dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.62
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2498.2
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    61937.88$

Sakin ol, sinirlerine hakim ol!

29 Aralık 2019, Pazar 15:32

 

SESLİ MAKALE 

 

BtcTurk Yeni Malatyaspor, 2-0'lık Beşiktaş zaferinin ardından kısmen kendine geldi. Malatya'daki 2-0'lık Çaykur Rizespor mağlubiyetinin yarasını sarmak için Gaziantep FK'ya konuk olan Kaplanlar, yeşil zeminden 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. 7 sarı ve 2 kırmızı kartın çıktığı maçı, iki ekip de onar kişi tamamladı. Gaziantep temsilcisinden Güray Vural 48'de ikinci sarı karttan, Makedon golcü Adis Jahovic ise 53'te direkt kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. Malatyaspor, sezonun ikinci yarısının ilk sınavında, 19 Ocak 2020'de Başakşehir'in misafiri olacak...

GÖKHAN TÖRE'DE
SAKATLIK ŞOKU

BtcTurk Yeni Malatysapor'da, Gökhan Töre şoku yaşandı. Sağ bacak alt baldırında ağrı hissedince antrenmanı yarıda bırakan futbolcunun yapılan fizik muayene ve tetkikleri sonucunda kas içi kanama tespit edildi. Töre gibi kadroda yer almayan diğer isimler; Faslı Issam Chebake, Ganalı Afriyie Acquah ile Eren Tozlu oldu.

1_921

EREN, CHEBAKE VE
ACQUAH TEDAVİDE

Acıbadem Fulya Hastanesi'nde sağ diz ön çapraz bağ ameliyatı olan Eren Tozlu, rehabilitasyon sürecinde. Beşiktaş deplasmanında sol bacak üst arka adalesinden sakatlanarak oyundan çıkan, kas içi kanama ve zar yırtığı olan Chebake ise tedavide. Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Keçiörengücü sınavında, sağ bacak üst arka adalesinde problem yaşayınca kenara gelen, kas içi kanama belirlenen Acquah'da da yoktu.

2_683

FOFANA KULÜBEYE
BIFOUMA İLK 11'E...

Teknik direktör Sergen Yalçın, Malatya'da Çaykur Rizespor'a 2-0 kaybettikleri gün sahaya sürdüğü 11'de tek değişikliğe gitti. Fildişi Sahilili Moryke Fofana'yı kesen Sergen Hoca, onun yerine Fransız Thievy Bifouma'yı 11'de başlattı.    

KADRO, MECBUREN
17 KİŞİDEN OLUŞTU

4-2-3-1 oyun sisteminde eldivenleri yine Beninli Fabien Farnolle giydi. Savunmanın en solunda Sakıb Aytaç, en sağında Özer Özdemir izlendi. Stoperin sağında Mustafa Akbaş, solunda Zimbabweli Teenage Hadebe vardı. Kaptan Murat Yıldırım ile Robin Yalçın, bu dörtlünün ilerisindeydi. İkilinin hemen önünde Mitchell Donald izlendi. Hollandalının sağına Brezilyalı Guilherme, solunda Bifouma'a çekildi. Makedon Adis Jahovic en ileri uçtaydı. 17 kişiden oluşan esame listesinde Ufuk Ceylan, Erkan Kaş, Ahmed Ildız, Fofana, Tunuslu Ghaylen Chaaleli, Rahman Buğra Çağıran'ın da adı yazılıydı.   

3_366

EKVADORLU MINA
OĞLUNUN YANINDA...

Arturo Mina, evlerinin ikinci katından düşünce bilinci kapalı olarak hastaneye kaldırılan oğlu Darius Mina için ülkesindeydi. Yoğun bakımda olan yavrusuna kavuşan Ekvadorlu stoperin, Beşiktaş galibiyeti öncesi bu gelişmenin duyurulmamasını rica ettiği ortaya çıkmıştı.

4_188

BÜYÜK İKRAM!..

21'de, Mustafa Akbaş'ın sol ayağıyla kalecisine geri pasında top çok kısa kalıp Farnolle'e ulaşmayınca araya Gaziantepspor Futbol Kulübü'nden Olarenwaju Kayode girdi. Farnolle'den önce davranan Nijeryalı, Mustafa'nın büyük ikramını geri çevirmedi: 1-0. 24'te Mustafa yine bir pozisyonda sıkışıp Beninli file bekçisine dönünce Farnolle, elini başının üzerine götürüp, sinirli beden diliyle arkadaşına biraz da ironi yaparak uyardı.

