dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62827.550$

AK MALATYA’DA BOMBA PATLAMAK ÜZERE

08 Ocak 2017, Pazar 22:37

Hain 15 Temmuz Kalkışması'nın ardından başlayan devlet kademelerindeki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) temizliği tam gaz devam ediyor. Devlet kademelerindekiler tek tek temizlenirken (Bazı haksız uygulamalar olduğu iddialarını da unutmayalım) Ak Parti Malatya İl Teşkilatı'nda da revizyona gidileceği iddiaları var. Kripto FETÖ'cülerin partiden ihraç edileceği kulislerde yankılanırken, mevcut delillerin de birer birer karartılmaya başlandığı yönünde iddiaları da duyuyoruz. Hatırlanacağı üzere siyasetin renkli simalarından Metin Külünk beyefendinin de bu konuya katkısı olmuştu. Sonuç olarak, AK Parti Malatya İl Teşkilatı'nda kripto FETÖ'cüler değilde; alakasız kişilerin ihraç edilme ihtimali bir hayli ağırlık kazanmış durumda. Genel merkeze temizliğin büyük bir titizlikle yapıldığı raporunun gitme ihtimali yüksek.

 

CEYHAN'IN REFERANSI NE OLACAK?

Malatya Büyükşehir Belediyesinde eski Başkan yardımcılarından Ahmet Ceyhan'ın referansıyla işe alınan ne kadar isim varsa, teker teker açığa alınıyor.Peki teselsül yoluyla geriye bakacak olursak; Ahmet Ceyhan'a kim referans oldu? Referans olan kişiye herhangi bir müdahale yapılacak mı?

KRİPTO HAİNİN VASİYETİ…

İşte size bomba gibi bir yaşanmışlık hikayesi: Malatya'daki heyet ile birlikte Pensilvanya'ya gitmişti. Siyaseten terfi almak için buna mecburdu çünkü.  Zamanla yaşadığı gibi inanmaya başladı. Fetullahçı Terör Örgütü'nün başındaki soytarının hediye ettiği tespihi eline almış herkese gösteriyordu. O kadar sevinmişti ki; dünya saadetinden öte cennetten tapu almış gibi bir sevinci vardı. Sonunda ağzındaki baklayı çıkardı: “ÖLÜRSEM BENİ BU TESPİH İLE GÖMÜN" diye vasiyet etti.

Böyle bir kripto hainin vasiyetine"Emrin olur. Başım-gözüm üstüne" diyen de çıkar inşallah.

“MAİKAD YÖNETİCİLERİNİN DİKKATİNE!..

Malatya İş Kadınları Derneği (MAİKAD)'nin ismiyle ilgili küçük bir endişeyi paylaşmak isterim. MAİKAD olarak kullanılan kısaltmanın, kanun hükmünde kararnameyle kapatılan MAKİAD'ın kadın kolu gibi anlaşılması işten bile değil. Dernek yöneticilerine duyurulur.

 


ÇOK BİLİNMEYENLİ DENKLEMDE HAMURCU'NUN YERİ

Meram Kaymakamı Nuh Mete Hamurcu, FETÖ'yle mücadele kapsamında açığa alınan isimler arasında.Açığa aldığı veya ihraç ettiği kişilerle ön plana çıkan Hamurcu, geçtiğimiz günlerde sosyal medyayı sallamıştı.Kripto FETÖ'cü olup olmadığı hususunda net bir bilgiye sahip değilim ama, merak ettiğim konu şu: Eğer Nuh Mete Hamurcu kripto FETÖ'cüyse, açığa aldığı kişilerin masum olma ihtimali de göz önünde bulunduruluyor mu? Eğer açığa aldığı kişiler FETÖ'cüyse, Nuh Mete Hamurcu'nun saf değiştirme ihtimali nedir?

 

DEVLET ADİL OLMALI…

Hz. Muhammed (sav) Mekke'den Medine'ye hicret ettiği vakitte, o civarda yaşayan birkaç taifenin içinde Benî Nadr, Benî Kurayza ve Benî Kaynuka isimli üç Yahudi kabilesi vardı. Allah-u a'lem, Benî Nadr‘dan biri, onlardan birini öldürseydi, kan bedelini alıyorlardı. Eğer Benî Kurayza'dan biri bunlardan birini öldürürse onlar bu defa hem öldürüyorlar ve hem de sürgün ediyorlardı. Bunun üzerine Cenâb-ı Hakk, birçok ayetinde, “Ne Tevrat'ta, ne İncil'de, ne Kur'ân'da böyle bir hüküm yoktur” diye ifade buyurdu. Bakara Suresi 85. ayette buyurulur ki: "Ey Benî İsrail, siz öyle bir taifesiniz ki; birbirinizi öldürmeye,içinizden bir zümreyi yurtlarından çıkarmaya, kötülük ve düşmanlıkta onlara karşı birleşmeye başladınız.Galip kimse; galib taife hem kısasını alır ve hem de zayıf taifeyi Medîne'den başka yere sürgün eder.Onlara zulüm ediyorsunuz. Halbuki, onları sürgün etmek, şer'an haramdır. Ancak onlar o cürmüne mukabil para verirlerse, bir güne geri getiriyorlardı."

