dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.95
  • ALTIN
    2423.1
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64098.21$

Kadınlarımız… 

07 Mart 2022, Pazartesi 23:19
Kadınlarımız… 



Malatya ve Türkiye’nin birçok yerinde çalışan, mücadele eden, ayakta kalmaya çalışan, çile çeken, mutlu olan, mutsuz olan, ekmek pişiren, sırtında odun getiren, kimisi tek başına, kimi kocasının yanında hayatının son demlerini yaşayan… kadınlar gördüm ve çektim. İşte bunlardan bir demet sunuyorum. 

Hayatın yükünü ve çilesini sabırla çeken kadınlar gördüm… Şikâyetini ve acısını içine gömen… Bütün zorluklara ve zulme rağmen gülmeyi ve direnmeyi bırakmayan kadınlar… 
Şiirlerde, şarkılarda, romanlarda, filmlerde adına ağıtlar dizilen, övgüler yağdırılan, edebiyatı yapılan kadınları ben bizzat hayatın içinde gördüm ve onların çile dolu yaşamlarına şahit oldum. 

Bilhassa kırsalda, köylerde, yaylalarda yaşayan kadınların fotoğraf mesleğimde ayrı bir yeri vardır. Onlar objektifime bakıp gülümserken bile içleri ağlıyordu. Her şeye rağmen dik duran, pes etmeyen, kadınlık onurundan taviz vermeyen asil kadınlar… 
Odun taşıyan kadınlarımız aslında bütün bir insanlığın onurunu ve şerefini taşıyor sırtlarında… Selam olsun Anadolu kadınlarına! 

Fotoğrafını çektiğim ve daha çekemediğim nice kadınlarımızı saygı, hürmet ve sevgiyle, anıyor ve selamlıyorum.

"KADINLARIMIZ" ADLI FOTO GALERİ İÇİN LÜTFEN BURAYA > TIKLAYINIZ.