dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64098.926$

3'lü savunan Kaplan 3 yedi!

18 Kasım 2022, Cuma 23:13
3'lü savunan Kaplan 3 yedi!

 

 

 

-    Yeni Malatyaspor, Pendikspor’a neden yenildi?
-    Kaptan Rahman Buğra niçin forma giymedi?
-    Cezalarını tamamlayan futbolcular kimdi?
-    Hasan Hoca’nın oyun sistemi nasıl oldu?
-    İlk 11’de kaç değişiklik gerçekleştirildi?
-    Kendi kalesine gol atan oyuncu kim?
-    Özer’in maçı kaybettiren hataları neler?
-    Müsabakanın izlenim içerikli yorumu…

***
 

Yeni Malatyaspor, TFF Birinci Lig’in 14’üncü haftasında Pendikspor’u ağırladı. Karşılaşmanın genelinde sadece bir isabetli şut atabilen Kaplanlar, 3-0 yenildi. Siyah-Kırmızılılar, 10 puan ile 17’nci basamakta, düşme potasında yer alıyor. Yeni Malatya Stadyumu’na gelen az sayıdaki taraftar ise bitiş düdüğünü beklemeden, Hacı Ahmet Yaman yönetimini istifaya çağırdı. Malatya ekibi, 26 Kasım’da Tuzlaspor’un misafiri olacak.

KAPTAN SARI KART CEZALISI

12 Kasım’da, Bolu’da 1-0 kaybedilirken 87’nci dakikada sarı kart gören ve bu sezon aynı yaptırıma 4’üncü kez uğrayınca cezalı duruma düşen kaptan Rahman Buğra Çağıran yoktu. 

İKİ FUTBOLCU CEZASINI TAMAMLADI

5 Kasım’da, Malatya’daki 2-2’lik Gençlerbirliği beraberliğinde, 85’te oyundan ihraç edilen Barış Başdaş cezasını Bolu’da tamamladı ve ilk 11’e girdi. Gençlerbirliği önünde, 79’da sarı kart cezalısı olan Burak Kavlak ile 16 Ekim’de, Bandırma’daki 2-0’lık galibiyetin ardından ismi esame listesinde görülmeyen Taha Gür de 11’e döndü.

İLK 11’DE DÖRT DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Hasan Özer, Ziraat Türkiye Kupası da dahil, Yeni Malatyaspor’un başında 8’nci sınavını verdi. Hasan Hoca, Bolu’da fırsat tanıdığı 11’de biri zorunlu, 4 değişiklik gerçekleştirdi. Rahman Buğra’dan yararlanamayan Özer; Arda Hilmi Şengül, Erşan Yaşa ile Mert Miraç Altıntaş’ı da yedek soyundurdu. Bu futbolcuların yerlerine Barış, Burak, Cengizhan Akgün ve Taha boy gösterdi.

OYUN SİSTEMİNDE EZBERLER BOZULDU

Hasan Özer, bir önceki taktisyen Cihat Arslan’ın da uygulattığı alışılagelen 4-2-3-1 saha dizilişinden, biraz da risk alarak vazgeçti. 3-2-4-1’i tercih eden genç teknik adam, eldivenleri Abdulsamed Damlu’ya emanet etti. Geri üçlüde soldan sağa; Ganalı Philip Awuku, Burak ve Barış forma giydi. Geriye yaslanan merkez orta saha oyuncuları, Ogün Özçiçek ile Ganalı Godfred Donsah oldu. Hücum hattını besleyen dörtlü ise soldan sağa; Malili Aly Malle, Doğukan Emeksiz, Cengizhan ile Taha Gür idi. En ileri uçta Ganalı Haqi Osman ter döktü.

BARIŞ, KALELERİ ŞAŞIRDI!

Dakikalar 9’u gösterirken kornerde Ferhat Öztorun kesti, Barış’ın ters kafa vuruşunda Abdulsamed tokatladı; ancak top gol çizgisini geçtiği için hakem Direnç Tonusluoğlu santrayı işaret etti: 0-1. Kalesinden 14’te doğru bir kararla açılarak topa müdahale eden Abdulsamed, Gökcan Kaya’nın gol sevincini kursağında bıraktı.

