dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2323.7
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70789.48$

Gündüzbey, mesire alanları ve Patika

21 Ocak 2022, Cuma 18:11
Gündüzbey, mesire alanları ve Patika


Gündüzbey Malatya’nın en önemli yerleşim yerlerinden biridir. Tarihi Türk evleri, bütün şehri besleyen Pınarbaşı su kaynağı, üzüm ve kiraz başta olmak üzere envaı türlü meyvesi ve bağları, ortasından geçen Derme kanalı, deresi, sulama kanalları, dağlarındaki yabani hayvanları ve çiçekleri, temiz havası ve eşsiz doğasıyla Beydağı ve Akseki gibi iki yüce dağın arasında kurulu eşsiz bir beldedir.

Şehre yakınlığı yüzünden temiz hava almak, güzel bir gün geçirmek ve piknik yapmak için her yıl binlerce Malatyalı Gündüzbey’e akın etmektedir. Ayrıca şehrin zenginleri, 200-300 metrekare bir yer satın alıp villa kondurmasıyla gözde bir belde haline gelmiştir.

Gündüzbey Malatyalıların piknik ihtiyacını karşılayan en önemli bir yerleşim birimidir. 
Yaklaşık 25 yıl öncesine dayanmaktadır Gündüzbey’in keşfi… Gündüzbey; birbiri ardına açılan piknik mekânlarıyla adeta bir mesire diyarı haline gelmiştir. 

Ben de Gündüzbey’de doğmuş büyümüş, oranın öz evladı olarak 30’a yakın mesire yerinden en güzel ve en çok tercih edilen piknik alanının Patika olduğunu söyleyebilirim.
Mehmet Murat Karataş’ın yıllarca emek vererek Malatya’ya kazandırdığı Patika, neden en çok tercih edilen bir mekân? 

İlk açılan yerlerden biri olmasının yanı sıra konumu itibariyle cazip bir yerdir. Çünkü Derme kanalı kamelyaların hemen yanı başından akmaktadır. Gündüzbey’e iki kilometre uzaklıktadır. Ana yol üzerinde olup park sorunu bulunmamaktadır. 

Karataş’ın titiz ve ciddi yönetimiyle hizmet kusursuz olarak yerine getirilmekte, temizlik ve kaliteden asla taviz verilmemektedir. Bu yüzden Patika, Malatya’dan gelen yerli turistlerin yaz kış tercih ettiği bir mesire alanıdır. 

Bu tür işletmelerin ayakta kalması kolay değildir. Hizmet sektörünün en önemli sorunu personeldir. Yetişmiş kalifiye personel bulmak nerdeyse imkânsız olup, istikrarlı eleman sorunu yaşanmaktadır. Bu yüzden nice mesire alanları ya el değiştirmekte ya da kapanmaktadır. 

İşte bu zorluklara rağmen Patika, yaklaşık 25 yıldır kusursuz bir şekilde hizmet vermekte olup, Malatyalıların önemli bir ihtiyacını karşılamaktadır. Ömrünü ve emeğini bu tesis için harcayan Mehmet Murat Karataş’ı tebrik ediyor, nice yıllar hizmet vermesini temenni ediyoruz.