dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63574.721$

Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur!..

06 Şubat 2017, Pazartesi 07:49

Malatya'da terör yok; davası var!

Neden bütün olumsuz davalar Malatya'da görülüyor? Son olarak iki vatan haininin duruşması, güvenlik gerekçesiyle Yargıtay'ın aldığı karar doğrultusunda Malatya'ya alındı. Evet, yanlış duymadınız... Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Gültan Kışanak ile  Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Sabahat Tuncel'in, Diyarbakır 8. Ağır Ceza'daki davası, Malatya'ya nakledildi. Şehirde hiçbir terör olayı olmadığı halde sanki birileri kasten Malatya'nın adını PKK ile anmak istiyor!...

 

MASKİ'de teşhis konuldu; ya çözüm?

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, geçtiğimiz aylarda yaşanan su krizinin. aşıldığını savundu. Depolarının doluluk oranında ve su potansiyelinde sıkıntı görünmediğini bildirdi. İyi de konumuz zaten bu değildi. Sorun; MASKİ'deki Kayserili grup ile Malatyalılar arasındaki analaşmazlıktan kaynaklanıyordu. Yazarlarımızdan Adem İnsanoğlu geçtiğimiz günlerdeki yazısı da bu hususa ışık tutmuştu. Ahmet Çakır'a bir soru: Problemin olmaması, suların kesilmeyeceği anlamına geliyor mu? 

 

'Kılıçdaroğlu'nun başı' dedi, kendi başını yedi!...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Malatya İl Seçim Müdürü Gürsel Dursun'un, "Kılıçdaroğlu'nun başı için evet." yazılı mesaja, sosyal medya hesabında yer vermesi haliyle büyük eleştirilere yol açtı. Tepkiler üzerine açıklama yapan Dursun, “Paylaşımı 12 yaşındaki çocuğum bilmeden yapmış” dedi. Hakkında başlatılan soruşturma tamamlanıncaya kadar da görevden el çektirildi.

Malatya'da TEM Şube Müdürü iken Ankara'ya atanan H.Y.'nin hattında 'Bylock' kullanıldığı iddiasıyla açılan soruşturmada, H.Y. hakkında takipsizlik kararı verildi. Programdan yararlandığı ileri sürülen yakınıyla ilgili araştırma ise sürüyor.

 

Aklımda garip sorular....

Bu işler bu kadar basit değil! Çok ama çok önemli kurumun başındaki yetkili (Güzel Dursun) suçu oğluna atıyor ve olaydan sıyrılmamın formülünü, aklınca bu şekilde buluyor. TEM Şube Müdürü'yle ilgili haber ise her anlamda okunabilir cinsten. Akrabası tarafından iletişime açıldığından beri aktif olan hatta, Google Play'den Bylock yüklendiğinin ileri sürülmesi, kafaları bulandırmaya yetti de arttı bile. İvedilikle karara bağlanmasını da bir hayli garipsemedim. 

Eğer H.Y. FETÖ'cü çıksaydı, Malatya'da tuz kokmuştu desek yeri olacaktı. Bu durumda OHAL süresince açığa alınanların, FETÖ'cü olduklarına dair bütün iddialar mesnetsiz olmayacak mıydı? Hiç FETÖ'cü FETÖ'cüleri açığa alır mı?  Peki; yetkili merciler bu durumu nasıl izah edeceklerdi?

 

Âlim geçinen zalimler....

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri olan soytarı, 2009 yılındaki 'Tahşiyeciler' vurgusuyla bir kısım samimi müslümanı hedef seçmişti. 20 Ocak 2010'da Türkiye genelinde operasyon yapılmış, bazıları hapse attırıldı ve türlü eziyetlere maruz bırakıldı. Bilge Lider Aliya İzzetbegoviç, "Bir zulmü engelleyemiyorsanız, en azından onu herkese duyurun." der.

Elhamdülillah zamanımızın mühim alimi Molla Muhammed (Mehmet Doğan) Hocaefendi, geçtiğimiz günlerde beraat etti. Malatya'da da zalimlerden mağdur olanlar oldu. 'kem min fietin kalîletin galebet fieten kesîraten bi iznillâh' ayetinin gereği, Hakk'ı savunanlar, zındıka komitesinin bu ayağını darmadağın etti. Benden uyarması; hiç bir mazlumun ahını almayın, sonunuz FETÖ gibi olur. Merhum Hüseyin Cemil Meriç şöyle özetler: "Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur." 

 

Bakan'dan validesine son görev...

Malatya/Yeşilyurt doğumlu olan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin annesi, 84 yaşında kalp ve solunum yetmezliğinden vefat etti. Merhume Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi. Hakk'a kavuşan Ayşe Tüfenkci'ye Allah'tan rahmet, bakanınıza, yakınlarına, ailesi ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.

 

Bu iş, 100 milyon kere acil!

Türkiye'de acil servislere yılda yaklaşık 100 milyon başvuru varmış. Bilginin sahibi; İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hakan Oğuztürk. Ona göre; dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir yoğunluk yok. Uyarısına kulak kabartmakta fayda var: "İnsanlarımız basit nedenlerle acile gitmemeli."

 

'Parlementerizm'den 'Başkanlık'a; yorum sarmalı!

Bir dostum bana parlamenterizm ile Başkanlık sistemi hakkında sual edince cevap verdim: "Parlamenter sistemi herkes kendine göre yorumladı. Temennim; aynı durumun Başkanlık'ta olmaması." Bu izahımın ardından şöyle bir soru yönelttim: "Sen hiç abdestsiz namaz kıldın mı?

"Hiç olur mu öyle şey?" dedi. "Hah, işte tam beklediğim yanıt." karşılığını verdim. Abdest bir ibadettir. Ufak bir arıza ise kişiyi Allah'a karşı mesul tuttuğundan, insan onu liyakatiyle yapmaya çalışır. O halde toplum hayatının ana esasını oluşturan medyada, eğitimde ve mahkemede Kur'an ve hadis hakim olsa, kimse kafasına göre bir yerlere çekemez. Böylece hayatın her alanında adalet hükmeder...

 

Ağbaba'nın Esad yanılsaması

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanlığı'nca düzenlenen toplantıyla referandum çalışmalarının startı verildi.

Veli Ağbaba, "Geçmişte Esad ile kol kola girenler.” şeklinde bir söz etti. 7 Mart 2013 tarihinde, CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl başkanlığındaki heyetin, Beşar Esad ile görüştüğünü unuttu galiba. Sizce de bu büyük bir gaf değil mi?

 

Yeşil kartlılara müjde

Yeşil kartlı hastalar artık Turgut Özal Tıp Merkezi'nde muayene olabilecek. Çalışmayı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay yaptı. "İnsana hizmet Hakk'a hizmettir..” prensibiyle hareket eden hocamıza ve, "Devlet halkın huzuru için vardır.” düsturunu benimseyen Sayın Bülent Tüfenkci'ye teşekkürlerimi sunarım...

 

Bir dahaki hasbihal köşesinde buluşmak üzere...

Fiemanillah