dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2323.7
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70789.48$

90+6’DA BÜYÜK YIKIM!

21 Nisan 2021, Çarşamba 17:00

 

 

  • Ganalı ve Arjantinli oyuncular neden yok?
  • Kongolu forvet yine kayıplarda!
  • Brezilyalı stoperde, son dakikada sakatlık şoku!
  • İrfan Buz'un ilk 11 tercihi nasıl oldu?
  • Alanyaspor'u yıkan 11'de kimler değişti?
  • BB Erzurumspor'dan yoğun penaltı itirazı
  • Asisti yapan eski Kaplan kim?
  • 37'nci haftada hangi takım ağırlanacak?
  • Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...

 

 

Süper Lig'deki 13 maçlık galibiyet özlemine, Aytemiz Alanyaspor'u 1-0  yenerek son veren Helenex Yeni Malatyaspor, Erzurum'da büyük şok yaşadı. “36. hafta mücadelesi golsüz bitecek” denilirken, haneye yazdırılmasına ramak kalan bir puan, 90+6'da yenilen golle buharlaştı! Obertan'ın kaydettiği golde asisti, Sarı-Siyah-Kırmızılıların eski futbolcusu Rahman Buğra Çağıran yaptı. Son düdüğün akabinde 37 puanla 15'inci basamakta kalan Kaplanlar, 25 Nisan'da Ankaragücü'nü ağırlayacak.

A_311

TETTEH İLE ZUQUİ YİNE YOK

Covid-19'a yakalanan, tedavileri ve karantiları süren Ganalı Benjamin Tetteh ile Arjantinli Fernando Zuqui kadroya yine giremedi. Testleri “negatif” çıkan Semih Kaya ile İskoç Stevie Mallan'ın yanı sıra, sakatlığını atlatan Mustafa Eskihellaç takıma döndü. Kemik iltihabı bulunduğu belirtilen Kongolu Jody Lukoki de yoktu.

B_235

SON DAKİKADA SAKATLIK ŞOKU!

Adı ilk 11'e yazılan Wallace, ısınma hareketleri sırasında sakatlanınca, yerine Semih Kaya forma giydi. Brezilyalı stoper daha önce de ilk düdükten önce, biri 5 Aralık 2020 tarihinde, Malatya'daki Medipol Başakşehir beraberliği (1-1) olmak üzere, benzer dertten muzdarip olmuştu.

C_132

İLK 11'DE İKİ DEĞİŞİKLİK

İrfan Buz, BB Erzurumspor deplasmanında, 1-0'lık Alanyaspor galibiyetinin 11'ine göre iki değişikliğe gitti. Wallace'tan yararlanamayan deneyimli teknik adam, sol stoperde Semih'e güvendi. Ganalı Afriyie Acquah ise yerini, Erzurum'daki gibi soyunma odasından dönüşte değil, en baştan Kubilay Kanatsızkuş'a bıraktı.

D_71

OYUN SİSTEMİ: 4-2-3-1

4-4-2'den 4-2-3-1'e evrilen saha dizilişiyle Alanyaspor'u yıkan Yeni Malatyaspor'da İrfan Buz, aynı oyun sistemini benimsedi. 4-2-3-1'de eldivenleri Ertaç Özbir'e emanet etti. Savunmada sağdan sola; Faslı Issam Chebake, Semih, Zimbabweli Teenage Hadebe ve Mısırlı Karim Hafez boy gösterdi. Geri dörtlünün önündeki Zeki Yavru'ya, Ahmed Ildız eşlik etti. En ileri uçtaki Umut Bulut'u, sağdan sola olmak üzere, Fildişi Sahilili Moryke Fofana, Kubilay ve kaptan Adem Büyük destekledi.

E_41

TOPUN HAVASI KAÇTI!

Tempo düşük seyrederken, iki taraf da karşılıklı top kayıplarına imza attı. 23'te Adem'in pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Kubilay, yakın direk dibine sert vurdu, Polonyalı file bekçisi Szumski güçlükle çeldi. Vakit ilerledikçe Kaplanlar oyunun kontrolünü eline aldı. 27'nci dakikada topta bir problem olduğunu söyleyen Ertaç'ın uyarısı üzerine hakem Ali Palabıyık, gelip kontrolü sağladı. Havası yetersiz olan meşin yuvarlak, yenisiyle değiştirildi. Şutlarla ve denemelerle başlayan zorlu 90 dakikada üçte birlik zaman dilimi geride kalırken, daha temkinli bir oyun anlayışı hâkimdi.

F_25

GOLÜN HAKLI İPTALİ

39'da, soldan kazanılan serbest atışta Emrah havalandırdı, Ricardo Gomes kafayla ağları sarssa da gol geçerli sayılmadı. Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesi sonucu Gomes'in sıçrarken Semih'e faulü belirlendi. İkinci yarının başlarında Kazım Karabekir Stadı'nın bir tarafına yağmur yağarken, damlaların düşmediği kısımların da oluşu şaşırtan bir görüntü ortaya çıkardı.

G_32

KONTROLLÜ OYUN

Fofana'nın 48'deki servisiyle ceza sahasının solunda topla buluşan Kubilay'ın yerden ön direğe çıkardığı topa Umut hamle yapsa da dokunmadı. 2. devrede, ilk 45'in ikinci bölümünde olduğu gibi kontrollü bir oyun izlendi. 52'de Chebake'in sağdan servisinde Umut havalanmak isterken yerde kalınca penaltı bekledi. Ali Palabıyık “Devam” dedi.

