dore okulları
Malatya
16 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    35.14
  • ALTIN
    2471.8
  • BIST
    10161.63
  • BTC
    66248.34$

KARİKATÜRLERLE, AYIN ÖZETİ!..

15 Nisan 2021, Perşembe 07:33

 

Usta Gazeteci Murat Çetin, her hafta okurlarıyla buluştuğu “Hasbihal” köşesinde bir farklılığa imza attı. “Malatyamızın siyasileri, önde gelen isimleri ve olayları karikatürle nasıl anlatılır?” diye soran Murat Çetin, yine bir yeniliğe imza atmış oldu. Böylece her hafta yayınlanan Hasbihal köşesi hem renklendi hem de sayfalar dolusu yazının anlatamayacağı ince mesajları da içinde barındırır oldu. Gündemin asık suratına renkli bir bakış açısı kazandıran Hasbihal'de yayınlanan çizimleri aylık olarak derleyip, büyük emekle hazırlanan bu sanat ürünlerini yeniden hatırlatmak istedik.

“Karikatür Festivali” başlasın o zaman…

 1_1

Ak Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık'ın ismi son zamanlarda sadece Malatya'da değil, tüm Türkiye'de sıkça duyulur oldu. Kendisi de ismini duyurmanın yolunu bir şekilde buluyor.

 Detaylar için tıklayınız: https://www.malatyatime.com/yazar/sayin-calik-ortada-bir-basari-mi-var-75031.html

P_92

Burada da Malatya Valimiz Sayın Aydın Baruş'un bir icraatını görüyoruz. Belki camideki protokol ayarlamasından haberdar değildir Sayın Vali... En azından bu karikatürle haberdar olmuştur.

 Detaylar için tıklayınız: https://www.malatyatime.com/yazar/vali-bey-yaparsa-digerleri-ne-yapmaz-75149.html

Z_144

Malum olduğu üzere, toplumun büyük kesimini rahatsızlığa sevk eden İstanbul Sözleşmesi, bir kaç hafta önce çöp oldu. Sözleşmenin feshedilmesine bizim siyasilerin sessizliği Murat Çetin'in dikkatinden kaçmamış. Sessizliğe en güzel tepki de bu çizimle gösterilmiş.

 Detaylar için tıklayınız: https://www.malatyatime.com/yazar/vali-bey-yaparsa-digerleri-ne-yapmaz-75149.html

B_99

Murat Çetin'in, Ak Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı ile yaptığı söyleşisinden sonra ortaya çıkan bu çizim de İl Başkanı İhsan Koca'nın vatandaşla ve özellikle de gençler arasına koyduğu mesafeyi hicvediyor.

 Detaylar için tıklayınız: https://www.malatyatime.com/yazar/birakin-kocamislari-yenilenmek-gerek-75261.html

1_2 

Koronavirüs salgını sonrası bir hayli eleştiri alan İl Sağlık Müdürümüz Recep Bentli'yi de unutmamış Murat Çetin... Çok riskli iller arasında yer alan güzide kentimizde durum içler acısı. Hal böyleyken, koltuk işgal edenler de kendi muhasebelerini yapsın istiyoruz.

 Detaylar için tıklayınız: https://www.malatyatime.com/yazar/gecmis-olsun-sayin-valim-75383.html

2_1 

Tüm Türkiye, emekli amirallerin darbe çağrısı yaptığı bildiriyi konuştu, konuşmaya da devam ediyor. Herkes bir şeyler söyledi, yazdı, konuştu, bağırdı, çağırdı. Bu durumda usta gazeteci Murat Çetin'in de bir kaç kelam etmesi gerekirdi.  Bir kaç kelamına bir güzel karikatür de ilave etmese olmazdı... Darbe imalı bildiriye, en güzel cevap da bu oldu.

 Detaylar için tıklayınız: https://www.malatyatime.com/yazar/gecmis-olsun-sayin-valim-75383.html

Z_157 

Geçtiğimiz günlerde, Malatya İnönü Üniversitesi İlahiyat Camii ve Kütüphanesi'nin açılışı yapıldı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın da katıldığı açılışta, üniversitelerimizin nereden nereye geldiğinin altı çizildi. Dine ve dindara mesafeli duran Fatih Hilmioğlu dönemine gönderme yapılan bu karikatür bir hayli beğeni aldı. Fatih Hilmioğlu dönemi ile şuanda İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay dönemi kıyaslanmayacak kadar büyük farklılıklar içeriyor.

Detaylar için tıklayınız: https://www.malatyatime.com/yazar/gecmis-olsun-sayin-valim-75383.html

EDİTÖRDEN...