dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63882.785$

3 puan mı, o da ne?

05 Şubat 2022, Cumartesi 19:00
3 puan mı, o da ne?




-    Ganalı santrfor neden oynamadı?
-    Adem’in yedek beklemesinin gerekçesi?
-    Yeni transfer, ilk maçında 11’de başladı!
-    Ganalı hangi futbolcu kadroya döndü?
-    Kaplanların saha dizilişi nasıl oldu?
-    En çok aranan futbolcu kimdi?
-    Galibiyet hasreti kaç maça çıktı?
-    13 Şubat’taki rakip kim?
-    Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...


Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, 24’üncü haftada Fatih Karagümrük’ün misafir oldu. 1-0 kaybeden Kaplanların, Süper Lig’deki galibiyet hasreti tam 13 maça çıktı. 1 maçı eksik olan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 16 puanda ve 20 takımlı ligde son basamakta. Düşme potasının bir sıra üstündeki Giresunspor (26) ile puan farkı ise 10. Malatya temsilcisi, 13 Şubat’ta Sivasspor’un konuğu olacak.



TETTEH SAKAT, ADEM YEDEK

Malatya, Süper Lig’e verilen arada, 26 Ocak-4 Şubat 2021’de Antalya'da kamp yapmıştı. İdmanda sakatlanan, sağ arka adalesinde orta derecede yaralanma ve ödem belirlenen Benjamin Tetteh yoktu. Sakatlığını atlatan Adem Büyük, bireysel çalışmalara başlasa da yedek soyundu.



ARJANTİNLİ CAMPI İLK 11’DE

Portekiz Süper Ligi’ndeki FC Arouca’dan transfer edilen Gaston Campi, ilk 11’e girdi. 2019-21 sezonları arasında Trabzonspor’da forma giyen Arjantinli, 2020-21’de ter döktüğü Fatih Karagümrük’e de rakip oldu. 53 maçta 1 gol, 1 asistlik performans sergileyen Semih Kaya ise yollar ayrılınca Galatasaray’a imza atmıştı.



KADRODA 2 DEĞİŞİKLİK

Rumen teknik direktör Marius Sumudica; 22 Ocak’ta, Malatya’da 1-1 biten Beşiktaş beraberliğinin ilk 11’inde iki değişiklik gerçekleştirdi. Semih ile ipler koparken, Ganalı Philip Gameli Awuku’yu kesti. İlk 11’in yeni yüzleri, Campi ile Ganalı Godfred Donsah oldu.



SONUNDA 4-3-2-1

Sumudica nihayet 5-4-1 oyun sisteminden vazgeçti ve 4-2-3-1’e döndü. Eldivenleri Ertaç Özbir giydi. Geri 4’lüde sağdan sola; Cezayirli Mehdi Zeffane, Sadık Çiftpınar, Campi ve Mısırlı Karim Hafez vardı. Bu oyuncuların önünde, Fas kökenli Fransız Rayane Aabid ile Donsah boy gösterdi. Kanatların sağında Mustafa Eskihellaç, solunda Aabid’in hemşehrisi Mounir Chouiar izlendi. Nijeryalı Okechukwu Azubuike, ileri uçta gol arayan Malili Nouha Dicko’yu beslemesi beklenen isim oldu.



BIRASCHI DUVARI!

4’üncü dakikada sağdan son çizgiye inen Mustafa, penaltı noktasına doğru çıkardı. Dicko'nun üstünden atladığı topu Aabid, üstten auta gönderdi. 27’de Mehdi ön direğe kesti, Dicko’nun vuruşunda, kritik müdahaleleri ile dikkati çeken İtalyan Biraschi'ye çarpan meşin yuvarlak, kornere gitti. 



ERTAÇ’TAN MÜTHİŞ REFLEKS

30’da sağ kanattan içeriye kat eden Emre Mor'un sert şutunda köşeye yönelen topu Ertaç uzanarak çıkardı. Tempo zaman zaman yükselse de genelde düşük seyretti. 40'ta tüm hatlarıyla ileriye çıkan Kaplanlar, galibiyete ihtiyacını somut bir şekilde ortaya koydu. Mustafa'nın ortasında Luckassen kafayla uzaklaştırdı. 42’de Mounir’in servisinde Dicko, kaleci Viviano'yu geçemedi. 



İLK HAMLELER 60’INCI DAKİKADA!

52’de ceza sahasına giren Mounir şutunu attıktan sonra yerde kalırken top, Viviano'nun kontrolüne geçti. Hakem oyunu devam ettirirken, Mounir bir süre ayağa kalkamadı. Sumudica’nın hamleleri geç de olsa 60’ıncı dakikada geldi. Şovmen Rumen (!), Adem-Mustafa, Kenan-Donsah değişikliklerine başvurdu. Dicko sağa, Mounir sola geçerken, Adem’in arkasında da Kenan görev üstlendi.



