dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64215.796$

Askıda kitap

16 Mart 2022, Çarşamba 14:10
Askıda kitap
 




Malatya’da fırınlarda “askıda ekmek” uygulaması başlatıldı. Fırına gidiyorsun gönlünden kopan miktarda para veriyorsun, diyelim ki 50 adet ekmek parası, fırıncı ışıklı panoya 50 adet ekmek ekliyor, ihtiyaç sahibi gelip ekmek aldıkça ışıklı panodaki rakam düşüyor. Ekmeği alanla veren belli olmuyor. Bu yardım kampanyası tuttu, iyi de oldu. Uygulamaya koyandan da yardım edenlerden de Allah razı olsun, Allah kabul etsin.

Aynı uygulamayı kitaplar için de başlatmalıyız. Beyinlerimiz aç, ruhumuz fakir, eylemlerimiz niteliksiz, kültürel seviyemiz düşük… Bu yüzden bizim ekmek kadar kitaplara da ihtiyacımız var. Midesi dolu beyinleri boş nesilden bu ülkeye hayır gelmez. 
Okumaya, kendimizi geliştirmeye, kültüre, sanata ve bilime ağırlık vermeye ihtiyacımız var. Dünya ülkeleriyle rekabette asıl ihtiyaç kitaptır, bilgidir, ahlaktır, kültürdür, sanattır. 
Kitabı ve okumayı özendirmeliyiz, bir yerden başlamak zorundayız, ülkemizde kitap okuma oranı çok düşük, bir Japonya’yla kıyasladığımız zaman çok gerilerde kalıyoruz. Peki, biz nasıl olacak da yaşam standardını, refah düzeyini yükselteceğiz? 

Okumayla… Başka yolu yok. Okumayla! 

İkra! 

Okumazsak, bizim canımıza okurlar.