dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64505.430$

Terk edemediğimiz alışkanlıklar!

29 Ocak 2022, Cumartesi 11:17
Terk edemediğimiz alışkanlıklar!
 



Son yılların en bol karı yağdı ve bunun nasıl tarifsiz bir bereket olduğunu hepimiz biliriz! Aniden bastıran ve özellikle şehirlerde ulaşımı felç eden bu durum, yetersiz kalan belediyeler kadar merkezi idarenin de yetmezliğidir!

Şimdi iki ayrı devlet yapısı gibi birbirlerinin açığını arıyorlar! Bu terk edemediğimiz ve oy uğruna neleri yapacağımızın göstergesidir! Herkes kendi penceresinden çekiştirirken, doğrusu pek oralı olmadım; hatta Malatya Belediyesinin çalışmalarını cadde boylarına park eden sorumsuz araba sahiplerinden dolayı sağlıklı şekilde yürütemediğini de söyledim!

Ancak; elimde kürekle kaldırımdaki karları temizleyen işçinin başında elleri cebinde seyirci durumdaki on görevliye tepkimi de gösterdim! Belediye Başkanı dahil olmak üzere!

Bu, geldiğimiz makamların hizmet değil, kendini çok farklı ve herkesten üstün görme hastalığıdır!

Bir yurt dışı seyahatimde Paris belediye başkanının tek başına sıradan bir vatandaş gibi oturduğu sandalyede geçenlere güler yüzle kendi dilinde “ merhaba” diyerek son derece halktan biri gibi davranmasına imrenmiştim doğrusu!

Çünkü benim ülkemde bir zabıta memurunun havasında bile geçemiyoruz da ondan!

Tevazu ve alçak gönüllülük erdemdendir ve inancın da gereğidir!

Kibir, üstün görme ve kendine üstenci payeler biçmek hastalıktır ve maalesef ülkemizde bu hastalık almış başını gidiyor!

Unutmayın; toprağın altına herkes eşit gidiyor ve “ ozanın dediği gibi “ cehennem dediğin dal, odun, yoktur; herkes ateşini burdan götürür”

Dikkat!

Kibir ateştir, fena yakar..!

Hüseyin ŞAHVERDİ