33
Partisine “İhanet Eden” Yönetici!..

 

-Partisine ihanet eden yönetici kim?

-Siyasetin istediği, “temiz bir geçmiş” ve “temiz bir sayfa” özelliklerini kim taşıyor?

-Ak Parti’nin, yerel seçimlerde neden “dikkatli davranması” gerekiyor?

-Yöneticilere sesleniyorum: Bir kişiyi koltuk için, “nepotizm” gibi mülevves bir duyguyla “aday göstermeyin”.  

-Yerel seçimlerde tarihin tekerrür etmemesi için neye dikkat edilmesi gerekiyor?

-Meseleyi “somut bir örnek”le izah ettim!

-2014 yerel seçimlerini hatırlar mısınız?

-Kale ilçesini Ak Parti almış ve Cemal Akdemir Belediye Başkanı olmuştu. Ya sonra?..

-Keskin’in sözlerinde, Çalık ve Tüfenkci’ye nasıl mesajlar var?

-Kimler, Cumhurbaşkanıyla görüşemiyor?

-Bülent Tüfenkci’nin, olaya el atması gerekmez mi?

-Depremlerde büyük yıkım yaşayan Malatya, siyasette de mi yıkılmış?..

-Şevket Keskin’in sözleri, aynı zamanda hangi “subliminal” mesajı da barındırıyor?

-Cumhurbaşkanı’nın elbette birçok işi var. Lakin, danışmanlarının bu eksiklik ile ilgili bir adım atmasını diliyor ve bekliyoruz!..

-Kürecik’teki arbede, İsrail’in ekmeğine nasıl yağ sürüyor?..

-Emri veren, istifasını da verecek mi?..

-Böyle bir müdahaleyi daha önce görmedik!..

-Kürecik’teki olay İçişleri Bakanımıza anlatıldı mı?

-Eğer vekiller de anlatmıyorsa, Cumhurbaşkanı’nın çağrısına karşılık veren vatandaştan oy beklemesinler!

-Fiskos masasında ne var?

-Haftanın karikatüründe ne var?

-Laf Ebesini okumadan geçmeyin!

***

Siyaset, “liyakat” ister. 

“Ehliyet” ve halkın nezdinde “itibar” ister. 

Siyasetin istediği bir başka şey ise, “temiz bir geçmiş” ve “temiz bir sayfa”dır. 

Siyasetin istediklerini alt alta yazmaya kalkışsak, bize ayrılan yeri bir hayli aşarız. 

Yukarıda saydıklarımla yetinerek, önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili “uyarı babı”nda bir kaç kelamım olacak. 

Yerel seçimlerde adaylarını açıklayacak partilerin, özellikle de iktidar partisi olması hasebiyle Ak Parti’nin, çok “dikkatli davranması” gerekiyor.  

Bir insan “şaibe”lerle anılıyorsa, geçmişinde “sıkıntı”lı bazı durumları varsa, “ehliyet” ve “liyakat”le ilgili eksikleri bulunuyorsa ve halk nezdinde de bir “karşılığı” yoksa, lütfen o kişiyi, o koltuk için, “nepotizm” gibi mülevves bir duyguyla “aday göstermeyin”.  

Meseleyi “somut bir örnek”le izah edecek olursak; Hatırlarsanız 2014 yerel seçimlerinde, Kale ilçesini  Ak Parti almış ve Cemal Akdemir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmuştu. 

Milliyetçi-muhafazakar insanların çoğunlukta olduğu Kale ilçesi, o güne kadar genel seçimlerde tercihini Ak Parti’den yana kullandığı halde, yerel seçimlerde ise, tercihini başka yönde kullanmıştı. 

2014 yerel seçimlerine Cemal Akdemir ile giren Ak Parti, büyük bir oy farkıyla seçimi kazanmış, Kale’de oyların neredeyse %90’ını almış, o gün tüm Türkiye, Ak Parti oylarının en yüksek oranda çıktığı ilçelerden ilkini Sincik, ikincisini Kale olarak görmüştü. 

2019 yerel seçimlerine baktığımızda ise, Murat Koca aday olarak gösterilmişti. Murat Koca’nın oy oranı, %53,60’ta kalmıştı. 

Bu durumu rahmetli Güldal Akşit’e sormuşlardı.Kendisi de seçim öncesinde yaşananlardan bir kısmını anlatmıştı. 

