dore okulları
Malatya
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63604.625$

Ak Parti'nin vitrininde, soru işaretleri var!..

19 Şubat 2024, Pazartesi 14:20
Ak Parti'nin vitrininde, soru işaretleri var!..

 

-AK Parti’ye “emek vermiş, gönlünü bağlamış insanlara” nasıl saygısızlık edildi?
 
-“Vitrine konulanların” tercih sebebi ne?..

-31 Mart’ın gelişi, “rakamlarda” mı  saklı!..

-Ağbaba, “yine nasıl bir gündemle” karşımıza çıktı?

-Sami Er’in a”natomisi” detaylarda…

- İlhan Geçit ve Bayram Taşkın “hakkındaki görüşlerimi” kaleme aldım!

-Kasım Özkan yorumladı! “Manidar karikatür” hakkında neler diyeceksiniz?

-“Laf ebesi” bölümünü okumadan geçmeyin!

-Fiskos Masası’nda ne var?

-“Haftanın karikatüründe” ne var?

***

 

“Siyasetin çivisinin çıktığı memleketim”izin güzel ili Malatya’da, ayyuka çıkan bir konu var ki; büyük bir hayretle takip ediyoruz. Malum olduğu üzere; Büyükşehir ile birlikte iki merkez ilçede, “aday adayı dahi olmayan isimler”, AK Parti’nin belediye başkan adayları olarak açıklandı. Aday tercihleriyle ilgili yapılan yorumlarda, “AK Parti’ye emek vermiş, gönlünü bağlamış insanlara saygısızlık edildiği” anlatılıyor. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bir çok aday adayı olabilecek isim konuşulmuş, resmî olarak başvuru yapan tek isim dikkat çekmişti. O da Ahmet Durmuş’tu.

Yeşilyurt ilçesine baktığımız zaman ise, Selim Pilten, Kahraman Kavuk, Mustafa Katipoğlu, Yunus Emre Fidanel ve Numan Özcan gibi isimler aday adaylığına müracaat etmişti. Merkez ilçelerden biri olan Battalgazi’de durum da hemen hemen aynıydı. Ramazan Özcan ve Mehmet Çolak gibi, toplumda karşılığı olan, siyasi arenada artı puan getirebilecek isimler vardı konuşulanlar arasında.  

VİTRİNE KONULANLARIN TERCİH SEBEBİ NE?..

Her ne kadar aday gösterilen isimler kaliteli isimler olsa da, karşımızda “kendi itibarını” mensup olduğu partisinin itibarından yüksek gören, ürkek bir ruh haliyle aday adayı olmaktan bile imtina eden, köklü bir ağacı netice veren “nüve misali” aşağıdan yukarıya basamak basamak tırmanan isimler değil de, “paraşütle” inme tercihinde bulunan kişiler, vitrine konuldu.  

Karar mercii olan AK Parti Genel Merkezi’nden tutun da, en alt kademedeki Malatya İl Başkanlığı’na kadar uzanan sürecin içinde bulunan herkese “Acaba bundan sonraki seçimlerde, aday adayı bulabilecek misiniz? Bulsanız dahi, içinde ağır isimler olacak mı? Madem aday adayları içerisinde tercih yapacaktınız, o zaman bu racilerin aday adaylığını neden kabul ettiniz?” Sorularını sormak istiyorum. 
 
31 MART’IN GELİŞİ, RAKAMLARDA SAKLI!..
 
AK Parti Malatya’da 31 Mart 2019’da  almış olduğu yüzde 70 oranında ki oyu bu seçimde asla alamaz. Bunun bir kaç sebebi var;

Birincisi: Malatya mozaik bir yapıya sahiptir. Bu sebepten toplumun bütün katmanları tarafından tasvip edilerek makul görünen bir aday, bu denli yüksek oyu alır ki; Zaten Selahattin Gürkan o özelliği taşıyan biri olduğundan dolayı, yüzde 68’in üzerinde bir oy almıştı. 

