dore okulları
Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2493.4
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63557.12$

Ak iktidarda ilk Bakan

28 Aralık 2015, Pazartesi 09:35



Malatya, Ak Partinin kuruluşundan 1 kasım 2015 seçimlerine kadar tam 13 yıl Bakanlık bekledi. Her seçim sonrasında gözler açıklanacak hükümet kabinesindeydi. Çünkü tüm seçimlerde Ak Partiyi ilk beşte destekleyen ildi. Oy deposuydu Ak Partinin. Fakat bir türlü bakanlık verilmiyordu. 7 haziran seçimleri olmasaydı belki yine avucunu yalardı. Aslında 7 haziran olmasaydı Ak Partide avucunu yalardı. Hele 7 haziran'da Ak Parti tek başına hükümeti kuracak çoğunluğu sağlasaydı da göreydiniz akibetini!. Son iktidarı olur ve belki de bir daha iktidar yüzü göremezdi. Zira tedavisi mümkün olmayan hastalıklar içini kaplamıştı ki, zamanında yarasına neşter vuruldu. 7 Haziran da, bu hastalığın teşhis edildiği gündü.  Bunun için şer gördüğümüzde hayır, hayır gördüğümüzde şer olabilir.

Ak Partinin bu zaferi Türkiye'ye ve İslam alemine hayırlı olsun. Ak Parti değil, Türkiye kazandı. İslam dünyası kazandı. Mazlumlar kazandı. Suriye kazandı, Filistin kazandı, Mısır kazandı. Irak, Yemen, Tunus, Libya ve Afrika kazandı. Ak Parti ise, bütün bunların duasıyla kazandı.

Malatya Ak iktidara 13 yıl emek vermişti. Bu emeğe konmak için hesaplar yapan, bunun kaymağını yemek isteyenler vardı. Her halükarda bu sefer Malatya'ya bakanlık verilecekti, bari bunu ben yada biz kapalım yarışı vardı. Bakanlık yapmaya ehil fakat Malatya'da vekillik yapmaya profili uygun olmayanlar listedeydi. Hatta bazılarına kesin Bakan gözüyle bakılıyordu. Özel toplantılarda Sayın Bakanım hitabına muhataplardı. Malatya siyasetinde emeği olmayanlarda bu işin kaymağını yemenin hesabını yapıyorlardı. Yarış kızışmıştı, olsa olsa bir Bakanlıktı, oda listenin ilk iki sırası arasında gidip geliyordu. Seçim sonrasında keyifler iyiydi ama Allah'ın taktiri farklıydı.

Yaklaşık dört yıl il başkanlığı yapmış, başarılı bir süreç geçirmiş, fakat çekingen tavrı, az konuşması, fazla aktif görünmemesi, belki de yaptığını fazla pazarlayamaması nedeniyle Sayın Bülent TÜFENKÇİ hesapta bile yoktu. Hatta Bülent Bey 7 Haziran seçimlerinde aday olabilmek için adeta Ankara'da kamp kurmuş, zorla 5. sırada kendisine yer bulmuştu. Adaylığını o kadar çok engellemek isteyenler vardı ki!... Hele 7 Haziran seçimlerinden sonra Ak Partinin ciddi revizyona gideceğini düşünenler, Sayın Bülent TÜFENKÇİ'YE listeye girme şansı vermiyorlardı. Doğrusunu söylemek gerekirse kendisi de beklemiyordu. Hatta sayın vekilim durum ne olacak diye sorulduğunda; Bir rüya gördük geçti gitti diyordu. Malatya'nın listesi değişirse kendisininde  liste dışı olacağını düşünüyordu. Sadece il başkanımız Sayın Hakan Kahtalı ile yaptığım özel görüşmede, Malatya'nın listesinin değişmeyeceğini söylemişti. Ama Bakanlık konusunda şüphesiz kafasındaki aday asla Bülent Bey değildi. Çünkü Bülent Beyin kafasındaki Bakan kendisi değildi!.

Şimdi Sayın Bakanımızı önce tebrik ediyoruz. Rabbim hayırlı ve mübarek eylesin. Bakanlık şerefine nail olduktan sonra Allah bu görevi yine şerefle tamamlamayı nasib etsin. Bu konum, dünyalık bir mertebe olduğu gibi aynı zamanda büyük bir imtihandır. Bunu Allah'ın razı olduğu şekilde, halkın hizmetinde kullanırsa; Hakk da, halk da kendisinden razı olacaktır. Zira Hakk'ın rızası halkın rızasındadır.