Rahmetli Akşit, “Seçimlerden önce yaptırdığımız anketlerde, böyle bir düşüşü görmüştük. Bunun sebebini  Cumhurbaşkanımız da bize sormuştu. Mevcut belediye başkanının olumsuz bir şey yapıp yapmadığını sordu. Kendisine ‘Mevcut başkanı, belediye başkanı adayı olarak gösterilmeyip, yeni bir ismin aday gösterilmesine, vatandaşın tepkisinin bu şekilde olduğu…’ söylendi. Bu yeni kişiyi, bir milletvekilinin tavsiye ettiği anlatıldı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı ‘Siz Cemal başkanı arayın. Ona selamımı iletip, Murat Koca’ya destek vermesini söyleyin…’ dedi. Cemal Akdemir de sosyal medya hesabında bir paylaşımda bulunarak, Ak Partili olduğunu teyit edip; partisine oy istediğini açıkladı. Böylece oy oranları bir miktar arttı ve Kale’de seçimi kazandık” demişti. 

Yerel seçimlerde işlerin, genel seçimlere göre farklı yürüdüğünün bir delili budur. Vatandaşta bir karşılığı olmayan isimler aday gösterilirse, partinin değil, adayın şahsi oyu ön plana çıktığından, aksi bekleyiş beyhude olur. 

Tercih edilen kişinin ehliyeti, liyakati ve halk nezdinde bir itibarı bulunursa, üstüne geçmişi de temiz ise, hangi partiden aday olduğunun pek bir ehemmiyeti kalmıyor…
 
Mamafih, yereldeki parti yöneticileri ve milletvekilleri, yukarıda saydığım kriterleri görmüyor ve görmek istemiyorsa “Partisine ihanet ediyor…” demektir. 

KESKİN’İN SÖZLERİNDE, ÇALIK VE TÜFENKCİ’YE MESAJLAR VAR

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabında bir paylaşım yaptı. Keskin paylaşımında, Cumhurbaşkanı’na artık eskisi gibi ulaşamadıklarını söyledi. Şevket Keskin’in bu sözleri, öngörü ve analizlerimizi teyit eder nitelikteydi. Daha bir kaç gün önce “Siyaseten güçlü olamazsınız…” diye başlık atmıştık. MYK ve MKYK Üyesi olmayanların, Cumhurbaşkanı’yla görüşemeyeceğini belirtmiştik. 

Keskin, “Biz Cumhurbaşkanıyla görüşemiyoruz” diyerek “mezkur söz”ümüzü hem teyit etti ve etmeye de devam ediyor. 

Malatya’nın en büyük sivil toplum kuruluşlarından birinin başındaki kişinin, Cumhurbaşkanı’na ulaşamamasının sebebi; Malatya’nın bir bakanının olmaması, bir MYK üyesinin olmaması, bir MKYK üyesinin olmaması, bir genel başkan yardımcısının olmaması veya kurullarda anılmamasıdır. 

Malatya’nın veya Malatyalının sesinini duyulması için, yukarıda saydıklarımdan birinin veya bir kaçının olması gerekiyor. 

Hadi bunlar olmasa da, en azından bakanlık yapmış, MYK’da ve MKYK’da bulunmuş en kıdemli milletvekilimizin, yani Bülent Tüfenkçi’nin, olaya el atması gerekmez mi? 

Şevket Keskin’in şu söylemini alıp Cumhurbaşkanı’na sunması ve “Sayın Cumhurbaşkanım bakınız, bizi es ve pas geçtiğiniz için, biz Malatyalılar size ulaşamıyormuşuz...” demesi gerekiyor. 

Keza, Şevket Keskin’in bu sözleri, aslında siyasi fecaatimizin, tezahürüdür.

Hakeza, Şevket Keskin’in bu sözleri, aynı zamanda “subliminal” mesaj da barındırıyor. 

İşte o mesaj: “Bugüne kadar Öznur Çalık’ın ‘mihmandarlığında Cumhurbaşkanı’na ulaşıyorduk. Şimdi de bu görevi, Bülent Tüfenkci’nin yapması gerekiyor. Yani, Bülent Tüfekci’nin Malatya’nın sesi olabilmek adına, adımlar atması gerektiği aşikardır…”

DEPREMLERDE BÜYÜK YIKIM YAŞAYAN MALATYA, SİYASETTE DE YIKILMIŞ GİBİ!..

