dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63789.943$

AK PARTİ’NİN “DİLİ” SORUNLU..

20 Kasım 2017, Pazartesi 06:58


Malatya'nın tatil köyü!..

Geçtiğimiz Cumartesi günü, Kale Belediye Başkanımızın nazik davetlerine binaen; Kale'de ki temel atma törenine iştirak ettim. Gümrük ve Ticaret Bakanımız sayın Bülent Tüfenkçi'nin de iştirak ettiği, programdaki yamaç paraşütü gösterileri ve İstiklal Marşımız şahsen duygulu dakikalar yaşamama sebep oldu. Kale Belediye Başkanı sayın Cemal Akdemir'in düğün salonu, teleferik, yayla turizmi ve su sporları gibi hayli iddialı projeleri var. Eğer bu projeler hayata geçerse; birçok belediye başkanımızı kıskandıracaktır. Söz konusu projelerle, Kale, Malatya'nın adeta tatil köyü haline gelecektir. Hafta sonları tüm Malatyalılara tatil imkanı sunacak. Allah muvaffakiyet versin de "Fırat"ın kenarında bir tatil köyümüz olsun.

İlklerin başkanı Cemal Akdemir!..
Kale'deki program dahilinde yaptığım araştırmalar neticesinde, Cemal Başkan döneminin ilklerin dönemi olduğu kanaatine vardım. Bendeki bu kanaatin oluşmasında etkili olan hususları maddeler halinde sıralayacak olursak;
Kale'de ilk defa Ak Parti belediye başkanlığını kazandı.
İlk defa, AK Parti'de Türkiye ikincisi oldu.
Belediyenin ve ilçenin en önemli ihtiyaçlarından olan Kale Belediyesi Sosyal Tesisleri'nin temeli atıldı.
Kale'deki vatandaş, ilk defa kilit parke taşıyla tanıştı. (Bugüne kadar, 45.000 metre kare kilit taşı döşendi)
Kale'den geçen D-300 karayolunun kavşaklarında trafik ışığı sistemi kuruldu.
İlk defa morg yapıldı. İlk defa kabristanlara geniş kapsamlı bir çalışmayla bakım yapıldı.
İlk defa hastane yapıldı.
İlk defa eczane açıldı.
İlk defa hipermarket açıldı.
İlk defa yamaç paraşütü gösterileri yapıldı ve bisiklet turları düzenlendi.
İlk defa futbol, voleybol, hentbol gibi spor oyunları için alanları oluşturuldu.
İlk defa piknik alanları tahsis edilmeye başlandı.
İlk defa güneş enerjisi santrali kurulması için meclis tarafından belediyeye yetki verildi.
Güneş enerjisiyle elektrik üretimi yapılarak ilçenin hizmetine sunulacak. Artanı da başka ilçelere satılacak.

AK PARTİ'NİN “DİLİ” SORUNLU..
Referandum öncesi Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekilimiz sayın Öznur Çalık'a İstanbul ve Ankara'yı Ak Parti'nin kazanamayacağını söylemiştim. Öznur Hanım da bu kanaate nasıl vardığımı sorunca:
- Genelde taksiye biner ve onlara seçimle ilgili soru sorarım. Çünkü onlar toplumun hemen her kesimiyle muhatap olan ve nabzını iyi tutan insanlardır. Her kesimden insana tesadüf eden taksiciler, adeta anket şirketi gibidir
Nihayetinde referandum sonucu dediğim gibi çıktı. Şimdi de diyorum ki; AK Parti, her alanda söylem dilini değiştirmeli; rahmetli Özal gibi her kesimi kucaklayıcı bir misyonla hareket etmelidir.

CEMAATLERE REÇETE…
"Biz Kálû Belâ'dan Cem'ıyyet-i Muhammedî'ye dâhiliz. Toplanma merkezlerimiz câmiler, mescidler, Ka'be-i Muazzama ve Cebel-i Arafat'tır. Câmi ve mescidlerimizde bütün mü'min kardeşlerimizle sabâh, öğle, ikindi, akşâm ve yatsı namâzlarında günde beş def'a; Cum'a namâzlarında haftada bir; ve Bayram Namâzlarında yılda ikişer def'a omuz omuza ibâdet ederiz. Senede bir def'a da mü'min kardeşler olarak Ka'be-i Muazzama'da umûmî kongremizi yapar, Cebel-i Arafat'ta vakfeye dururuz."
Semendel (Eski Tahşiye) Yayınevi'nin kamuoyuna açıkladığı bir metindeki bu söz, Cemiyet manasını ifade eden ve tefrika fitilini ateşleyen Cemaatlere reçete niteliğinde. Ben bu sözü tuttum.

“KAN DAVASI”NA DÖNÜŞEBİLİR!..
Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Başsavcımızı ziyaret ettim. Kendileri ile paylaştığım bir endişemi, AK Parti il başkanı Hakan Kahtalı ile de paylaştım. Endişem şu; FETÖ davasından dolayı etkin pişmanlıktan faydalanan kişilerin adlarının medya vasıtasıyla deşifre edilmesi, etkin pişmanlıktan faydalanmak isteyen kişilerin üzerinde olumsuz bir etki oluşturacaktır. Bu ise FETÖ terör örgütünün çözülmesini geciktirecektir. Bununla birlikte bu deşifre " kan davası" gibi olumsuz infiallerin de önünü açacaktır. Bu arada şunu da belirtmek isterim ki yapılan itiraflar stratejik ve bir doğru ile birlikte binlerce yalanı tazammun ediyor. Sahi bu itirafçılar neden FETÖ'nün siyasi ayağından bahs etmiyorlar.

POLAT'LA RÖPORTAJ YOLDA…
Pütürge Belediye Başkanımız ile Malatya'da bir araya geldim. MADEF'in Yenikapı'da düzenlediği etkinlikte yer almamasını eleştirdim. Çünkü; Malatya Tanıtım Günleri Pütürgelilerin yoğun olduğu bölgede yapılınca, fuara en büyük katılım; bu ilçemizde oldu. Kendisine bu hususta bir röportaj teklifim oldu. İnşallah yapacağım röportajı en yakın zaman da yayınlayacağım.

İSLAM'IN SON KALESİ TÜRKİYE!..
Geçtiğimiz günler de,Yenişafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'ü ziyaret ettim.
Görüşmemiz FETÖ ile mücadele ve Türkiye'nin dış ticareti üzerine oldu.
“FETÖ'nün Allah ile insanları kandırdığına” vurgu yaptığım görüşme de; bunlarla mücadelenin ancak Kitap ve Sünnetin kat-i burhanlarıyla mümkün olduğunu belirttim.
İbrahim Bey, bu hususta naklettiğim hadisi şeriflere çok taaccüp etti.
Türkiye'nin ekonomisine Katar'ın verdiği desteği belirttim. Memleketimizin Kitap ve Sünnetin hâkimiyeti ile tüm âlem-i İslam'ın muhabbetini kazanacağına vurgu yaptığım görüşmede; “Zaten Türkiye Müslüman ülkelerce, âlem-i İslam'ın son kalesi olarak görülüyor; o halde Türkiye bu fırsatı değerlendirerek “Cihanşümul” bir devlet olabilir.” dedim…


KAHRAMAN VALİMİZ İLE RANDEVUM VAR…
Malatya'mızın gelmiş geçmiş en kahraman(!) Valisi Mustafa Toprak bize dava açmış. O randevu da bugün. Bakalım terfi alarak merkeze çekilen sayın(!) valinin benimle ne alıp veremediği varmış?

Selam ve dua ile...