dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2431.6
  • BIST
    9959.79
  • BTC
    62323.18$

Şu İslami Usullere Göre Başkan Gönderenler Kimler?!.

23 Ocak 2024, Salı 22:27
Şu İslami Usullere Göre Başkan Gönderenler Kimler?!.

Son iki üç gündür sosyal medyada viral olan bir video dolaşıyor. Kimileri hesaplarında paylaşıyor, kimleri de Whatsapp’tan tanıdıklarına atıyor. Kısacası, ulaşılmamış ve videoyu seyretmemiş kimse kalmamış Malatya'da. 

Bunu tasvip etmeyip şiddetle kınadığım için bu yazıyı kaleme alıyorum. Herkesin dilinde olan, ahlaksızca yapılan ve acıklı müzik uyarladıkları videonun değişik versiyonları olmakla birlikte tek elden çıktığı görüntü ve müzikten bellidir.

Videonun başına; "Malatya halkı Başkanını İslami kurallara göre gönderdi" yazılı. Müzik ise çok manidar; Selda BAĞCAN'dan, “Hesapta yoktu canım hesapta yoktu. Böyle bir ayrılık hesapta yoktu" diye ölmüş birileri için yazdığı ve seslendirdiği şarkı. Görüntülerde ise Selahattin GÜRKAN Bey’in zaman içerisinde Malatya’dan alınan fotoğraf kareleri...

Hani 6 Şubat'ta deprem olmuştu ya!. Hani 50 binden fazla insanımız ölmüştü ya!. Hani Türkiye'nin yaklaşık %20'si etkilenmişti ya!. Hani Malatya'da da yaklaşık 1300 kişi enkazın altında can vermişti ya!..

Bugün sanki onların hiç birisi yaşanmamış gibi o günden geriye kalan, o gün ölmemiş, ama ölülerimizi tiye alan, hayasız mahlukların yapabileceği ancak bu kadar olur!.

Depremin yaraları sarılırken bir depremzede olarak Habertürk kanalına bağlanan Başkan Selahattin GÜRKAN bütün samimiyetiyle yapılan çalışmaları anlattıktan sonra, cenazelerimizi de İslami usullere göre kaldırdık, demişti. Yani yaşayanların her haline yetiştikleri gibi, ölenlerimiz için de bir eksik bırakmadıklarını söyleyerek programı bitirmişti. Bunun üzerine, sunucu Mehmet Akif, alay edercesine aptalca bir eleştiri yöneltmişti. Oysa o gün İstanbul'un dışına çıkmayan o arka zekâlı adam ne bilsin ki Adıyaman'da, Hatay'da ve bir çok yerde cenazeler yıkanmadan, kefenlenmeden, tek tek namazları kılınmadan topluca mezarlara gömüldüğünü!?. Bazı köylerde cenazelerin kurtlar tarafından parçalandığını nereden bilecekti!?. Havasına kapılarak hevasından sadece bir eleştiri yapmıştı!.

İşte o günü unutanlar, o kıyamet sahnelerini hatırlamayanlar, Sayın Başkanın bu beyanını unutmamışlar ki, bugün Başkanı da İslami usullere göre gönderiyorlar!..

Yani kısaca diyorlar ki, depremde cenazeleri İslami usullere göre kaldıran Başkanı bizde İslami usullere göre gönderdik!..

Tabi bu arada başkan ne bilsin bunların Yahudi ya da Hristiyan olduğunu ki yakınlarını kilise veya havrada kaldırsın!?. Ama bugün gelip beyanda bulunurlarsa, bundan sonra cenazelerini kaldırırken İslami usullere göre değil de, onların usullerine göre kaldırır. Başkanın inancı da bunu gerektirir. Himayelerinde olup ölen herkesi inancına göre gömmek her belediye başkanının görevidir!.  

Hatta bir önerim var; 
Bu durumdan rahatsız olanlar için Başkan bey bugün kalkıp İslami usullere göre defnettiklerinden rahatsız olanlardan da özür dilesin!. 

Şimdi anlıyor musunuz olayın vahametini!?.
Birileri diyor ki bize;
Sizi gömmeye geliyoruz!. Çünkü İslami usullere göre götürdük dedikleri başkan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin GÜRKAN'DIR. %70 oy verenler de Malatya halkıdır.

Belli ki birilerinin kuyruk acısı hâlâ geçmemiş ki, bir de bu videoları yaptırıp paylaşıyorlar!. Sanki Sayın GÜRKAN beş yıl önce birilerinin tapulu malına konmuş da, bugün oradan kovuyorlar!?.
Ahlak yoksunu, arka zekâlılar ancak bu kadar düşünebilir!.

Şimdi Sayın Selahattin GÜRKAN bir partiden, ya da bağımsız olarak aday olsa ne olur!?.
Ben de yeniden geliyorum, şu beş yıl önce ölmemiş zihniyeti, onların usullerine göre gömmeye geliyorum dese yeri mi değil mi!?.
Yoksa bazıları bu milleti keriz mi sanıyor!?.
Bütün samimiyetimle söyleyebilirim ki, bu şehir hiç bu kadar kararlı olmamıştı!.
Bazı uçlar patlamak üzere!. Yakında nelerin konuşulacağına da şahit olacaksınız.
Bu şehir kendisine hizmet edene ihanet etmez!.
On binler ayağa kalkıp yeniden kazanıncaya kadar oturmamak için Sayın Selahattin GÜRKAN'IN bir işaretini bekliyor.
İster partili, ister bağımsız aday olduğu taktirde başkasının şansının olmadığı da ortada!.

Kimse zafer çığlıkları atmasın!. Kimse aday değişikliğinden dolayı da elhamdülillah çekmesin. İnanın bu millet sizi de, ideolojinizi de tarihin tozlu raflarına kaldırır, bir daha bu şehirde siyaset arenasında olamazsınız!.

Belli ki cahiller topluluğu bu şehre diş biliyor!. 20 yıldır bu şehre hizmet eden Selahattin GÜRKAN beye bu kadar kinlenmişlerse, yarın imkan sahibi olduklarında neler yaparlar acaba!?.
Bunlar FETÖ'nün ruh ikizleri!. Onlar bile bu kadar aleni gelmediler!. Kırk yıl kendilerini gizlediler. Hele bekleyin, seçimi alın, sonra ne halt edecekseniz o zaman edin utanmaz arlanmazlar!.

Birileri bütün bu olanların cevabını, ya da hesabını vermeli!. 
Bu sıradan yapılmış bir iş değildir!. Sıradan bir akıl da yapmadı bunu.
Ama bunun sıkıntısını önce Sayın Sami ER, sonra Ak Parti, dolayısıyla da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN görür. 

Asıl tepkiyi de Ak Parti il başkanından bekliyorum. Bakalım neler söyleyecek bu konuda!.
Önce Selahattin GÜRKAN'IN beş yıldan beri hangi partinin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu söylesin!..

Bu, sadece bir klibe sade bir eleştiriydi. Dozajını arttırdığımız takdirde neleri yazabileceğimizi siz düşünün!..

Fi Emanillah. 

Ebuzer AYDIN 

"Ey Kalemim! Bir Gün Doğru Bildiklerini Yazmazsan Kolumla Beraber Kırar Atarım seni"