Geçen hafta da belirttiğim gibi, bakanlık, MYK üyeliği, MKYK üyeliği veya genel başkan yardımcılığı gibi görevleri elde edemeyen Malatya, ülke yönetimine maalesef ulaşamıyor. 

Malatya’nın sesi, üst yönetim tarafından maatteessüf duyulmuyor. 

Halbuki, Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım yaşayan Malatya’nın sesinin duyulması gerekiyordu. 

Cumhurbaşkanı’nın “afetzede iller”le direkt “kontak kurmak” adına, bir şeyler yapması umuluyordu. 

En azından Malatyalı birini, bu iş için görevlendirmesi bekleniyordu. 

Cumhurbaşkanı’nın elbette birçok işi var. Lakin, danışmanlarının bu eksiklik ile ilgili bir adım atmasını diliyor ve bekliyoruz!..

KÜRECİK’TEKİ ARBEDE, İSRAİL’İN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜYOR!..

Terör devleti İsrail, 7 Ekim’den beri Gazze’yi bombalıyor. Taş üstünde taş, omuz üstünde baş kalmayacak şekilde, acımasızca saldırıyor. 

Bununla ilgili olarak dünyanın dört bir yanında “protesto gösterileri” yapılıyor. Ülkemizde de protesto gösterileri artarak devam ediyor. 

Önceki gün, bu protestolardan biri de Kürecik’te yapıldı. Malum olduğu üzere Akçadağ’da bulunan Kürecik Radar üss, Amerikalılar tarafından kurulmuştu. 

İşletimini Türkiye’nin yaptığı bu üss, aynı zamanda NATO’ya bilgi akışı da sağlıyor. 

Gazze’deki Filistinlilere reva görülen “soykırım” sebebiyle, galeyana gelen halk, Kürecik üssü’ne doğru yürüyüş yaptı.

Yürüyüşü engellemek isteyen kolluk kuvvetleriyle vatandaş, karşı karşıya geldi. Engellemeye tepki gösteren vatandaşlar, askerlere taş attı. Dolayısıyla askerin de tepkisi oldu. 

Pespaye bu olay sıradan bir olay değildir. Canlarımız “şehit oluyor”. Müslümanlar, “insanca yaşayamıyor”lar. Hayvanlara bile reva görülmeyen bir muameleye maruz bırakılıyorlar. Siyonist İsrail, hayvandan da aşağı olduğunu göstermişken, Müslümanların da tefrikaya düşmüş olması, bir başka üzüntü kaynağı oluyor bizler için. 

Askerimiz, polisimiz bizlerin kardeşi ve evladı. Orada meydana gelen arbede ve birbirimize reva gördüğümüz muamele, sadece İsrail’in ekmeğine yağ sürüyor. 

Burada sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile hareket eden insanlara bir hatırlatmada bulunmak gerekiyor. Protestolar “soğukkanlılık”la yapılmalı, “itidalli” olunmalı. 

Vatandaş bunu yaparken, askerimiz ve polisimiz de karşısındakinin; Kendi vatandaşı, kardeşi, ağabeyi veya babası olduğunu unutmamalı. 

EMRİ VEREN, İSTİFASINI DA VERSİN!..

Cumhurbaşkanı çağrı yaparak “Uluslararası kamuoyuna sesleniyorum…” diyor. Hemen akabinde Malatyalılar da bu çağrıya cevap olarak, Kürecik Radar Üssü’ne yürüyor. Orada karşılaşılan manzara ise, göz yaşartıcı bomba ve coplara maruz bırakılan halk oluyor. Neredeyse iş gerçek mermiye dönüşecekti. 

Bu olay patlak verirken, Malatya’nın valisinin nerede olduğunu merak ediyorum. “Benim haberim vardı…” dese bir ayıp, “Haberim yoktu…” dese, başka bir ayıp. “Vatandaşa atılan gazın emrini ben verdim…” derse, “Hemen özür dileyip, istifa etsin” derim. “O emri ben vermedim…” derse de, “Emri veren için soruşturma açtın mı?” diyerek, vatandaşlık hakkımı kullanırım. 

28 Şubat gibi karanlık bir dönemde dahi, vatandaşa bu kadar sert davranılmamıştı... 

