dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.47
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2441.9
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63998.57$

Yedekler “Yedek bile olamaz”!..

06 Kasım 2020, Cuma 08:23

 

 

Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur maçına çıkan Yeni Malatyaspor, 3. Lig 1. Grup takımlarından Artvin Hopaspor'u 2-0 yenerek tur atlayan taraf oldu. Yeni Malatyaspor için antrenman havasında geçmesi beklenen karşılaşmanın özellikle ilk yarısının zorlu geçtiğini söyleyebiliriz.

 Süper Lig'deki Beşiktaş mağlubiyetinin ardından çıkılan maçta Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, ilk 11'de büyük bir rotasyona gitti. Hamzaoğlu, son maçtaki 11'inden sadece Afriyie Acquah'yı sahaya sürdü. Bu rotasyonda, rakibin 3. Lig ekibi olmasının da payı vardı sanki. Yeni Malatyaspor'un, 17 transferinden 5'i ilk 11'de, 5'i ise kulübedeydi. Guido Herrera'nın kalesini koruduğu Yeni Malatyaspor'da, Erşan, Murat, Hadebe, Bülent, Acquah, Zuqui, Olcay, Lukoki, Mustafa ve Umut, ilk 11'deydi. Yedek kulübesinde ise Semih, Berk, Ahmet, Doğukan, Adem, Jetmir, Fofana, Ertaç, Erkan ve Ndayishimiye, görev bekledi.

Zuqui, Umut ve Olcay'ın 45 dakika sahada kaldıkları maçta bu oyuncuların yerine ikinci 45'te Berk, Jetmir ve Ahmet görev yaptı. Sahanın iyilerinden Erşan ise 74. dakikada yerini Semih'e bıraktı.

 Bu maçta dikkatimi çeken en önemli husus ise maalesef yedek oyuncuların henüz hazır olmadıklarıydı. Umut, Olcay, Murat, Ahmet, Mustafa ve Bülent'in kondisyonlarının yeterli olmadığını hatta bazı pozisyonlarda pas yapmaya bile güçlerinin yetmediğini gördüm. Bu arada Mustafa'a ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Kumaşı sağlam bir futbolcu olan Mustafa, sanki kendini oyuna veremiyor. Sanki vücut sahada, kafa başka yerdeymiş gibi bir görüntü sergiliyor.

Bu arada yukarıda saydığım Olcay'ın halen adaptasyon sorunu yaşadığını düşünüyorum. Nitekim Hamza Hoca da bunun farkında olacak ki müdahale ettiği oyuncular arasında Olcay da vardı.

 Adem, Akuah ve Erşan ise sahanın en iyileriydi. Bu arada golleri atan Acquah ve Jetmir için bir iki pozisyon haricinde hata yapmadıklarını belirtmek isterim. Jetmir'in ve Berk'in daha çok dakika almaları durumunda takıma katkıları kat be kat artacağını söyleyebiliriz. Yeni Malatyaspor'un geleceğine imza atacağını düşündüğüm oyuncularından biri  ise Erşan'dır.

 Genel olarak baktığımız zaman, takımın uyum sorununun halen devam ettiğini buna kondisyon eksikliğinin de eklendiğini söyleyebiliriz. Rakibin zayıf bir takım olmasını da gözönünde bulundurursak, bol gollü bir maç beklentimiz vardı. Ancak, yedeklerin hazır olmaması bu beklentimizi boşa çıkardı. Adaptasyon, kondisyon ve motivasyon derken, haftalar geçiyor. Yeni Malatyaspor taraftarının sabrı taşıyor. Güzel futbol izlemek isteyen, takım atağa çıktığı zaman heyecanı zirve yapan ve süper lig ile kupanın tozunu atan Yeni Malatyaspor'u çok özledik. Bizi daha fazla bekletmeyin. Bu hafta sonu Denizlispor'u konuk edecek Yeni Malatyaspor'umuza başarılar diliyorum.

 Son söz olarak, Yeni Malatyaspor'un sosyal medya hesabından bir duyuru yapıldı. Duyuruda "Kulübümüz ile İnönü Üniversitesi arasında imzalanacak dev iş birliği anlaşması hayırlı olsun." denildi. Detaylarının bugün saat 13:30'da belli olacağı anlaşmanın, Malatyamıza hayırlı olması temennisiyle kalın sağlıcakla.