NE YAPTIN MOUNIR?

62’de Biglia ile Biraschi’nin presinde topu Biraschi’ye kaptıran Mounir, İtalyan futbolcuyu ancak arkadan, kollarından çekiştirerek durdurabildi. Caner Erkin'in, sol ayağıyla etkili ortalar yaptığı, ceza alanı sağ çarprazından kullandığı serbest vuruşta Salih Dursun, 63’te çok iyi yükseldi: 1-0. Hemen arkasındaki Campi onu sadece seyretti!



ADEM ÜZÜLDÜ; AMA BAYRAK KALKTI

Adem 65'te, Hafez'in sağdaki serbest atışında kafayı uzatsa da kaleye birkaç metre mesafede çerçeveyi tutturamadı; ama ofsayt bayrağı da gecikmedi. Halbuki tecrübeli futbolcu, bu tür topların ligimizde en tehlikeli isimlerinden biriydi.



MOUNIR’E CEZA KESİLDİ

Yenilen golde büyük bir hata yapan, hocası Sumudica’nın hışmına uğrayan Mounir, Rumen teknik adama el kol hareketleriyle karşılık vermişti. Buna sinirlenen intikamcı Sumudica (!), 67’de, günün vasatlarından Mounir’in yerine Mert Miraç Altıntaş’a fırsat tanıdı. 



BÜTÜN RİKSLER ALINDI

Misafir ekip, golü yedikten sonra topa daha fazla sahip olmaya ve ön tarafta daha çok görünmeye başladı. Buna karşılık, ev sahibinin bulduğu boşlukların sayısı da arttı. Özellikle 80’inci dakikanın geride kalmasının akabinde Yeni Malatya, bütün riskleri aldı. Zeffane ve Campi dahil, gerideki birçok oyuncu, ataklara destek verdi. 



İLK YARIDA TEMKİNLİ FUTBOL

Müsabakanın izlenim içerikli yorumuna gelince... İlk yarıda savunma arkasına atılan birkaç top, tehlikeye yol açtı. İki takım oyuncuları da akan oyunda çok dikkatliydi. Takım halinde savunmadaki yerini alan, Kasımpaşa’nın pas kanallarını kapatan Yeni Malatyaspor, rakibine ikinci ve üçüncü bölgede fazla aksiyon şansı vermedi. Böyle olunca Volkan Demirel'in öğrencileri, kendi yarı sahasında çokça hazırlık pası yapmak zorunda kaldı.



ORTA SAHA MÜCADELESİ...

İlk devre tam anlamıyla orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Kontrollü oynayan Sumudica'nın talebeleri, kontrataklarla etkili olmaya çalıştı. Elbette, 12 haftadır kazanamamanın yol açtığı psikolojik bir olumsuzluk da söz konusuydu. 



TETTEH ÇOK ARANDI

Kaplanların bu sezon attığı 18 golün 11'i Tetteh (6)-Adem (11) ikilisinden gelmişti ki, Tetteh'in sakat oluşu, Adem'in yedek soyunması, hücum hattındaki üretkenliği düşürdü. Özellikle Tetteh’in yokluğu çok arandı. Evet, Ganalı yıldız çok önemli bir futbolcu; ancak lazım olduğu dönemlerde ya sakat ya da Gana Milli Takımı ile Afrika Kupası’ndaydı. Bu noktada gözler, 3’te 2’lik zaman dilimine dek kenarda oturan Adem ile Kenan Özer’i aradı. İtalyan Davide Biraschi ise tecrübesiyle birçok akında “el freni” oldu! 83’te kendisine faul yapan Kenan’ı da sararttı. 



HAYÂLCİ SUMUDICA

Hemen her topu ezen Mounir'in yerine öncelikle Mustafa’yı çıkaran, gerçekleri göremeyen Sumudica’ya ne demeli? Gol de kendisini Lionel Messi sanan Mounir'in yüzünden yenildi. Oysa bağırıp çağıran ve kızan Sumudica ile Faslı oyuncunun sürtüşmesi, kulübede hemen tatlıya bağlanıverdi. Sumudica’nın teknik ve taktik bilmediği, oyunu okuyamadığı yine gün yüzüne çıktı. 12 Aralık 2021’de, Malatya’daki 6-2’lik Alanyaspor mağlubiyetinin ardından elleriyle “Veda” işareti yaptığında, zaten gitmesi gerekiyordu!...