Sayın Bülent TÜFENKÇİ'NİN isminin hükümet kabinesinde çıkması Malatya kamuoyu önce şoke etti, sonrada çok çabuk kabul gördü. Kamuoyu Bülent Beyin ismini beklemediği için şaşırmıştı. Bu kadar çabuk kabul görmesinin sebebi ise, birilerinin itelemesiyle değil, tamamen Allah'ın taktiri ve Sayın Başbakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın tercihleri olmasıydı.

Devlet erkanına nasihat eden müsteşar ve danışmanlar olmadığından, en çok nasihate ihtiyaçları olduğunu düşünerek Sayın Bakanımıza acizane birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum:

Sayın Bakanım,

Bu konumu size bahşeden sadece ve sadece Allah'tır. Ne sizin nede birilerinin çabası ve istemesi sonucu değildir. Tek borcunuz Allah'adır, O'na çokça şükrediniz.

Bakan olduğunuza inanınız ve üzerinizdeki şoku ve korkuları atınız. Bu memlekette en kolay işin Bakanlık olduğunu unutmayınız!.

Yetkilerinizi kimseyle paylaşmayınız. Önce Allah'a sonra Başbakanımıza karşı sorumlu olduğunuzu biliniz.

Bir guruba yada kişilere yakın olup, diğerlerini ihmal etmeyiniz. Herkese eşit ve adil davranınız.

En küçük talebi en büyük iş olarak görünüz ve yerine getirilmesi için anında talimat veriniz. Size bu küçük işi getirenin en büyük sorunun bu olduğunu unutmayınız.

Dikkat edecekleriniz varsa, yakınınızdakilerdir. Uzaktakilerin size zararı olmayacaktır.

Malatya lobinizi çok canlı ve hareketli tutunuz. Ziyaretçilerinizin azaldığını gördüğünüzde, biliniz ki sizinde oradan ayrılma zamanınız gelmiştir.

Malatya için öyle işlere aracı olunuz ki, vefatınızdan sonra dahi, Allah rahmet eylesin falan kişi sayesinde yapıldı desinler.

Yılda bir görüştüklerinizin her gün görüştüklerinizden size daha yakın olabileceğini unutmayınız!.

7 Haziran ve 1 Kasım dönemlerini iyi hatırlayınız. Süreçte herkesin kalitesine ve dostluğuna şahit oldunuz. Adaletten şaşmayınız, hakkettiğinden fazla değer vermeyiniz, yük olacak insanı yanınızda taşımayınız.

İlim ve kanaat ehliyle sürekli istişare halinde olunuz. Zira sizin başarınızın büyük bir kısmı, yapacağınız istişarelere bağlı olacaktır.

Sonunda dönüp geleceğiniz ve yaşayacağınız yer Malatya'dır. Nasıl dönmek ve döndükten sonra nasıl karşılanmak istiyorsanız öyle bir Bakanlık yapınız.

Bakan olurken değil, Bakanlığı bırakıp döndüğünüzdeki karşılanmanız önemlidir.

Siz Musa olursanız, Allah'ın size Harun'ları yardımcı olarak göndereceğini biliniz.

Ak Parti iktidarında Allah bu şehrin kaderini sizin cüzî iradenize teslim etti. Artık söz sizindir. Bu şehrin hayrına olan hiçbir şeyi ihmal etmeyiniz.

Büyük düşününüz, büyük projeler gerçekleştiriniz. Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak her şey sistemli önünüze gelecek, imza atacağınız yer bile size gösterilecektir. Ama Malatya için yapacaklarınızı siz talep ve takip edeceksiniz.

Önceliğiniz Allah'ın rızası, sonra Türkiye'nin ve Malatya'nın menfaati olsun. Dava arkadaşlarına ve yakın dostlarına ihsanda bulunmayı unutmayınız.

Bu görevi size tevdi eden Allah, sizi asla mahçup etmeyecek, mutlaka yardım edecektir. Sizde buna mukabil Allah'a karşı olan bütün sorumluluklarınızı vaktinde yerine getirmeyi ihmal etmeyiniz.

 

Malatya bu dönem istediğini aldı ve Bakanımız var artık. Bundan sonra görmek önemli. Malatya'ya çok Bakan geldi gitti ama Malatya'nın sıkıntılarını gören olmadı. Bu şehirde okumuş, üniversite hayatından sonra dönüp memleketine yerleşmiş, Ak partinin içinden gelmiş, il başkanlığını yapmış, şehrin sorunlarına vakıf ve Malatya'nın has evladı İmam Hatipli Sayın Bülent TÜFENKÇİ dönemi, Malatya'nın sorunlarının çözüldüğü, her hafta ve her ay büyük projelerin hayata geçtiği dönem olsun, hayırlısı olsun…

Fi Emanillah.

Ebuzer AYDIN - [email protected]

“Ey Kalemim! Bir Gün Doğru Bildiklerini Yazmazsan, Kolumla Beraber Kırar Atarım Seni”