dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2325.5
  • BIST
    9088.69
  • BTC
    69736.44$

Maharetli ellerden Malatya lezzetleri: Battalgazi Kadın Kooperatifi

26 Kasım 2021, Cuma 21:43
Maharetli ellerden Malatya lezzetleri: Battalgazi Kadın Kooperatifi




Eskiden annemizin yaptıkları kadar lezzetli olmasa da mahalli yemeklere artık her geçen gün ilgi artıyor. Her köşe başında mahalli yemek yapan işyerlerine rastlamak mümkün… Gün geçmiyor ki yeni bir dükkân açılmasın. 
Bu iyi bir şey, hem eskinin yemek kültürünü yaşatıyoruz, hem ağız tadımız kaybolmuyor, hem de yeni istihdam alanları oluşuyor.
Peki, ya temizlik, kalite ve lezzet? 
İş fabrikasyona dönüştüğü için mahalli yemekler de artık nerdeyse piyasa yemeğine dönüşmeye başladı. Her mahalli yemek yapan yer mahalli olamıyor maalesef… Fakat bu işyerlerinin istisnaları da yok değil.
İşte onlardan biri Battalgazi Kadın Kooperatifi… 
Battalgazi Belediye binası yanında açılan Kooperatif’te maharetli eller en güzel Malatya yemeklerini üretiyor. 
Kooperatif Müdürü Metin’den habersiz aniden “baskın” yaptım Kooperatif binasına… Hani haberli gidince hazırlık yapıyorlar ya… Hazırlıksız yakalayayım dedim. 
Metin ve çalışanları beni karşılarında görünce hem sevindiler hem de şaşırdılar. Zabıta gibi hemen mutfak kısmına dalış yaptım. Çalışan ablalarımızı elleri eldivenli, elbiseleri pırıl pırıl, zemini tertemiz gördüm. Makineler ve kullandıkları aletler adeta parlıyordu. 
Temizlikten geçtiler. 
Sıra geldi lezzete… Kooperatifte imal edilen bütün yemek ve tatlı çeşitlerini tattım. Sanki annem yapmış gibi lezzet aldım. Bir anda kendimi Gündüzbey’deki eski evimizde sandım. 
Lezzette de tam not aldılar. 
Sıra geldi fiyata… Özel ve resmi kurumların fiyatlarına göre çok makul… Bu kalitede, bu temizlikte, bu lezzette bu fiyat çok iyi… Gariban kesim de bu lezzetleri tatsın diye fiyatları makul seviyede tutmuşlar. 
Battalgazi Belediyesi bu işi biliyor. Ellerine sağlık. Malatya’mız gerçek mahalli kültürü yaşatan bir işyerine kavuşmuş. Bana inanmıyorsanız gidip Kışla Caddesi Gazi Parkı önündeki satış ofisine uğrayıp test edebilirsiniz. 
Peki, Kooperatif satış ofisine gittiğinizde hangi lezzetleri göreceksiniz?
Kömbe, Börek çeşitleri, Analı kızılı köfte, İçli köfte, Polat Köftesi, Mantı, Katmer, Kiraz yaprak sarması, Üzüm yaprak sarması, Patlıcan Tavası, Domatesli Kebap, Sade ve Sebzeli Bulgur Pilavı, Kavurma, Malatya Kurabiyesi, Baklava, Bülbül Yuvası, Kemal Paşa Tatlısı, Reyhanlı Mor Baklava, Tuzlu ve tatlı Kuru pasta çeşitleri, Turşu çeşitleri, Üzüm ve Dut Pekmezi, Kayısı, Gül, Ayva, Çilek vb Reçel çeşitleri… 
Battalgazi Kadın Kooperatifi’ni diğerlerinden ayıran en önemli özellik, yemeklerde kullanılan ürünlerin organik olması…  Kendi bahçelerinde domates, biber, salatalık, acur, patlıcan, taze fasulye yetiştiriyor. Burada yetiştirilen ürünler kooperatifin üretim tesisinde kullanılıyor. Üstelik gıda mühendisleri günlük denetim yapıyor. Güvenli bir mahalli yemek yapan işyeri… İçiniz rahat olsun. 
Belediye Başkanımız Osman Güder’i, Kooperatif yetkilileri ve çalışanlarını tebrik ediyorum.