İkincisi: Yapılan son seçimlerde, Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 70 civarındayken, AK Parti’nin oy oranı yüzde 45’lere kadar geriledi…

Üçüncüsü: Bu seçimde AK Parti’nin oy oranı hayli gerileyecek. Çünkü başta Yeniden Refah Partisi olmak üzere, bağımsız adaylardan İbrahim Gezer ve Muzaffer Tunç’un alacağı bir oy bile, Ak Parti’nin oyu olacak. Zira hepsi Ak Parti’nin “mahdumu” gibi…

Mamafih, Veli Ağbaba’nın her ne kadar tuzu kuru olup, vekilliğe geri dönebilme hakkı olsa da; “cevizi beş görmeden taş atmaz”. Bu durumdan da en çok istifade edecek parti CHP olacak.
 
AĞBABA, YİNE BOMBA GİBİ BİR GÜNDEMLE KARŞIMIZDA!..

Veli Ağbaba bir gün CHP’nin başına geçmiş olsa ve CHP’nin iktidar olması da sağlansa, “Veli Ağbaba, memleketin neresine sokacak?” diye sorardım. 

Yaptığı gaflarla adından sıkça söz ettiren vekilimiz Veli Ağbaba, yine sosyal medyanın gündemine oturdu. Daha belediye başkanı olmadan “sokacağının sinyalini veren” Ağbaba, hızını alamamış olacak ki; “Elimi değil, gövdemi sokmaya geldim…” diyerek, dinleyen herkesi hayretler içinde bıraktı. 

“Allah söyletti!” derler ya!.. Söz konusu Veli Ağbaba’nın açıklaması da böyle bir şeydi. 

Kişinin beyninden geçeni, istemsiz bir şekilde diline vurması durumuna, ihtiyarlık alâmeti diyebiliriz. “Veli Ağbaba’nın el ve gövdeyle alakalı son açıklaması, kuvvet ve kudretini kaybetmiş olmanın bir tezahürüdür.” Şeklinde yorumlayabiliriz.


  
SAMİ ER’İN ANATOMİSİ

Son 3-4 gündür Sami Er’in saha “performansını” takip ediyorum. Yukarıda da bahsettiğim gibi, her ne kadar siyaseten “usul hatası” yapsa da, yine de insanlara “umut” olmaya çalışan ve bunda da bir nebze olsun “başarılı” birini görüyorum. “Tarihin en zor zamanı”nda gelmiş, her tarafı yıkılmış bir şehirde milletten oy isterken nereden başlayacağını bilen biri olarak “umut dağıtıyor”. Faizlerin çok yüksek olduğu, kredilerin bulunamadığı, devletin dahi para bulmakta zorlandığı bir ortamda, “şehri ayağa kaldıracağı”na inanmak ve inandırmak çok zor iş. Sami Er ile ilgili iki tane artıdan bahsetmek isterim. 

Birincisi; Sağlam bir Müslüman olduğunu gördüm. 

İkincisi ise; Geçmişindeki başarısı... TOKİ’de  çok seviliyor. Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın şube müdürlerine kadar herkesi tanıyor. Dolayısıyla hangi işi, kimden isteyeceğini iyi biliyor. Hiçbir şeyi umursamayan devlet memurlarını ve afet durumuna gelmiş AFAD’ı Malatya için çalıştırabilecek tek isim olarak düşünüyorum Sami Er’i… Çünkü bütün bu başıbozukluğu görüyor ve çözümün daha yukarılarda olduğunun bilinciyle hareket ediyor. Dolayısıyla Malatya için artı bir değer kendisi. TOKİ ve İstanbul belediyelerindeki geçmişine bakarak, iyi bir ekip kuracağına kanaat getirdiğimi söyleyebilirim. Sonuç olarak, Sami Er Malatyalı seçmenin dertlerine derman olabilecek, kaliteli bir insan. 
 
