dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.74
  • ALTIN
    2433.2
  • BIST
    10052.14
  • BTC
    62722.07$

Selahattin Başkan ile Yeniden...

22 Aralık 2023, Cuma 05:49
Selahattin Başkan ile Yeniden...

Günlerdir Malatya kamuoyu o kadar meşgul edildi ki, baş döndüren kara bir siyaset bulutu Malatya'yı sarmış, şehri adeta karanlığa boğmuştu. Kimle konuşsan karamsar tablo çiziyordu. Kime ne sorsan kırk farklı cevap veriyordu!.

Bu şehirde önce aday adayı olmayı bırakıp, mevcut Başkanı nasıl bloke eder, yeniden adaylığını nasıl engelleriz hesabını yapanlar var çünkü!. Bir de bunlar Ak Parti'nin yıllanmış siyasetçileri, bu şehrin temsilcileri!. Kendi partilerinden olan başkanın ayağını nasıl kaydırırız hesabıyla çalışıyorlar!.
Eğer bu başkan eksik ve yanlış yapıyorsa dört buçuk yıl neden sesiniz çıkmadı!?. Yok eğer başarılı ise de neden bugün indirmek için Alicengiz oyunları yapıyorsunuz!?.

Ey Malatyalılar!
Ben bildiğim ayranı bilmediğim yoğurda değişmem!.
Büyükşehire aday olabilecekler içerisinde, başımızla gözümüz üstüne gelsinler diyeceğimiz kişiler vardır elbet. Ama gelmezler ki!. Aday adaylık müracaatı yapmamışlar ki!. Onları, biz önce kendi gönül dünyamızda başkan seçip sonra isimlerini ortaya atıyoruz. Tam da bu noktada, kirli siyaset yapanlar devreye girip, rakibin gücünü kullanan güreşçi gibi bu isimlerle bizi aldatmaya çalışıyorlar!.

Nasıl mı!?.
Ömer Faruk ÖZ ve Sami ER, her zaman Malatya'da iki marka isim olup heyecan oluştururlar. Bu iki ismi halkımız kırk yıl sonra duysa, yine mutlu olup ellerini açarlar ve her ikisine de dua ederler. 

Ama bugün Büyükşehir için birileri önce bu iki ismi öne sürdü ki, mevcut başkan Sayın Selahattin GÜRKAN'I önce bloke etsin, bu algıyı oluşturduktan sonra da, bakın milletin kahar ekseriyeti Selahattin Başkanı istemiyor propagandası yapıp, aday olarak Başkanın yerine otursun!. Siyaseti bilen aklıselim herkes bunu böyle anlar.
Yani, cambaza bak cambaza meselesini harfiyyen uyguladılar.

Bu iki ismin kıymetini millet biliyor, kimlerin bunların önüne engel olup Malatya’dan uzaklaştırdığını soruyorlar!. Siz neden bu isimlere sahip çıkmadınız!?. Neden birinci çıktıkları bütün anketleri değiştirerek Sayın Cumhurbaşkanımızın önüne götürdünüz!?.
Dün sahip çıkmadığınız, yolunuzda engel gördüklerinizle bugün tekrar yolunuzu açmaya çalıştığınızı Malatyalıların bilmediğini mi sanıyorsunuz!?.
Ankara bunu anlayamayacak kadar cahil mi, yoksa Ankara'yı da Malatya mı sanıyorsunuz!..

Bir işin zirvesinde iken, şerefinizle, onurunuzla bırakmazsanız, hep ben hep ben derseniz, zirve sizi bırakır, öyle kötü aşağıya düşersiniz ki, önce onurunuzu kaybedersiniz, sonra da Allah, milletin kalbinde size karşı olan sevgiyi alır, saygınlığınızı kaybedersiniz...

Bu isimlerle bu millet de gurur duyuyor. Malatya’nın geleceğinde ve idaresinde bu isimlerin olması hepimizin temennisidir. Ama siz önce onlara yapılan haksızlıkların hesabını verin, iadei itibarını sağlayın, sonra bu şehre hizmete yeniden gelirler mi gelmezler mi onlara bırakın!..

Koskoca Büyükşehir'e aday adayı çıkmamış!. Sebebi nedir acaba!? Türkiye'nin idaresinde 27 yıl bulunan Malatyalılar, bugün Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bir kaç tane aday adayı çıkaramayacak kadar insan fakiri mi oldu sanıyorsunuz!?.
Korkuttular herkesin gözünü!. Kestiler herkesin önünü!. Bıktırdılar, illallah ettirdiler herkese!. Kovdular onuncu köye. Sonra, kışın zemheri soğuğuyla taşlar yere yapışık olduğu için saldıran köpeklere taş atamayan adamın dediği gibi; 
"Taşları yere bağlamışlar, köpekleri ortalığa salmışlar!." 
Şimdi söyleyin bana, bu durumda, bu şehirde kim gelip aday adayı olmak ister!!!???..

Bir milyonluk şehirde aday adayı çıkmıyorsa, ya herkes başkandan yüzde yüz memnun, ya da herkesin önü yüzde yüz kesiliyordur!. Birincisinin olabilme ihtimali var mı!?.
Evet, halkımız Sayın Selahattin GÜRKAN'DAN razıdır, ben de razıyım, Allah da razı olsun. Razı olmayanlar da olacaktır elbet. Sayın Başkanın da tabi ki eksiği, hatası olacaktır. Ama bir insanın hatası eksiği sayılabilecek kadar ise, o kişi başarılıdır.

Dün Sayın Cumhurbaşkanımız bütün bunların hepsine bir soru ile bütün tartışmalara son noktayı koydu ve bana göre Selahattin GÜRKAN'I sadece resmi olarak ilan etmedi, Pazar gününe bıraktı!. 
"Selahattin kaç tane ilçeyi alıyoruz?. Sorusuna, Sayın Cumhurbaşkanım! Her zamankinden daha fazla oy alacağız, Arguvan hariç hepsini alacağız cevabını verdi Başkan GÜRKAN. 
Aynı Cumhurbaşkanı, 6 Şubat depreminden kısa süre önce de; "Belediyeciliği, hizmeti görmek isteyen Malatya'ya gitsin" demişti. Şimdi o başkandan elbetteki vazgeçmeyi düşünmez!. Akıl sahibi herkes de bunu bilir.
Ama 6 Şubat depremiyle enkaza dönen Malatya’nın bu halini fırsat bilerek aleyhte çalışan, abuk subuk anketlerle algı yaparak, başkanı başarısızmış gibi gösterenler bilmek istemezler!.

Bana göre, Malatya’nın yeniden beş yıllık Başkanı, ilan edilmemiş Sayın Selahattin GÜRKAN'DIR. Şimdiden hayırlı olsun, tebrik ediyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun. Rekor bir oy ile yeniden seçileceğinden de şüphem yoktur...

Fi Emanillah. 

Ebuzer AYDIN 

"Ey Kalemim! Bir Gün Doğru Bildiklerini Yazmazsan Kolumla Beraber Kırar Atarım Seni"