“Kahrolsun İsrail” diyenlere gaz sıkmanın bir “açıklaması” ve “sonucu” olması gerekiyor. 

Masum çocuklar ve kadınlar “katledilmişken”, hastaneler füzelerle “yıkılmışken”, bu zulme sessiz kalamayan halk da sokağa çıkıp “Kahrolsun İsrail” dediği için, “gaz” ve “cop” yiyorsa, sorumlusu mutlaka “hesabını vermeli!..”

BÖYLE BİR MÜDAHALEYİ DAHA ÖNCE GÖRMEDİK!..

Kürecik’te önceki akşam yaşananları görünce, “içim yandı”. 

Böyle bir müdahale şeklini, “ülkemde görmemiştim”. 

Maalesef önceki gece görüp, “kahroldum”. 

Yukarıda da belirttiğim gibi, vatandaş “Kahrolsun İsrail” diyor, kolluk kuvvetleri gazla, TOMA’yla ve copla müdahale ediyor. 

İçişleri Bakanımızı az çok tanıyoruz. Nereden geldiğini, kökenini biliyoruz. 

Gençliğinde, bu tür eylemlerde görev almış birisi.

Kürecik’teki olayları görmediyse veya bunlar kendisine bildirilmiyorsa, en azından bu durumu Malatya’nın vekilleri o’na anlatmalıydı. 

Eğer vekiller de anlatmıyorsa, Cumhurbaşkanı’nın çağrısına karşılık veren vatandaştan oy beklemesinler. 

FİSKOS MASASI:

- Ak Parti Genel Merkezi’nde, deprem bölgesindeki belediye başkanlarıyla “devam etmeme” konusunda prensip kararı alınmış. Bazı belediye başkanlarına, bu durum lisanı münasiple söylenmiş, bazılarına lisanı hal ile aktarılmış. 

- Battalgazi Gençlik Hareketi, yerel seçimlerde Osman Güder'i destekleme kararı almış. Fakat kanaat önderleriyle yapılan toplantıda, bu konu kesinleştirilmemiş.

- Kale Belediye Başkanı Murat Koca, yapılan anketlerde çok düşük oy oranına sahipmiş. Ak Parti, Kale için yeni aday belirleme sürecine girmiş.

- Osman Güde ve Battal Tuncal, Ak Parti’den Akçadağ aday adayı olacakmış.

- Ahmet Çakır’ın kurmaylarından Kadir Çelik, Battalgazi’de Ak Parti aday adayıymış.

- Avukat Abdulvahap Göçer, CHP’den Yazıhan Belediye Başkan aday adayı olacakmış. CHP’nin Göçer’i aday göstereceği kesinmiş…

- Malatyamızın yeni valisi, esip gürlüyormuş. Çok dakik ve kuralcıymış. 

- Vagon kent evlerin açılışı yapılmış. Teslim edilmesi ise bir ayı bulurmuş. 

- Prof. Dr. Nusret Akpolat, İnönü Üniversitesi Rektör Adayı olacakmış.

- Öğrencilerin KYK yurt sorunu ciddi boyutlara ulaşmış. 

- Şehir merkezinde ezan sesi olmaması yetmezmiş gibi, konteyner dahi olsa bir mescidin bulunmaması, vatandaşın tepkisini çekiyormuş. Yöneticilerin umursamazlığı ise, bardağı taşıran son damla olmuş. 
 

LAF EBESİ:

Hasut adam, daha başarılı biriyle karşılaştığında, kendisinin gölgede kaldığı zannıyla; tezyif, tahfif ve zem eder. Yani, o kişiyi alaşağı etmek için, elinden gelen gayreti (!) sarfeder . İdealist adam ise, başarılı kişiyle bir sinerji inşaa eder ve o kişiyle birlikte büyümenin yoluna bakar. Malatyalıların, günden güne siyaseten küçülüyor olmasının sebebi; hasut kişilerin çokluğundan, sinerji ruhluların azlığından kaynaklanıyor. 

Selam ve dua ile
Fiemanillah

 

Yorumlar

  • yorum avatar
    Şevket
    28-10-2023 21:12

    Aday olurlarsa Öznur Çalık ve Kadir Çelik şanslı görünüyor ama harabe şehirde aday olmaya cesaret ederler mi bilemiyorum.

