dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2434.9
  • BIST
    9983.85
  • BTC
    62277.7$

Teşekkürler Selahattin Gürkan... Başarılar Sami Er...

10 Şubat 2024, Cumartesi 12:49
Teşekkürler Selahattin Gürkan... Başarılar Sami Er...

Yazıma, Ulu Peygamberimizin sözüyle başlamak istiyorum:
"İnsanlara teşekkür etmeyen Allah'a teşekkür etmez."

Yirmi yıldır Malatya'da Belediye Başkanı olarak, son beş yılda da Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak elli gün sonra hizmetini noktalayacak olan Selahattin GÜRKAN'A candan, gönülden teşekkür ediyorum.

Son bir yıldır göz yaşlarının Malatya enkazına karıştığı, zaman zaman sözlerinin boğazında düğümlendiği, bu şehrin hafızasını sildirmem diyerek şehri eski silüetiyle yeniden inşasına katkı sağladığı, şehri sahipsiz bırakmayan, kimsesiz bırakmayan, her sorununa koşan koşturan, her ihtiyaca cevap veren Selahattin GÜRKAN'A teşekkür etmemek nankörlüktür.

18 Ocak günü Sayın Sami ER beyin ismi açıklanıncaya kadar da Malatya'nın kahar ekseriyetinin devam edeceğini düşündüğü Sayın Selahattin GÜRKAN, Sayın Cumhurbaşkanımızın isteği üzerine görevini 31 Mart'ta tamamlamış olacaktır.
Allah'tan bir engel olmadığı sürece de, bu bayrak yarışını, Sayın Sami ER bıraktığı yerden devam ettirecektir.

Her şey için Selahattin Başkana teşekkür ediyoruz. Ömrünün en verimli yıllarını bu şehre verdi. Sonra iktidar da, Ak Parti teşkilatları da özellikle Selahattin Başkana teşekkür etmeliler ki, bu kadar yoğun talebe rağmen, her partiden gelen adaylık tekliflerine rağmen hepsini elinin tersiyle itip aday olmaktan vazgeçti. Partisine ihanet etmedi!. Yeniden aday yapılmadığı için gönül koymadı, darılmadı ve küsmedi. Başarılı olmama rağmen madem beni aday yapmadınız, %70 ile gelmiştim, şimdi daha fazlasıyla geleyim de göresiniz demedi!.
En yakın dostlarından en uzak Partililere kadar, Başkanım aday ol arkandayız, seninleyiz demelerine rağmen, aday olduğu taktirde kazanacağını bildiği halde kimseyi dinlemedi ve partisiyle kötü olmadı. Bu da ayrı bir erdemdir. Bundan dolayı teşekkürü sonuna kadar hakediyor. Kendisine, asaletine yakışan da budur zaten. Malatya'nın mozaiği olmasına rağmen bazı kesimler tarafından mahallemizin çocuğu olmamakla suçlandı. Ama sonunda onları da sevindirmedi, yan çizmedi!.

Son beş yıl belediyeciliğine yakın şahit olan biri olarak nasıl doğru işler yaptıysa, bugün de doğrusunu yaparak kenara çakildi. Allah'ın kendisine yazdığı başka bir konum varsa şayet, bundan sonra mutlaka verilecektir. Biz razıyız kendisinden, Malatya razı, Allah da razı olsun...

Ak Partiyi, Sayın Cumhurbaşkanımızı layıkıyla temsil etti, görevini tamamladı.

Gelelim Sami ER beye!.
Sami ER,  Malatya’nın öz be öz evladıdır. Malatya'yı, Malatya’nın demografik yapısını, sorunlarını çok iyi bilen birisidir. Kendisini 2008 yılında ilk defa bizimle, Malatya kamuoyuyla tanıştıran gönüllerin vekili, kral adam Ömer Faruk ÖZ'DÜR. Allah ondan razı olsun ki, o gün getirdiği bürokratı bugün Büyükşehire Başkan Adayıdır ve olacaktır inşaallah.
2014 yılında Malatya Büyükşehir statüsüne kavuşunca da Ömer Faruk ÖZ ısrarla Sayın Sami ER’İN arkasında durmuş, başkan olması için çok çabalamıştı. Ama nasip on yıl sonrasınaymış!.

Bunu Sayın Sami ER çok iyi bilir ve dostlarını tanır. Bugün kimlerle yol alacağını, kimlere vefa borcunun olduğunu da bilir.
Kamuoyunda, sosyal medyada dolaşan fitnenin söneceğini, o korktuklarının olmayacağını, Sami ER'İN aynı eski Sami ER olduğunu herkes görecektir.
Eminim ki elini avucunu oğuşturarak konum bekleyen, intikam duygularıyla kuyruk acısı taşıyanların da hevesleri kursaklarında kalacaktır!.
Sami ER, bu şehirde birileriyle kötü olacaksa, biliniz ki bunlar menfaat şebekeleridir.
Sami ER, ömrünün bu döneminde milletine ve memleketine hizmet ederek Allah'ın rızasını kazanmak istiyorken, birilerinin cebine çalışmayacağını, ahiretini bunların dünyalık heveslerine değişmeyeceğini biliyorum.

Sayın Sami ER’E gelinceye kadar çok hata ve yanlışlar oldu. Bunun müsebbibi Sayın Sami ER değildir. Belirsizliğin ne kaynağı, ne de sorumlusu da değildir. Bu kadar zor bir süreci ilk defa yaşıyoruz. Deprem bölgesi bir defa değil, bin defa ölçüldü biçildi. Sonunda bu tablo ortaya çıktı. Amaçlarına ulaşamayanların fitnesine kimse  kağılmasın!. Bu saatten sonra söylenecek tek şey; "Allah böyle taktir etti ve dilediğini yaptı" demektir.

Mümin bir insandan korkmayın!. Allah'tan korkan bir insandan hiç korkmayın!. Onu da Allah'tan korkmayanlara teslim etmeyin, küsüp kenara çekilmeyin ki, o da güçlü kalsın. Sayın Sami ER, Cumhur ittifakının adayı ama seçildiği zaman sandıkta çıkan sonucun başkanı değil, bütün Malatyalıların başkanı olacaktır. Bir fırkanın, bir cemaatin, bir partinin malı olmaz, olamaz!..

Şimdi hepimize düşen sabırla 31 Martı beklemek, o gün sandığa gidip vatandaşlık görevimizi gerine getirmek, o güne kadar da çalışıp dua etmektir. Sonra da sandıktan çıkan sonuca razı olup başkanının yanında durmaktır. Yanlış yaptığında uyarmak, hata yaptığında düzeltmek, işlerin içinden çıkamadığında yardımcı olmaktır. Ama her şeyi ölçülü, yerli yerinde, usulüne uygun olarak yapmak gerekir...
Seçilecek Başkan şehreminidir, şehrin sahibidir,  şehrin sorumlusudur. Emanet ondadır artık. İhanet ederse cezası, hizmet ederse de mükafatı çok büyüktür. Bu dönem seçilecek başkan ateşten gömlek giymiştir. Tarihin en zor döneminin başkanlığını yapacaktır.

Bu yeni ve zor süreçte aday olmayan Sayın Selahattin GÜRKAN'IN bana göre verilmiş sadakası varmış. Yaptığı her şey için teşekkür ediyoruz. Sayın Sami ER’İ de önümüzdeki beş yılın sonunda göreceğiz!. Ona da dua ediyor, başarılar diliyoruz...

Fi Emanillah.

Ebuzer AYDIN

"Ey Kalemim! Bir Gün Doğru Bildiklerini Yazmazsan Kolumla Beraber Kırar Atarım Seni"

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.