dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2307.3
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70619.38$

Seri, Beşiktaş’la devam eder mi?

31 Ağustos 2021, Salı 09:16
Seri, Beşiktaş'la devam eder mi?
 




Geçtiğimiz hafta Göztepe karşısında kazanılan 3 puanın ardından bu haftaki 2 farklı galibiyet, Yeni Malatyaspor’u 7. Sıraya taşıdı. Son iki haftada elde edilen galibiyetler serisi, Süper Lig’in şampiyonluk iddiası olan takımı Beşiktaş ile oynanacak karşılaşma öncesi büyük moral oldu.

Çok ciddi ve zorlu bir mücadele olan Gaziantep maçında Yeni Malatyaspor’a galibiyeti getiren golleri Adem Büyük ve Tetteh kaydetti. Bu arada Tetteh’nin golünün de pasını veren Adem Büyük, maçın yıldızlaşan oyuncularından biriydi. Karşılaşmada dikkat çeken bir başka nokta ise Gaziantepli futbolcuların daha sert bir oyun ortaya koymasıydı. 

BEŞİKTAŞ MAÇI İÇİN UMUT OLDU

Karşılaşma sonrası basın mensuplarının karşısına geçen Teknik Direktör İrfan Buz, futbolcularının hafta içinde yapılan çalışmaları harfiyen yerine getirdiklerini söyleyerek, akıllı bir futbolla kazandıklarını belirtti. Kendi seyircisi önünde 2-0’lık bir skorla kazanan Yeni Malatyaspor’da futbolcuların disiplinli ve her şeyini ortaya koyan bir görüntü sergilemesi önümüzdeki Beşiktaş maçı için umutların daha da artmasını sağladı. 

GALİBİYET KUTLAMASI

Karşılaşma sonrası galibiyeti kutlayan taraftarların futbolcuları tribüne çağırması da haftanın güzel karelerinden biriydi. 
Göztepe deplasmanında 25 dakika görev alan Sadık Çiftpınar, bu hafta 90 dakika sahadaydı. Fenerbahçe ile sözleşmesini karşılıklı anlaşarak fesh eden ve Yeni Malatyaspor’a yeniden dönen Sadık Çiftpınar, takımına büyük katkı sağladı.

ADEM BÜYÜK, NEDEN GÖRÜLMEDİ?

Bu karşılaşmayla ilgili yazacaklarımın ardından dikkat çekmek istediğim bir başka husus ise Adem Büyük faktörüdür. Yeni Malatyaspor formasıyla 100. resmi müsabakasına çıkan Adem Büyük, bu haftayı da boş geçmedi. Bu arada yaptığı asisti de unutmamak gerekiyor. Geçtiğimiz sezon yerli futbolcular arasında en çok gol atan futbolcu olması ve EURO 2020 için Milli Takım’a çağrılmamış olmasını hayli ilginç buluyorum. Bu kalitedeki bir futbolcunun Milli Takıma büyük katkı sağlayacağını taraflı tarafsız herkes tarafından görülüp dillendiriliyor. 

TETTEH’NİN SAKATLIĞI…

Takımın ikinci golünü atan Tetteh’nin sakatlanması haftanın üzücü olaylarından biriydi. Karşılaşma sonrası yapılan açaklamada, Benjamin Tetteh’nin arka adalesinde batma olduğu belirtilmişti. Bugün-yarın, sağlık durumuyla ilgili kesin bir açıklama beklediğimiz Tetteh, takımın vazgeçilmezleri arasına girdi. Maç sonrası yapılan açıklamalarda 3-4 hafta takımını yalnız bırakabileceği belirtilen Tetteh için sağlık ekibinin büyük bir mücadeleye girdiğini söyleyebiliriz. Sakatlığın, Milli maç sebebiyle verilecek aradan önce gerçekleşmesi ise teselli oldu. 
Son söz olarak, Yeni Malatyaspor’un galibiyet serisini Beşiktaş maçıyla devam ettirebilecek güçte olduğunu belirtmek isterim. 

Selam ve dua ile…