  • yorum avatar
    Ersoy baba
    24-10-2023 11:58

    Kale ye kim geçecek aceba? Mevcut başkan gelen her topu içeriye aldı. Yeni transfer gerek.

  • yorum avatar
    Ahmet
    24-10-2023 06:37

    Siyasetin matematiği yok ama Battalgazide Kadir Çelik'i şanslı görüyorum. Büyükşehire Sami Er gelirsede büyük ihtimal aday Kadir Çelik olur. Ne diyelim hayırlıysa olsun.

  • yorum avatar
    Mehmet Ünal
    24-10-2023 04:47

    Değerli Malatyalılar Bu tür olaylar Malatya siyasetinin birkaç kişinin elinde olması yönetiminin tabana kulak vermemesi bu sorunların ana sebebidir şu anda Malatya’da ilçeler bazında en iyi hizmet eden PÜTÜRGE belediye başkanı Cömertoğlu baş. ,Kazgan baş. Bu başkanlar kendi başına seçilebilecek kudretli gösterdiler. İyi adamları yiyin efendiler. Şimdi sıra kimde. Cemal başkandamı yoksa MİKAİL başkandamı. Yiyin efendiler kusana kadar Yiyin efendiler yiyin.

  • yorum avatar
    Renas
    23-10-2023 23:29

    Kadir Çelik bey , kusursuz bir tercih , işbilirliği ve beyefendi kişiliğiyle Battalgazi’ye çok uygundur

  • yorum avatar
    yunus
    23-10-2023 21:25

    valla cemal başkan çalışıyodu hakkını yediler murat koca anca olumlu görüşmeler yapıp fotoğraf çekmek başka bişey yok kim ne yapa kale yi

  • yorum avatar
    mehmet fırat
    23-10-2023 20:52

    ama tabi cemal akdemir her ne kadar sessizliğini bozmasa da halk olarak biz biliyoruz nedenlerini .düşününki bir belediye başkanı belde sinde çok seviliyor,baş tacı ediliyorsa o başkanın hizmet lerinden millet e olan saygı ve sevgisindendir. ama partisine gözünü bile kırpmadan ihanet edenler şuan kale nin bu durumda olmasının müsebbibi'dir.ve sonuç olarak önümüze murat koca ile geldiler peki sonuç? KALE için hüsran ihanet eden siyasiler için ŞÜKRAN.nasılmı başta rant sağlanarak,hizmet ile hiç alakası olmadan doldurulan bir 5 yıl olarak,en çokta depremde öksüz kalan halk.Ama bu halka acımadan ihanet edenler eğer kale halk ının feryadlarını ve hizmet edeni bu dönemde kulak ardı ederse HÜSRAN'a uğramanın ne acı bir tat olduğunun tadına bizler gibi bakmış olurlar.

  • yorum avatar
    mehmet fırat
    23-10-2023 20:33

    ak parti akçadağ ve arapgir de yaptığı hata sonucu ilçe belediyelerini kaybetti kale ve pütürgede' de aynı durum boy gösterebilirdi fakat cemal akdemir ve mehmet polat partilerine ihanet etmek istemediler her ne kadar malatya milletvekilleri saklı kulisler ile bu başkanlara daha doğrusu MİLLET'e ihanet etmiş olsalarda .aslında malatya milletvekilleri başkanlara İHANET etmedi millete ihanet ettiler , eğer cemal akdemir de milletvekillerinin ihanet ine ortak olsaydı şuan durum farklı olurdu.ama kendisi tüm samimiyeti ile seçimde parti sinin yanında daha doğrusu KALE HALK'ının yanında olacağını belirtti.

  • yorum avatar
    Övünç ekici
    23-10-2023 20:25

    Cemal başkanımızın ilçemize tek hizmet eden belediye başkanımızdır. Kaleyi kale yapan tek insan...

  • yorum avatar
    Resul
    23-10-2023 20:20

    Şehir merkezi için kazma vuruldu deniyor ama nereye kazma vurduysalar su çıktı. Yükselen tek bir yapı yok kazma ellerinde sağa sola vurup duruyorlar hiç inandırıcı değil.

  • yorum avatar
    Hasan
    23-10-2023 19:44

    Düğün sezonu da bitti. Siyasiler nereye gidip poz verecekler aceba sosyal medya hesapları için malzeme kalmadı. Hizmet yapsalar paylaşırlar ama o da yok.