H_24

FOFANA'NIN ÜSTÜN SÜRATİ...

54 ve 55 ve 57'deki atakların başrol oyuncusu, soldaki Fofana ile onu karşılayan Hasan Hatipoğlu oldu. İlkinde Adem Büyük'ün kafasında top, Szumski'nin üzerine yöneldi. 55'te Kubilay'dan önce Hasan son anda araya girdi. 57'de Boumal'den seken top dışarıya çıktı. 58'de, arka direğe doğru kullanılan soldaki kornerde, Adem Büyük gelişine vole denedi. Topun sekip önüne düştüğü Hadebe, röveşata düşündü; ancak kafasındaki vuruşu yapamayınca “Aut” işareti görüldü.

K_170

HÜCUM HATTI SİL BAŞTAN

62'te Mustafa, görevi Umut'tan devraldı. Adem, Umut'un boşalttığı santrfora geçerken, hücum hattında Kubilay, Adem ve Fofana'ya, Mustafa da eklenmiş oldu. Zaman aktıkça BB Erzurumspor, oyunu Yeni Malatyaspor yarı alanda daha fazla oynama gayretindeydi. 69'da İskoç Stevie Mallan çimlere ayak basarken, vasatı aşamayan Zeki oyundan alındı.

L_139

SEMİH'İN KORKUTAN SAKATLIĞI

71'de moraller bozuldu. Emrah Başsan'ın ortasında ön direkte Oltan hamle yaptı; fakat Semih daha önce davranarak topu kornere gönderdi. Tecrübeli futbolcu, topa kafayı vurduktan sonra Ertaç ile çarpıştı. Tedavisi bir süre saha içerisinde yapılan Semih, oyuna devam edemedi. Korkutan Kaplan, tedbir amaçlı hastaneye götürüldü. 77'de de Bülent Cevahir oyuna dahil oldu.  

M_211

VAR “PENALTI YOK” DESE DE!..

BB Erzrurumspor, kanat akınlarıyla yüklendi. 78'de Kosovalı Jetmir Topalli, yorulan Kubilay'ın yerine oyuna girdi. 83'te Emrah'ın sağ çaprazdan sol ayağıyla çektiği şutta top, iki direğin birleştiği noktada patladı! En az 7 dakikalık duraklamalar oynandı. 90+2'de, Rashani, Mustafa'nın müdahalesiyle düştü. Ali Palabıyık beyaz noktaya koşarken, VAR'da, pozisyonun ceza sahasının hemen dışında olduğu tespit edildi. Elinde tabletiyle yardımcı hakeme itiraz eden Dadaşların hocası Yılmaz Vural, sarı kartla cezalandırıldı. 90+6'da Adem Büyük'ün kafasında top kısa düşerken, eski Kaplan Rahman Buğra Çağıran, Obertan'a aktardı. Fransızın kendi etrafında dönerek gerçekleştirdiği vuruşta Ertaç çaresizdi: 1-0.

V_17

“0-0'A RAZILAR” GÖRÜNTÜSÜ OLSA DA...

Müsabakanın kısa bir yorumunu şöyle özetlemek mümkün... İki ekip de 0-0 razı gibiydi; lakin sonlarda oyunun ritmi arttı. Yeni Malatyaspor açısıdan beraberlik “Yenemiyorsan, yenilmeyeceksin” gerçeğinden hareketle kabul edilebilirdi; ama öyle olmadı. Kaplanlar, Ekim-Kasım 2018'deki kalesini üç maçlık gole kapama serisini tekrarlayamadı. Dram yüklü mağlubiyet yüzünden suratlar asıldı. Ataklar biraz daha olgunlaştırılabilseydi üç puan dahi alınabilirdi.

Y_23

İRFAN BUZ'UN PLANLARI BOZULDU

İrfan Buz önce Wallace, sonra Semih'in sakatlığından ötürü oyun kurgusunu mecburen değiştirdi. Çimler üzerinde iyi bir mücadele vardı; ancak Obertan'ın 18 metreden attığı gol hesapta yoktu! Fofana ve Adem dışında aksiyon oluşturacak isimlerin olmayışı da handikaptı. Adem; sakladığı ve araya girdiği toplar, kritik müdahaleleri sonucunda birçok kez faule maruz kaldı. Saha içi özgürlüğü olan Fofana ise sağda, solda, ortada, her yerde topla buluştu. İrfan Buz, onun üstün yeteneklerinden maksimum verim alabilmek için Fildişi Sahilili yıldızı serbest bırakmayı yeğledi.

Z_163

ZEKİ VE AHMED'E SUÇLAMA: KORKAKLAR!

Ayaklarına aldıkları toplarda geriye dönen Zeki ve Ahmed, dikine oynamamakla ve korkaklıkla suçlandı. Ahmed'in bir hatalı pasının ardından futbolcusunu alkışlayan İrfan Buz'un motivasyonu da yeterli olmadı. Malatya bir an önce bu kaybı unutmalı, takılıp kalmamalı, hatalarından ders çıkarıp, iyi bir analizle, önündeki kritik randevulara sıkı ve iyi hazırlanmalı...