Bu bir misaldir. Zina cezasında da öyle yaparlardı. Fakir biri zina ettiğinde recm ederler, zengin, güçlü bir aile reisi zina etse onu recm etmezlerdi. Onu eşeğe bindirirler, yüzünü siyaha boyayarak çarşıda dolaştırırlardı. Şu iki hükm-i İlahiyyeye karşı (Tevrât'ın bu açık hükmüne) muaraza ettikleri için Allah şöyle buyurdu: 

“Ey Benî İsrail, siz kitabın bazısına iman eder, bir kısmını da inkar mı edersiniz? Kısasa iman edersiniz, tamam. Bir adamı kısas ettiniz,tamâm. Neden bir de sürgün edersiniz? Veyahudda, siz fidyeye inanırsınız, para mukabili onları içeri alırsınız; o zaman o adamı niçin sürgün ediyorsunuz? Yani hiçbir hükm-i İlâhiyyeye riáyet etmiyorsunuz”

Günümüz gelişmelerine bakarak acizane soruyorum: Neden FETÖ'cü olduğu iddia edilen adam garibansa dokunuluyor da zengin olunca birşey yapılmıyor. En azından kamuoyuna yansıyan örneklerde böyle bir durum gözlemliyorum. Bu gözlemlerimin ışığında,  “Devlet adil olmalı” diyorum.

Bürokrat, korkak olursa, makamını ve kendini korumak için hertürlü zulme göz yumar.


MALATYALILARIN GÖNLÜNDEKİNE TERCÜMAN OLAN, MUSTAFA ŞAHİN'E TEŞEKKÜRLER

Yıllardır, Malatyalıların yüreğinde kanayan yarası olan Atatürk Anıtı'ndaki çıplak genç figürü için geçtiğimiz günlerde yeni bir tepki ortaya konuldu. Bir haber ajansına açıklamalarda bulunan AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, “Özellikle vatandaşlarımızın orada çoluk çocuğu ile geçerken oranın görülmemesi için ne kadar çaba sarf ettiklerine birçok kez şahit oldum. Çokta polemik konusu olmasını istemiyorum. Merkezi bir yer olması hasebiyle trafiğin akışını engelleyecek özellikle resmi törenlerin yapılmış olduğu günlerde o sıkışıklığı o tıkanıklığı gidermek için belediyemiz oradan taşınmasını gündeme getirmişti. Hürriyet Parkı içeresinde bir anıtın yerleştirilmesi ve törenlerin o bölgede yapılması için vatandaşlarımızın güncel hayatlarına etki etmeyecek yansımayacak tarz da bir mekanın varlığından bahsetmişlerdi. Türkiye cumhuriyetinin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal'in yanına konulan genç heykel beni temsil etmiyor. Malatyalıları da temsil etmiyor. O anadan üryan genci şuanda biraz daha mahrem hale getirmişler. Bunu yapacak kadar bu ülkenin bu şehrin örf ve adetlerine ananelerine tamamen ters düşen özellikle insanlarımızın değer yargılarını dejenereetmeye matuf bir yapıt olarak görüyorum. Bir an önce kaldırılmasından yanayım. Yapılacaksa eğer daha görkemli bir anıt olması gerekir. O yapıt Gazi Mustafa Kemal'e yakışmıyor” 

Bir Malatyalı olarak acizane duygularıma tercüman olan Mustafa Şahin'e can-ı gönülden teşekkürler… 

ELİNDE OLMAYANI VERMEK ÇOK KOLAY

İki arkadaş birbirleriyle konuşurken; biri diğerine soruyor

- Senin iki yatın olsa, birini bana verir misin?

Arkadaşın cevabı gayet olumlu: Tabi ki veririm.

- Peki iki katın olsa birini verir misin?

Cevap yine olumlu: Elbette veririm

Sırada 3'üncü soru var.


-Peki iki ceketin olsa birini verir misin?

Alınan cevap olumsuz: Veremem çünkü sadece iki tane ceketim var.

VELİ AĞBABA'NIN BABASI BAŞKAN ADAYI OLSA…

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, geçtiğimiz günlerde şöyle bir açıklaması olmuştu: "Bizim genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu dahi başkan olacak olsa biz başkanlığa karşıyız"

Galiba Başkanlık yarışında “Babam bile olsa” demeye getirdi. Belki de dili sürçtü.

Bu konudaki samimiyetinden şüphe ettiğim CHP için acizane fikrimdir: Türkiye siyasetinde yüzde 30'un üzerinde oy alamayan sol zihniyetin partisi CHP, bugün Ak Parti'nin yerinde olsaydı; Veli Ağbaba, “Ölümüne Başkanlık sistemini” diye slogan atardı.

BASKİL'LİNİN DEDİĞİNE BAK!
Geçen hafta Malatya'daydım. Havaalanında denk geldiğim Elazığ Baskil'li bir arkadaş bana hesap sorar gibi: "Malatya'ya neye geldin?"dedi. Sanırsın Malatyalı olan o…


ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN

Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD) ile İnönü Üniversitesi'nin ortak bir çalışmaya imza atıyor. Malatya'ya 118 yataklı yeni bir konukevi yapılması planlar dahilinde. Şimdiden hayırlı olsun.