dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.49
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2433.1
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64649.54$

“Tetikçi”yi tutanı bulmak gerek 

06 Kasım 2017, Pazartesi 07:39

Bir arkadaşımız ile sohbet ederken, söz dönüp dolaşıp Yeni Malatyaspor'a geldi. Başkan Adil Gevrek'le ilgili bir linç kampanyasının yürütüldüğü tespitinde bulunduk. Durumu o arkadaşıma şöyle bir analiz yaparak açıkladım: Basın mensubunun yaptığı haber doğruysa; o zaman yapılan yanlışın izale edilmesi gerekir. Haber eğer yanlış ise kavli leyyin ile durumu izah etmek gerekir. Eğer kasti, vicdansız ve mussır bir yayınsa bu; o zaman ulaşılan kişi “tetikçi” dir, bir “maşa”dır. Bundan sonra yapılacak ikinci hamle maşayı tutanı bulmaktır.” 

“BAŞGAN”LARIN İŞGALİ HER YERDE!.. 

Geçen haftaki “Hasbihal”de “Başkan” ile “Başgan” arasındaki farka dikkat çekmiştim. Pazartesi günkü  yazımdan iki gün sonra yani Perşembe günü Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF)'nun organize ettiği Malatya Tanıtım Fuarı'nda protokolde oturanlar dikkatimi çekti. “Başkanların” yerini “Başganlar” işgal etmişti. Hal böyle olunca sözlü sataşmalar ve arbede kaçınılmaz oldu.

NE ACAYİP İNSANLAR VAR?.. 

 

Vatandaşın biri bana soruyor: 

  • Arkadaş, senin CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz'la ne alıp-veremediğin var? Ne olmuş yani kayısıyı ezmişse?  

Cevaben diyorum ki 

  • Kayısı yerine ekmek olsa ve Enver Kiraz ayaklarının altına alsa ne yaparsınız?” 

Diyor ki: 

  • Olur mu öyle şey... O nimet 

Cevabı yine soruyla veriyorum: 

  • İyi de kayısı, Allah'ın nimeti değil mi?” 

Ve düşünüyorum: 

  • Ne acayip insanlar var. Anlamak ve anlatmak için kafa patlatmaya değer mi? 

 

MALATYA TANITIM FUARINDA DİKKATİMİ ÇEKENLER 

 Kale Belediye Başkanı'nın projeleri için tanıtım animasyonunu yaptırması gayet güzel bir çalışmaydı. Animasyon da, ilçeye teleferik, su sporları merkezi ve sosyal tesisler vardı.  

 

Emek kokan diğer çalışmalar ise Arapgir Belediyesi'nden geldi. Profesyonel bir şekilde hazırlanan pakette reyhan, reyhan çayı ve reyhan reçeli ziyaretçilere arz ediliyordu. Domates kurusu ve ev yapımı ağın leblebisi ise mükemmel bir tat olarak dimağımda kaldı. Bu güzelliklerden evdekilerin de haberi olması için bir kaç paket satın alıp eve götürmeyi ihmal etmedim.  

Akçadağ Belediye Başkanımızın ikram ettiği Akçadağ kömbesi ve içli köfte, her ne kadar benim için maceralı olsa da tadılması lazım gelen bir lezzetti. 

 

TAHŞİYE KUMPASI VE BEŞERİ ADALET 

 

Bir cereyanın fikir alt yapısı sağlam olmazsa batmaya mahkumdur. Tahşiye Kumpası mağdurlarının FETÖ'nün hedefine oturmasının yegane sebebi, yayınlanan eserlerin; FETÖ'nün fikriyatını çürütmesiydi. Malum olduğu üzere davanın mağdurları kumpas kuranlara hukuki mücadele başlatmıştı. Geçtiğimiz hafta dava karara bağlandı. Yaklaşık iki yıl süren yargılamayı karara bağlayan heyet, sanık  Hidayet Karaca'yı, "Silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan 18 yıl, "İftira"  suçundan 4 yıl 6 ay, "Resmi belgede sahtecilik" suçundan da 9 yıl olmak üzere  toplam 31 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. 

Heyet, sanık Ali Fuat Yılmazer'i "Silahlı terör örgütüne üye olmak"  suçundan 12 yıl, "İftira" suçundan 4 yıl 6 ay olmak üzere toplam 16 yıl 6 ay  hapis cezasına mahkum etti. 

Mahkeme heyeti, eski emniyet müdürleri Yurt Atayün, Ömer Köse ve Tufan  Ergüder'e ise "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 12'şer yıl, "İftira" suçundan 4 yıl altışar ay, "Resmi belgede sahtecilik" suçundan dokuzar yıl olmak  üzere toplam 25 yıl altışar ay hapis cezası verdi. 

 

İlk defa Malatya Time'ın gündeme getirdiği bu davanın neticesinde adaletin tecelli etmesi aklıma şu ayeti getirdi: “Kem min fietin kalîletin galebet fieten kesîraten bi iznillâh” yani “Sayıca az nice topluluklar var ki; Allah'ın izniyle büyük kalabalıklara üstün gelmiştir.” 

 

 

ONLARI BİLİYOR VE O GÜNÜ BEKLİYORUM!.. 

 

İnönü Üniversitesi'nde paranoyak olduğuna kani bulunduğum bir şahıs benim ile iki üst düzey insanı, devletin bazı birimlerine şikayet etmiş. Sonrasında da iyi bir sunum yapmak için hayli kafa yormuş. Şahsen bu müfterinin arkasında kimlerin olduğunu biliyor ve sabırla o günü bekliyorum... 

ŞAHİN NALBANT'IN DİKKAT ÇEKEN SÖZLERİ...

Malatya Time'ın Malatyalıların kanaat önderleriyle gerçekleştirdiği sohbetler dizisinin konuğu Şahin Nalbant oldu. Çorlu'daki fabrikasında ziyaret ettiğimiz Şahin Nalbant, Malatyalılara has sıcaklığı ve samimiyetiyle sorularımıza cevap verdi. O sohbette dikkatimi çeken bazı sözleri...

"Konukevimiz, 5 yıldızlı otelin özellikleriyle geliyor"

 

"Keşke 1 tane değil de 10 tane daha konukevi yaptırabilsek"

 

 "Allah'a şükürler olsun ki, hayır işlerinde biz de varız"

 

"Erdoğan, Malatyalılardan daha çok Malatya için mücadele ediyor"