dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2426.5
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64327.69$

Gündüzbey’in sonbaharı neden farklıdır?

12 Kasım 2021, Cuma 23:24
Gündüzbey'in sonbaharı neden farklıdır?
 




Diğer yerlerde ağaçlar, yapraklar, bütün bir tabiat sarıya bürünürken, Gündüzbey’de mevsim neden sonbahardır?

Gündüzbey’in sonbaharında bütün renklerin bütün tonlarını capcanlı olarak görürsünüz. Yeşili yeşile, sarısı sarıya, kahverengisi kahverengiye benzer. 

Neden?

Sonbahar Gündüzbey’de neden yakıcıdır? 

Neden efsunludur?

Sonbahar sanki bu topraklarda doğmuş bu topraklardan bütün dünyaya yayılmıştır. 

Rivayetlere göre Peygamberimiz Hz. İsa’nın asasını yere vurmasıyla bu topraklarda iki bin yıl evvel saniyede 3 bin litre debisi olan bir su çağlamıştır. İşte yüzyıllardır “Dermesih” suyu gürül gürül akmakta ve bu kutsal toprakları sulamaktadır. Bir tarafı Beydağı diğer tarafı Akseki ile çevrilmiş vadisinde dünyanın en nezih rüzgârı esmekte, uzak diyarlardan temiz hava getirmektedir. Hz. İsa ve havarileri bu topraklarda kâfirlere karşı mücadele vermiş ve İslam’ı yaymıştır. Hem maddi hem de manevi havası kutsaldır. 

Ve ”Dermesih” suyunun suladığı bu topraklarda envaı çeşit meyve ağaçları yeşermiş, bitkiler neşvünema bulmuştur. 

İşte bu yüzden Gündüzbey’de sonbahar sonbahardır, ilkbahar ilkbahardır, yaz yazdır, kış kıştır. Kışları beyaza, ilkbaharı türlü renklere, yazı yeşile, sonbaharı da kahverengi, sarı ve kızıla bürünmektedir. 

Bir sonbahar günü eğer yolunuz Gündüzbey’e düşerse, bilin ki Malatya’nın bir kasabasına değil sanki Cennetin Doğusu’na düşmüş gibi hissedersiniz.