dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.84
  • ALTIN
    2498.1
  • BIST
    9456.33
  • BTC
    64689.59$

Konurtay Köyündeki yangına şahit olduk

31 Temmuz 2022, Pazar 12:24
Konurtay Köyündeki yangına şahit olduk

 

 

 

Bugün fotoğrafçı arkadaşlarım Ahmet Berber, Yavuz Alhan ve Lütfi İnan'la birlikte Doğanyol'un Konurtay Köyü'ne fotoğraf gezisi düzenledik. Muhtar Mehmet Kurt ile bir gün öncesinden görüşüp geziye geleceğimizi bildirdik. Muhtarımız "Sizleri köyümüzde misafir etmekten büyük onur duyarız" dedi. 

Bugün saat 10.30 civarında köye vardık. Önce bir duman gördük köyün üstünde... Dedik ki galiba, bir vatandaş kuru otları yakmış... Biz kısa videolar ve fotoğraflar çektik. Muhtarımız, "Siz caminin yanındaki kahvede oturun ben yangını söndürüp geliyorum" dedi. 

Ancak yangının zaman içinde büyük boyutlara ulaştığını gördük ve video/fotoğraf çekimine ara verdik. Bulunduğumuz yerde Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay ile irtibata geçip yangın hakkında bilgi verdik ve yangını en yüksek tepeden görüntüledik. 
Bir ara aşağı inip yangını daha yakından çekmek istedik ancak can güvenliği sebebiyle yaklaştırılmadık. 

Maalesef bu gezimizde acı bir sürprizle karşılaştık. Köy tamamen yanma tehlikesi atlattı. Yangın belediyenin itfaiye ekipleri ve jandarma tarafından yaklaşık 4 saat içerisinde kontrol altına alındı.

Yangının çıkış sebebi hakkında ise köylülerin söylediklerine göre, bir vatandaş, bahçesindeki kuru otları yakarken çıkmış. Yangın sonucu, 3-4 ev tamamen ve büyük oranda da tarım arazisi yandı.

Konurtay köyüne çok geçmiş olsun.