İLHAN GEÇİT VE BAYRAM TAŞKIN…

Malatya’nın merkez ilçeleri olan Yeşilyurt ve Battalgazi’de Ak Parti’nin adayları olan İlhan Geçit ve Bayram Taşkın’la ilgili görüşümü de aktarmak isterim. 
Parlak bir akademik kariyere sahip olan İlhan Geçit’in Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı olması, aday adaylığı için başvuran diğer isimlere yapılmış bir haksızlık olarak görülse de, toplumda artı puan getirecek gibi görünüyor. Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın ise, yıllardır sürdürdüğü hukukçu kimliği ve siyasi kariyeriyle, umut vaat ediyor. İlhan Geçit ve Bayram Taşkın, geçmişte Milli Görüş’e destek vermiş olmalarına rağmen, bugüne kadar pastadan pay almayan isimler olarak karşımıza çıkıyorlar. Ayrıca bu isimler, Adıyaman, Sincik, Kahta ve Pütürge’deki aşiretlerin temsilcileri olarak vitrinde yerlerini alıyor. Bugüne kadar iktidarın bir çöpünden dahi yararlanmamış  insanların yegane temsilcileri. İlk defa bu kadar ön plana çıkmış durumdalar. İl başkanı,  ilçe başkanı, ilçe belediye başkan adayı hatta Büyükşehir Belediye Başkanı oluyorlar. İlhan Geçit de, Bayram Taşkın da, ciddi manada oy deposu konumunda. Hemen hemen herkesi tanıyorlar. Onların tanımadıklarını ise, ya babaları ya da dedeleri tanıyor. Ak Part Genel Merkezi’nin bu durumu görerek İlhan Geçit ve Bayram Taşkını vitrine koyduklarını düşünüyorum. Sami Er ile birlikte bu iki ismin ciddi bir çalışma neticesinde aday olarak gösterildiğini anlıyorum. Bu zorlu süreçte “Kim bize düzlüğe çıkarır?” diyerek bir çalışma yapıldığı belli oluyor.

Hülasa: Üç isim aday adayı olduktan sonra, kendilerine aday olma görevi tevdi edilseydi, durum daha da şık olurdu. Zira etik kural, bunu iktiza ediyor…


KASIM ÖZKAN YORUMLADI 

Karikatür yorumcumuz Kasım Özkan, TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nu karikatürize edince, “Kasım abi, gene yapmışsın yapacağını…” diyerek, ekstradan yorumlama ihtiyacı hissetmedim. 

LAF EBESİ: 

Mahalle mahalle, köy köy, ev ev, hatta ferd ferd gezip el sıkarak oy isteyen siyasetçiler, maalesef seçildikten sonra sıktıkları eli çabuk unutuyor. Her ne kadar bu bir vefasızlık ve güç zehirlenmesi şeklinde tasvir edilse de; 5 yıl boyunca burnundan soluyan vatandaş, 5 yılın akabinde kapısını çalan siyasetçinin vefasızlığını unutuyor. Unutmak; Sadece seçilene değil, seçene de ait bir girdap gibi…

FİSKOS MASASI

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı arayarak, “Selahattin sandıkları patlatacak mıyız?” Diye sormuş…

- Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a, Kültür Bakan Yardımcılığı görevi teklif edilmiş.

- Malatya’da uyuşturucu kullanımında patlama yaşanıyormuş. 

- Kale Belediye Başkanı Murat Koca, bu seçimde Cemal Akdemir’e destek verecekmiş.

- Malatya Valisi Ersin Yazıcı, valilik bünyesinde çalışanların üzerindeki hantallığı atmak için “Bazı memurların yerlerini değiştirin” talimatı vermiş.

- Eski YİKOB müdürü, rüşvet skandalı dedikodularından ötürü görevinden alınmış.

- CHP büyükşehir belediye başkan adaylığı için, Hulusi Porgalı’ya teklif götürmüş, Porgalı teklifi geri çevirmiş.

- AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, AK Parti Malatya milletvekili Abdurrahman Babacan’ın etkin rol oynamasıyla aday gösterilmiş.

- Özellikle Pütürge’de bazı AK Parti aday adayları, aday olabilmek için, ciddi paralar harcamış.

- Malatya milletvekili İhsan Koca, kendisine adaylık için müracaat edenlerden bazı istek ve taleplerde bulunmuş.

- Malatya’da en büyük sorun elektrik ve internetmiş…

- Malatya’da caddeler geceleri hâlen karanlıktaymış…

- İletişim Başkanlığının yapmış olduğu organizasyonla Malatya’da Mövenpick Oteli’nde kalan ulusal medya mensupları, Malatya’yı gezmeden direkt karayoluyla Kahramanmaraş’a geçmişler.
 
