dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.49
  • EURO
    34.95
  • ALTIN
    2433.7
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    63815.84$

AK Parti'yi Malatya'da toparlayacak iki isim...

30 Nisan 2018, Pazartesi 06:50

AK Parti'nin iktidara geldiği günden bugüne kadar Malatya'da gösterdiği ve seçtirdiği milletvekillerini (İyileri tenzih ederek) şu şekilde tasnif ediyorum:

 

  • Vizyonsuz (Malatya'da vizyon sahibi olduklarını yansıtacak herhangi bir "eser" yok)

 

  • Umut taciri (“He yaparız, ederiz” diyerek çok rahat yalan söyleyebiliyorlar)

  

  • Vefasız (Kendilerini bütün samimiyetiyle destekleyen “necip seçmeni” çok rahat unutabiliyorlar)

 

  • Kibirli.. (Bulundukları makamı "daimi" "zannederek hayatlarının en büyük hatasını yapıyorlar)

 

Bu sebepten dolayı Malatyalılara artık gına geldi kanaatindeyim.

 

Sözün özü: Malatya'daki bu durumu iki ismin silebileceğini düşünüyorum. Biri; Zeka ve vizyonuyla ön plana çıkan Ahmet Ercan Uçkan; Diğeri ise; beyefendiliği ve samimiyetiyle birlikte; teveccüh edilen bir isim olarak ön plana çıkan Avukat Bayram Taşkın'dır...

 

Malatya'yı ve AK Parti'yi dert edinenlere duyurulur...

 

 

ÇALIK VE TÜFENKCİ NEDEN ADAY OLDU?

 

Kulislerde "Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı" için iki isim ön plana çıkmıştı. Bunlardan biri Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, diğeri ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'tı...

 

Peki bu iki isim neden Milletvekili aday adaylığı için müracatta bulundu?

 

Çünkü ikisi de ne milletvekilliği için, ne de Malatya Büyükşehir Belediyesi için “Garanti” şeklinde algılayabilecekleri bir “İşaret” göremediler.

Siyasi geleceklerini “riske” atmamak için bil mecburiye aday adayı oldular.

 

 

KAHTALI VE ÇAKIR NEDEN İSTİFA ETTİ?

 

Geçen hafta Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın istifası; gündemde hayli geniş yer buldu.

Geçtiğimiz hafta Ak Parti MKYK toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  “Kimse işaret beklemesin, aday olmak isteyen kendi kararını kendi versin” sözünü hatırlattıktan sonra; Malatya AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır neden istifa etti?” Şeklindeki sorunun iki cevabı var:

 

  • Ya her ikisi de “İşaret” alıp istifa ettiler.

  • Veya her ikisi de "zannı galiple" kendi kararlarını kendileri verip; istifa yolunu tercih ettiler.. Durum eğer ikinci ihtimal ise; Ahmet Çakır'ın milletvekili adaylığı "kesin" olmamakla birlikte, Hakan Kahtalı'nın olma ihtimali biraz daha "kuvvetli"... Çünkü şu ana kadar AK Parti'de ne kadar İl Başkanlığı yapmış kişi varsa; hepsi siyaseten “terfi” edilmiştir.

 

 

BİR KULİS BİLGİSİ...

Bu arada, 15'e yakın milletvekilinin bulunduğu bir “Dost meclisi”nde 46 il başkanının "aday adaylığı için" AK Parti Genel Merkezi'ne müracaat ederek izin istediklerini; bunlardan sadece 16'sına Genel Merkez tarafından müsbet dönüş yapıldığını, diğerlerinin ise kendi kararlarıyla istifa ettiği bilgisini paylaşmak isterim.

 

MEŞALE'YE VURARAK, PRİM YAPMAYA MI ÇALIŞIYOR?..

 

Bir kaç gün önce, MESOB Başkanı Şevket Keskin'le yaptığımız röportajı yayınladık. Dikkatli gözlerden kaçmayacak bir konuyu hatırlatmak isterim. Röportajda, Şevket Keskin'in ne gibi icraatlara imza attığını veya planladığı projelerini anlatmasını bekliyorduk. Bunları anlatması gerekirken, konunun Meşale'ye gelmesi hayli ilginçti. Seçim MESOB'un seçimi; lakin konu yine Meşale Derneği?..

 

"YABANCI YATIRIM DURDU" DİYENLERE...

 

Ülkemizin teknoloji üssü olması adına büyük adımların atıldığı bir dönemde “Çorbada tuzum bulunsun” misali benim de bir katkım olsun istedim. Önceki gün Gümrük ve Ticaret Bakanımız sayın Bülent Tüfenkci ile Çin'in elektronik devi Huawei firması ve ABD'li elektronik-lojistik firması Flekxtronics firması yetkililerini görüştürdüm. Sayın Bülent Tüfenkci'nin hemşerim olması bu görüşmeyi ayarlama cesaretini göstermemi sağladı. Türkiye'ye yabancı yatırımların durduğu iddia edilen bir dönemde böyle olumlu bir görüşmeye ön ayak olmak beni ziyadesiyle memnun etti. Bugünkü yazımı, teknoloji transferi ve Türkiye'ye yapılacak yatırımlarla ilgili görüşlerime ayırma ihtiyacı hissettim.  

Gümrük ve Ticaret Bakanımızın Çin ziyaretinde Türkiye'ye yatırım çağrısı yapmasının karşılığını bulduğunun göstergesi olan bu görüşmede, Huawei, Çorlu'daki Avrupa Serbest Bölge'de faaliyet gösteren Flextronics işbirliği yapma isteği dile getirildi. Baz istasyonu, enerji paneli üniteleri üretimi, cep telefonu bakımı ve üretimini Çorlu'da gerçekleştirmek isteyen Huawei'nin, ticaret hacmi ve istihdam konusunda büyük katkı sağlayacak olması hayli dikkat çeken bir husustur.  

 

Detaylar: https://m.aksam.com.tr/pazar/yabanci-yatirim-durdu-diyenlere/haber-730546

Selam ve dua ile
Fiemanillah