dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63866.941$

Sağlıklı yaşam tavsiyesi: Musalla taşı

18 Ekim 2022, Salı 12:35
Sağlıklı yaşam tavsiyesi: Musalla taşı

Günümüzde “sağlıklı yaşam” için sayısız uzman ve doktor sayısız tavsiyelerde bulunuyor, şunu yerseniz, şunu yaparsanız daha iyi yaşarsınız türünde… Genellikle bu tavsiyeler, fiziki yapımızla alakalı oluyor. 
Peki ya ruhsal boyut? 
İnsan sadece bir iskeletten mi ibarettir?
Halet-i ruhiyemizin aslında fiziki yapımıza da doğrudan etkisi vardır. Manevi ve ruhi yönden sağlıklı bir yaşam sürenlerin beden yapısı da güçlü olur. 
Bu yüzden bugün sizlere ruhi yapımızı ve psikolojimizi güçlendirmek, “yaşama sevincimizi artırmak” için sıra dışı, şaşıracağınız, hiçbir yerde göremeyeceğiniz bir tavsiyede bulunmak istiyorum: Musalla taşı… 
Ölümü zihinsel olarak hatırlamanın dışında bedeni olarak da hissetmek lazım, arada sırada… Peki nasıl? Musalla taşına yatarak. Ölmeden ölmüş gibi yaparak. Bir gün bu musalla taşına yatırılacağımızı düşünüp, bu soğuk ve itici taşın üstüne boylu boyunca uzanarak… Gözlerimizi kapatıp ölmüş gibi yaparak…  Bir süre bu taşın üstünde sonsuzluğu ve ölüm sonrası hayatı tahayyül ederek… Ruhsal hayatımızı bu ölüm düşüncesiyle besleyerek… 
Bu taş; insan içindeki zararlı hırsı, yok edici bencilliği, kötülük düşüncesini, ruhumuzu kaplamış gaflet zehrini temizler, bizi ruhsal olarak sağlıklı bir seviyeye taşır. Tıpkı etkili bir ilacın ya da gıdanın bağırsaklarımızdaki bakterileri temizlemesi gibi… 
Ölüm düşüncesini, musalla taşını, mezarlıkları tavsiye etmemin sebebi, içinizdeki yaşama sevincini yok etmek, sizi karamsarlığa sürüklemek, menfi bir duygu yüklemesi yapmak değil, elbette… Aksine ruhsal olarak daha sağlıklı yaşam sürmemizi sağlayacaktır. 
Nasıl mı?
Bedeni hastalıklarımızı tedavi etmek için nasıl ki acı verici ilaçlar ve ameliyatlar uygulanıyorsa, ruhi yapımızın hastalıklarının tedavisi için de yine psikolojik yönden acı veren kürler uygulamalıyız. Bu da ancak ölümü hatırlamakla olur. Bu tür somut ve zihinsel aktiviteler ruhumuzu arındırır, gaflet uykusundan uyandırır, zararlı nefret, kin ve öfke nöbetlerinden kurtarır, intikam ve kötülüğe kötülükle cevap verme hırsımızı törpüler. 
Bu yüzden sizlere bedeni temizliğin yanı sıra ruhsal tedavi olarak “musalla taşını” -Ki çok faydasını göreceksiniz-, tavsiye ediyorum.  Hiçbir cami görevlisi sizden ücret talep etmez.
Ben de zaman zaman gidip yatmakta ve ölümü iliklerime kadar hissedip kararan ve kirlenen ruhi yapımı onarmakta, irkilip kendime gelmekteyim. Çok faydasını gördüm. 
Nasılsa er geç ölüp bu musalla taşına yatıracaklar bizi, iyisi mi ruhumuzu buna alıştıralım. Hem bu şekilde “yaşama sevincimiz” daha da artıyor. Çünkü kalkınca yeniden doğmuş gibi oluyorsunuz.