5_135

YALÇIN'DAN PAS
HATALARINA TEPKİ

26'da Sakıp meşin yuvarlığı serviste yanlış bir tercihte bulununca, hocası Sergen Yalçın'ın kısmi hışmına uğradı. Genç teknik adam, bu öğrencisini, Bifouma'yı neden düşünmediği yönünde ikaz etti. Hadebe'nin 41'de Kenan Özer'i faul ile durdurduğu anda gördüğü sarı kart, tehlikeli bir atağı kesmesi açısından çok yerindeydi. 30'da Guilherme'ye çıkarılan sarı tartışıldı ki, Brezilyalı, sağ kanattaki serbest atışı hemen kullanıp eşitlik sayısına zemin hazırlamak istemişti.

DONALD VE MUSTAFA
AKBAŞ ÇILDIRTTI

43'te Sakıb'un uzun attığı topun Donald ve Bifouma ile buluşmaması, Sergen Yalçın'ın yine tepkisini çekti. Birçok bölümde, önü bomboş olan Guilherme'ye değil, yana oynayan Donald, taraftarı da çileden çıkardı. Mustafa ve Donald kendileri oynamadığı gibi, arkadaşlarının moralini ve motivasyonu da olumsuz etkiledi.

7_94

FAULLERDEN DOLAYI
OYUN ÇOK DURDU

Faulllerin çokluğu ve sakatlıklardan doğan duraklamalar, oyunun ritmini de düşürdü. Yeni Malatyaspor, yediği golden sonra tempoyu yükseltti; ancak pervasızca hücumu düşünmesi, geride boşluklara yol açtı. Oyun felsefesi kontratağa yatkın olan ev sahibi ise bunları değerlendirmek için çalıştı.

SADECE TOPLA
OYNAMAK YETMEZ!

İlk yarıdaki istatistikler, topla oynama oranının her zaman fayda sağlamadığına işaret etti. Nitekim, oynama yüzdesinde 61'e 39, pas başarısında 77'ye 72 üstün olan BtcTurk Yeni Malatyaspor, buna karşın toplam ve isabetli sadece 1 şut atabildi. Zatürre nedeniyle takımın başında olamayan Romen çalıştırıcı Marius Sumudica'nın yokluğunda kulübede oturan yardımcı antrenör Cristian Petre, Gaziantep FK'yı iyi idare etti. Petre'nin talebeleri 2'si çerçeveyi bulan 3 denemede bulundu.

8_155

GUILHERME NEDEN ÇIKTI?

Sergen Yalçın'ın ilk hamlesi, soyunma odasından dönüşte Guilherme'yi oyundan alıp Fofona'ya şans tanıması oldu. Bu karar, Malatyasporluları fazlasıyla şaşırttı.

5 DAKİKADA 3 SARI
2 KIRMIZI KART!

Bahattin Şimşek, sadece 5 dakikada 3 sarı ve 2 kırmızı kartına başvurdu. Güray Vural'ın 33'teki sarı kartına, Özer'e müdahalesinin sonrasında ikincisini ekleyip 48'de kırmızı kartla ihraç edilmesi, kalan sürede Kaplanlar için büyük avandajdı. Fakat oyun o kadar sertleşti ki, önce Gaziantep FK'dan Jean Armel Kana-Biyik ve Jefferson, akabinde Robin Yalçın sarardı! 53'te ise Robin Yalçın'ın faul yaptığı Souleymane Diarra'ya dirsek atan Jahovic kızardı! Bu agresiflik, Gaziantep'te Kaplanlara zarar verdi...

9_226

NEDİR BU ASABİYET!

Gaziantep FK, 48'de 10 kişi kalmasına rağmen Yeni Malatyaspor'daki bu gerginliği anlamak mümkün değil! Jahovic'in rakibine dirsek atmasına yol açan asabiyet, sezonu çok erken açmanın ve bir an önce devre arasına girilmesi gerektiğinin de ispatı... 60'ta Rahman, Murat'tan görevi devraldı. Kaplanlar, aradığı gole 78'de ulaştı. Özer'in sağdan ortasında Rahman'dan önce Kana Biyik kafayı vurdu, yay üzerindeki Bifouma'nın yerden, kalecinin sağına şık ve düzgün vuruşu, golle sonuçlandı. Bir kez daha klasını ispatlayan Fransız, bu sezon Süper Lig'de 6'ıncı golüne ulaştı. 90'da Robin Yalçın, Ahmed'in elini sıkarken alkışlandı.

KAZANABİLİR MİYDİ?

Peki! BtcTurk Yeni Malatyasor, Gaziantep'te kazanabilir miydi? Aslında evet; ama bir şartla. Sakin olarak, tıpkı Beşiktaş karşısında olduğu gibi sabırlı davranıp, şansın kendisine gelmesini bekleyerek... Öyle ki, Sergen Hoca, artık dışarıda bu tarz oynayacaklarını ifade etmişti. Gaziantep FK gibi kontratak oyununa yatkın bir takım karşısında "saldırgan" ve sürekli hücumu düşünen bir anlayış, telafisi mümkün olmayan hataları beraberinde getirebilir ki, öyle de oldu...