  • yorum avatar
    Harun
    23-10-2023 19:42

    Cemal başkan kaleyi kale yaptı. Ehliyet ve liyakat sahibiydi. Allah yaptığı hizmetlerden dolayı razıolsun. Yeni dönemdede Cemal başkanımızla devam edeceğiz inş. Kalenin incisi ütüsünü barajı yapılacak. Yarım kalan hayallerin hepsi gerçekleşecek. 5 yıllık duraklama dönemi bitecek inşaAllah

  • yorum avatar
    Duygu Gözene
    23-10-2023 19:40

    Eğer genel merkez deprem bölgelerindeki bütün başkanları göstermeyecekse alınmış yerinde bir karar. En azından Malatya da böyle olmalı. İmkan olsa vekiller de değişse keşke ama o zor.

  • yorum avatar
    Yunus
    23-10-2023 19:37

    Kale belediye başkanı görev süresi boyunca elle tutulur bir hizmet yapmadı neden yeniden seçilsin ki?

  • yorum avatar
    Gökhan kiltepe
    23-10-2023 19:27

    İyinin kötü,kötünün iyi olduğu,haklının haksız duruma düştüğü liyakatın olmadığı belediyeler...

  • yorum avatar
    Çetin T.
    23-10-2023 19:24

    Sahipsiz bir Malatya boş işler daire başkanlığı kurulsa bütün torpilliler orda işlerine devam etse Malatya o zaman daha iyi ayağa kalkar

  • yorum avatar
    Sümeyye
    23-10-2023 19:03

    Bugün kışla caddesinde Malatya büyükşehir belediyesinin otobüsünü gördüm. Müzik çalarak geçiyordu.Hole hase keyfi bese...

  • yorum avatar
    Sezer
    23-10-2023 19:02

    Malatyadaki üniversiteler yüzyüze eğitim kararı verirken yurtların ve şehrin bu kadar insanı ağırlamaya hazır olup olmadığını düşündü mü acaba? Bugün öğrenciler çok mağdur.

  • yorum avatar
    Şefik
    23-10-2023 19:01

    Yeşilyurt ilçesini çok merak ediyorum.Mehmet Çınar bu boşvermişlikle devam edecek mi?

  • yorum avatar
    Yiğit Mamsuroğlu
    23-10-2023 19:00

    Zamanında gerekli lobi çalışmasını yapmayan Malatyalılar bugün ne cumhurbaşkanına ulaşabilirler, ne bir bakana nede başka bir kişiye. Seçim sonrası hızlı bir lobi çalışması gerekiyordu. Fakat herkes kendine çalıştı. Sizin dışınızda da bu sahipsizliği yazan başka biri de görmedim. Malatya yaşadığı felakete rağmen Ak Partiyi yalnız bırakmadı, Cumhurbaşkanını yalnız bırakmadı; cumhurbaşkaninin da Malatya'ya yalnız bırakmaması gerekir

  • yorum avatar
    Şahin
    23-10-2023 18:57

    Doğanşehir ilçesinin yerel seçimler açısından yeteri kadar konuşulmadığını düşünüyorum. Doğanşehir bir Akp, bir CHP şeklinde gidip geliyor. Vahap Küçük faktörü sayesinde son seçimde kıl payı alındı. Fakat bu seçimde Vahap Küçük yok ve deprem şehri mahvetti. Eğer doğru aday belirlenmezse Doğanşehirin ak parti tarafından kazanılması imkansız..

  • yorum avatar
    Tamer
    23-10-2023 18:55

    Sayın yazar Malatya sadece siyasette değil, bürokraside şuan çok sahipsiz. Malatyalı kaç tane üst düzey bürokrat var?Bu noktada iş insanları ve STK lar elini taşın altına koymalı. Gerekirse ciddi bir baskı kurmalı. Hem siyasette hem de bürokraside etkin hale gelmemiz lazım. Aksi taktirde şehrin ayağa kalkması imkansız

  • yorum avatar
    Osman teksöz
    23-10-2023 17:59

    Murat bey olayları çok güzel yorumlamışsınız. Karikatürler de çok anlamlı ve yerinde.Yazarı da çizeri de tebrik ederim.

