dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.08
  • ALTIN
    2298.7
  • BIST
    8995.8
  • BTC
    70787.23$

Yeşilyurt’ta mahalli kültür

09 Aralık 2021, Perşembe 09:02
Yeşilyurt'ta mahalli kültür




Mahalli yemek ve lezzetlerde rekabet iyice kızışmaya başladı. Özel sektörün yanı sıra resmi kurumlarımız, bilhassa belediyelerimiz de gastronomi (Yemek bilimi ve sanatı) alanın da söz sahibi olmaya başladı. 

İki merkez ilçe (Yeşilyurt ve Battalgazi) belediyesi “Kadın Kooperatifi” çatısı altında organize olup yemek işine el attılar. Önce Battalgazi Belediyesi Kadın Kooperatifi’ni ziyaret edip yemeklerini tattım ve test ettim. Ki benden geçerli not aldılar. 

Sıra geldi Yeşilyurt Kadın Kooperatifi’ne… Burada çalışan ablalarımızın maharetini ve el becerilerini, ortaya koydukları eseri yerinde görmek istedim. Yanımda ağız tadı ve yemek zevki hayli gelişmiş olan misafirlerle Kadın Kooperatifi’ne misafir olduk.

Masamıza önce Polat İçli Köftesi, sonra kiraz yaprağı sarması, en sonunda da meşhur analıkızlı yemeğimiz geldi. Mekân 10 numara, servis 10 numara, temizlik 10 numara ve lezzet 10 numara… Şimdi bazıları diyebilir ki, “Sen Gündüzbey Yeşilyurt’lusun onun için buraya torpil geçtin” 

Hayır, kesinlikle iltimas geçmedim. Artık bundan sonra herkesin mahalli yemek mekânı ve uğrak yeri Yeşilyurt Kadın Kooperatifi olmalı. Batttalgazi de benden geçerli not almıştı. İkisi arasında nerdeyse hiç fark yok gibi… İki taraf da mesleğinin hakkını veriyor. Ellerine sağlık. 

Battalgazi ve Yeşilyurt belediyelerini kutluyor, Malatya’mızın mahalli kültürüne yaptıkları katkılardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.