Selam ve dua ile
Fiemanillah

 

Yorumlar

  • yorum avatar
    AYSEL
    25-02-2024 09:54

    MALATYA İÇİN ÇOK GÜZEL BİR DEĞİŞİM OLDU VE ÇOK GÜZEL İŞLER YAPACAKLAR BUNDAN EMİNİM DEĞİŞİM ŞART SAMİR ER İLHAN GEÇİT BAYRAM TAŞKIN

  • yorum avatar
    ÖZLEM
    25-02-2024 09:54

    MALATYA İÇİN ÇOK GÜZEL BİR DEĞİŞİM OLDU VE ÇOK GÜZEL İŞLER YAPACAKLAR BUNDAN EMİNİM DEĞİŞİM ŞART SAMİR ER İLHAN GEÇİT BAYRAM TAŞKIN

  • yorum avatar
    Malatyalı
    23-02-2024 13:50

    Bu şehrin ayağa kalkabilmesi için değişim şart. Yeniden Refah Partisi yeşilyurt adayı şehir plancısı, büyükşehir adayı yıllardır siyasetin içerisinde malatya için büyük bir fırsat.

  • yorum avatar
    Kaleli
    21-02-2024 23:55

    Ak parti nin kale si. Artık yeniden refah Partisi'nin kale si olacak gibi duruyor. Akraba il başkanı olunca aday da akraba oluyor. Kale de değişim çanları çalıyor. Sadece 8oyu olana (sponsoruna( 1.sıra encümen lik veren bir yönetimden kale yi yönetmek beklenemez. Bakalım kale nin hesabını nasıl verecekler cumhurbaşkanı erdoğan a

  • yorum avatar
    Osman Çamurlu
    21-02-2024 13:59

    Veli Ağbaba'nın eli kolu her yere! ulaşıyor. Bunu dillendirmese de vatandaş olarak biliyorduk.

  • yorum avatar
    Zülüm gören Ali
    21-02-2024 05:22

    Fiskos masasında unuttuğunuz birşey var. %84 oy oranı ile Sayın Cumhurbaşkanımızı onurlandıran Pütürge'nin belediye seçimini kaybedecek olmasının tek müsebbibi il başkanımız sayın Namık Görmeyen imiş.

  • yorum avatar
    Yusuf alkı
    20-02-2024 12:50

    Seçim sonrası devalüasyon olacağı söyleniyor bence vatandaş buna hazırlıklı olmalı.

  • yorum avatar
    Yılmaz
    20-02-2024 09:34

    Büyükşehir ve merkez ilçeler koordineli olmalı...Ekip ruhu çok önemli deprem şehri Malatya da..

  • yorum avatar
    Hasan güde
    20-02-2024 08:23

    İlhan Geçit umarım Çınar ın bıraktığı enkazı kaldırabilir...Zira enkaz bile çok zaman alacak bunu bilsin..

  • yorum avatar
    Cem
    20-02-2024 07:59

    Hakikaten Malatya çığrından çıkmış durumda Murat Bey..Bu konuda yazılarınızı bekliyoruz..Uyuşturucu patlamış durumda

  • yorum avatar
    Erkan
    19-02-2024 23:54

    Öznur Çalık sahi nerdesin???Senin Malatya da karşılığın buydu iste...Bak yoksun..

  • yorum avatar
    Mehmet Ali
    19-02-2024 23:36

    Yeniden Refah 80 bin oy alırsa Agbaba sürprizi yaşanabilir

  • yorum avatar
    Baskilli
    19-02-2024 23:33

    Hep Adıyaman grupları başkanlık yapıyor..Baskilliler tepki vermeli..

  • yorum avatar
    Battal
    19-02-2024 22:50

    Sami Er proje bazında yapacaklarını hala ortaya koymuş değil...Mesela tramvay projesi projede görülüyor ama Sami Bey dillendirmiyor..Kendisi bir an önce proje bazlı konuşmalı..

  • yorum avatar
    Osman
    19-02-2024 22:43

    Selahattin başkan oyları patlatacakmı bilinmez ama adamı harcadılar.

  • yorum avatar
    Harun55
    19-02-2024 19:51

    Veli başkan yanındayız.