BU DA KAÇAR MI AWUKU?

15’te Kaplanlar Awuku ile mutlak bir gol şansını değerlendiremedi. Serbest atıştan gelen topa hamle yapan Ganalı, 6 pasta kaleci Burak Öğür ile bire birde kale yerine auta attı! Aynı futbolcu bu kez 21’de sert bir faulle Erdem Özgenç’i durdururken sarardı, rakibi sağlık ekiplerinin tedavisinin akabinde oyuna devam edebildi. Donsah, 28’de Doğukan’ı düşündü; ama iki rakibinin arasına giren genç hücumcu topu kaptırınca tehlike sona erdi.

BÖYLE GOL MÜ YENİR?

Kırmızı-Beyazlılar 30’da, yani mücadelenin üçte birlik zaman dilimi geride kalırken farkı ikiye çıkardı. Hollandalı Leandro Kappel sağ kanattan gelip içeriye ortaladı, Brezilyalı Thuram, aynı rahatlıkla kafasını çalıştırdı: 0-2. Awuku’nun Kappel’e yetişemediği, Burak’ın yalnızca seyredip Thuram’ı durduramayan Barış’ın isyan ettiği, onun bir adım solundaki Taha’nın, Thuram’a doğru koşmayıp oralı bile olmadığı görüldü! Hasan Özer’in öğrencileri 35’te, art arda iki korneri olumlu kullanamadı. 41’de, yine köşe gönderinde Cengizhan vardı. Awuku yükselse de çerçeveyi tutturamadı. 

İKİNCİ YARI ÖNCESİ İKİ HAMLE

Soyunma odasından dönüşte ilk hamlelerini gerçekleştiren Hasan Özer, ikinci yarıya Taha-Fatih Aydın, Malle-Mert Miraç değişiklikleriyle girdi. 54’te Awuku, ceza alanına girmek üzereyken Hasan Kılıç tarafından düşürüldü. Tehlikeli yerden kazanılan serbest atışta meşin yuvarlağın başına dört Yeni Malatyasporlu geçti. Paslaşmaların sonrasında Doğukan vurdu, Berkay’dan seken top kornere yöneldi.

YAKUP ALKAN GOLÜ ISKALADI!

Osman Özköylü’nün talebelerinin 59’daki kontratağında Kappel'in ayağındaki topu yatarak alan Abdulsamed devleşti. 62’de Doğukan kenara gelirken, Yakup Alkan yeşil zemine ayak bastı. 67’de Haqi Osman’a, Hasan Kılıç’ın faulünü takiben kullanılan duran topta, 6 pas köşesinde çok müsait durumdaki Yakup Alkan ıskaladı. 75’te Awuku-Arda Hilmi, 79’da Barış-Erşan değişiklikleri izlendi.

ATAMAYANA ATARLAR…

88’de, ceza sahasının sağ köşesi önünde Muhammed Akarslan'ın müdahalesiyle çimlere serilen Cengizhan, ayaklandı ve kalenin çok üstünden auta yolladı. 90’da ikinci bölgeden savunmanın arkasına Senegalli Khaly Thiam’ın attığı topta ofsaytı bozan Arda Hilmi, ileriye çıkan Kappel'i de kaçırınca Hollandalı, Abdulsamed ile karşı karşıya iken skor tabelasını yazdı: 0-3.

HASAN HOCA’NIN HATALARI…

Müsabakanın özellikle taktik açıdan kısa bir yorumunu şöyle özetlemek mümkün. 2-0 üstünken 2-2 biten Gençlerbirliği maçında ve Bolu’daki 1-0’lık mağlubiyette yanlış futbolcu seçimleriyle eleştirilen Hasan Özer, hatalarına yenilerini ekliyor. Bu defa 3’lü defansı yeğleyen Hasan Hoca, istediği verimi alamazken, kısıtlı kadronun da dezavantajını yaşıyor. Savunma ağırlıklı oynarken kapanıp hızla ileriye çıkma fikri bir türlü uygulamaya konulamıyor. Özer’in, Cihat Arslan’ın yolundan gittiğini savunanlar “İyi oynayana değil, akıllı oynayana puan veriyorlar” cümlelerini kuruyor…