  • yorum avatar
    Burak
    23-10-2023 17:57

    Biber gazı kullanacak ne vardı ki? Orada toplanan vatandaşlar birbirine mi zarar veriyordu? Halk ayaklandı mı? İnsanlar birbirinin canına mı kastetmişti? Ya da herhangi bir kişiye, kuruma, binaya mı saldırı vardı da biber gazı vs kullanıldı. Herkes orada tek yürekti. Hedef İsrail'i kınamaktı. Bu çelişkiler zinciri uzayıp gider.

  • yorum avatar
    Berkant Aygül
    23-10-2023 17:50

    Allah sizi hasut adamlardan korusun. Çizgisini bozmadan hareket eden ender gazeteciler arasında yer alıyorsunuz

  • yorum avatar
    Yavuz
    23-10-2023 17:49

    Murat Bey, Malatyalılar daha il başkanına ulaşamıyor Nerede kaldı Cumhurbaşkanı....

  • yorum avatar
    Elif
    23-10-2023 17:48

    Malatyalılar hep ithal başkan veya vekil istemediğini belirtiyor. O yüzden Cemal Akdemir gibi halkın sorunlarını birebir bilen insanlar gerekli. Halk belediye başkanı ile hemhal olmak ister. Bu yüzden dikkat edilmesi gereken çok nokta var

  • yorum avatar
    Umut
    23-10-2023 17:46

    Ak Parti Cemal Akdemir'e yanlış yaptığı gibi aynı zamanda Cömertoğlu ve Kazgan'a da yanlış yaptı. Ancak Sayın Akdemir partisine olan sadakatini gösterme nezaketinde bulundu. Her şeye rağmen oyları bölmek istemedi. Daha güzel hizmetlere de imza atabilirdi. Eğer parti geçmişte yaptığı hataları yapmaya devam ederse daha çok başkan kaybeder

  • yorum avatar
    Fırat
    23-10-2023 17:45

    Cemal Başkanın dar bir alanda çok yönlü projeleri vardı. İlçesini cennete çevirmek için hayal gücümüzü zorlayan çalışmalara imza atmak istedi Ancak kendisine yeteri kadar destek verilmedi. Kısıtlı imkanlarla bile Kale İlçesi şaha kalktı. Cemal başkana imkan verilseydi ilçesini daha üst seviyelere çıkarırdı. Kendisini tebrik ediyorum.

  • yorum avatar
    Adem
    23-10-2023 17:12

    Vali Efendi eyleme müdahalede gaz sıkın emrini bizzat verdi. Üstelik dua edilen alana sıkıldı mermiler. Birgün sonra STK ve Parti temsilcilerini çağırıp gönül almaya çalıştı. Hatta birgün sonrasında gıyabi cenaze namazına bile katıldı. Fakat yaptığı yanına kar kaldı. Geldiğinden beri bir stres içerisinde. Antalya'da sahil kenarında purosunu yudumlarken kendini bir anda; depremde yerle bir olmuş, toz toprak içindeki Malatyada buldu adam. Doğru dürüst puro içemiyor. Sürekli bir kavganın içerisinde. Haleti ruhiyesi iyi değil.

  • yorum avatar
    El hasan
    23-10-2023 16:57

    Bir üniversite öğrencisi şu ortamda nerde kalacak ne yiyecek ne giyecek...Milletin hali duman...

  • yorum avatar
    Orhan
    23-10-2023 16:47

    Kale belediye başkanı siyasilerle poz verdiği kadar Kale için çalışsa daha başarılı olurdu ..

  • yorum avatar
    Nevzat
    23-10-2023 16:43

    Siyasiler kamera karşısında poz verme peşinde...Malatya olmuş Hindistan banliyösü!!!!!Yahu bir çarşı projesi neden bu kadar uzadı neden aynı ada pafta üzerinde yeniden yapılıyor,bir daha böyle bir yeniden inşaa süreci olur mu??Ellerine yüzlerine bulaştırdılar

  • yorum avatar
    Bakii
    23-10-2023 16:33

    Yahu mevcut durumda belediye başkanlarının performansı bir anketle sorgulansa durum zaten ortaya çıkacak..Vatandaş yöneticiye ulaşamıyor..Liyakat meselesinde baksınlar belediyelere kimler nerede görev yapıyor anlarlar..

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.