  • yorum avatar
    Jokerman
    19-02-2024 19:30

    Sami Er için kimse olumsuz konuşamaz. Belediyecilik ten gelme daha da önemlisi toki deneyimi var Malatyamız için isabetli bir karar.

  • yorum avatar
    Halil İbrahim
    19-02-2024 19:30

    Reklamın iyisi kötüsü olmaz. Veli Ağbaba ülkede gündem oldu:))

  • yorum avatar
    Selim
    19-02-2024 19:29

    Sayın Cumhurbaşkanı'n taktir ettiğim yönü sıkıntı çıkaracak isimleri hem pasifize edip hem de ipini elinde tutmayı başarıyor. Elindeki gücünü elinden alıyor fakat pasif bir görev verip tehlike olmaktan çıkarıyor. Bu mantıkla Selahattin Gürkan için “Malatya’da kalıp mide bulandıracağına Ankara’da görev verelim ayağımıza dolanmasın”diyeceğini düşünüyorum.

  • yorum avatar
    Şahin
    19-02-2024 19:24

    Doğanşehir’de ak partiden aday gösterilen arkadaşda da bence benzer bir durum var. Aday adayı olduğunu düşünmüyorum. Açıkçası toplumda karşılığı olan biri de değil. Ben doğduğumdan bu yana Doğanşehir’de yaşayan biriyim, fakat kendisini aday olunca duydum. Doğanşehir’i kesin kaybedecekler

  • yorum avatar
    Tamer
    19-02-2024 19:22

    Sayın yazar,Adaylar hakkındaki yorumlarınızı ve izlenimlerinizi okuduğumda oy oranlarının düşeceğine inanmıyorum. Sahada olumlu bir hava var. İnşallah 3 adayında doğru tercih olduğunu düşünüyorum

  • yorum avatar
    Seçkin
    19-02-2024 16:44

    Varya.... Bir gün bu millet zıvanadan çıkacak ama bakalım ne zaman. Millet aş derdinde Malatya da işten çıkarmalar başlamış memleket zaten virane uğraştığımız şeylere bakın. Siyasetin canı cehenneme!!!

  • yorum avatar
    Gül
    19-02-2024 16:02

    Murat Bey, elektrik kentin büyük sıkıntısı. Depremden sonra evimizin tadilatını yaptık. Tam bir rahat nefes alalım derken bu kez de elektrik kesintileri sonucu evimizdeki makinelerin arızası ile uğraşıyoruz. Mecburen yerine yenisini almak zorunda kalıyoruz. Bir yandan geçim derdi derken diğer yandan da ekstra masraf oluşuyor. Bu sabah İskender Mahallesinde elektrik kesildi. Ama bazı odalarda enerji vardı. Kısmi bir kesinti diyelim buna. Kombi arızaya geçti. Bunu hangi mantıkla yapıyorlar anlamakta güçlük çekiyoruz. Günümüzde bi kombi en az 20 bin TL...

  • yorum avatar
    Burak Öz
    19-02-2024 15:54

    Her şeyimiz tamam, bir fıstık yeşilimiz eksik. Seçim kimsenin umurunda değil. Herkes eskiden olduğu gibi kendisine yakın partiye oy verecek ama Malatya düzelir umuduyla değil!

  • yorum avatar
    Nilüfer
    19-02-2024 15:53

    Ak Parti Malatya'da oy kaybına uğrayacak Bu şehri ayağa kaldırmak pek mümkün değil. Aradan geçen bir seneye baktığımızda bunu rahatça görebiliriz. Malatya'nın ışıksız cadde ve sokaklarını görmek umudumuzu daha fazla kırıyor. Ekonomi desen içler acısı. Deprem bölgesinde yaşam oldukça zor. Üstelik bir yandan geçinmeye bir yandan da depremin evlerimizde bıraktığı hasarı gidermeye çalışıyoruz.

  • yorum avatar
    Uğur
    19-02-2024 15:30

    Şehrin çivisi çıkmış millet seçim derdinde.

  • yorum avatar
    Yakup
    19-02-2024 15:28

    Ak parti her durumda oy kaybedecektir. İnsanların alım gücü yok ve yaşam standartlarının çok altında. Durum böyleyken bir mesaj verecektir vatandaş. (Malatyada bile!)

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.