dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2437.8
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64574.34$

AYASOFYA VE PROF. DR. MEHMET BOYNUKALIN...

10 Nisan 2021, Cumartesi 06:40

 

 

Ayasofya Camii Baş İmamı Prof. Dr. Mehmet BOYNUKALIN'A Allah gani gani rahmet eylesin. Görevinden istifa etmesiyle muamma olan ve aylardır anlatamadığımız çok önemli bir konuya açıklık getirmiştir.

Neydi anlatamadığımız, insanların anlamadığı konu:
Ayasofya'yı ibadete açan ne Ak Parti ne de Sayın Cumhurbaşkanıdır. Ayasofya'yı ibadete açan yargıdır. Onların mecliste yapmadıklarını, yargı yapmıştır.

Halka bunu anlatamadık. Çünkü açılış seramonisini iktidar yaptı. Davetiyeleri onlar dağıttı. Ön safta onlar durdu. İlk Cumayı onlar kıldı. Nede olsa bu iktidar döneminde ibadete açıldı!. Bu açılışı yapanlar, aslında siyasi kaymağını yiyenler, ibadete açanlardır algısı oluşturuldu!.

Ama "Yalancının mumu yatsıya kadar yanar" atasözündeki gibi, Ak trollerin yalanı da Ayasofya Baş İmamı Prof. Dr. Sayın Boynukalın'ın istifasına kadar sürdü!.

Dünya alem şahit oldu ki, Ak Partili bir kadın, sen işine bak, laga luga yapma dercesine bir din alimine, hadsizce tepki koydu. Türkiye'nin kocaaaa %52'sinden çıt çıkmadı!. Dengi olmayan, seviyesiz bir feminist, hocaya da, ülkedeki Müslümanlara da adeta haddini bildirdi!.
Eyvallah önemli değil, önemli olan Ak Partinin iktidarda kalmasıdır tabi ki!!!...

Bu olay Fransa'da olsaydı Macron hükümeti onu görevden almazdı, alamazdı!. Çünkü onlar gavurlar, yani Hristiyanlar. İslam düşmanlığı yapsalarda dine ve din adamlarına daha saygılılar! Dini bu kadar siyasi emelleriyle kirletip kullanmaz, din ile aldatmazlar!...

Hristiyan ülkelerde veya katolik dünyada Papa'nın dediğini yapmayan, söylediğine karşı gelen yoktur. Olsa, şayet cezalandırılırlar. Ama burası Türkiye, hangi din alimi kendi alanında konuşursa, başına gelecek en basit olay, görevinden alınması veya yerinden olmasıdır. Çünkü doğruyu söyleyen din alimi, sistemin çakma hocalarının ve siyasetçilerin işine gelmez!

Sonra da hiç sıkılmadan derler ki, kendisi istifa etti!.
Tabi ya, kendisi istifa etti!. Çünkü Ayasofya camii imamlığından daha büyük, daha şerefli bir makam var da, oraya göz dikti!.
Bir kaç ay deneyeyim hele bi hevesimi alayım diyerek atandı, bugün de beğenmedim bu görevi diyerek istifa etti. Mesele bu kadar basit yani!?.

Ya da cemaati az buldu, ortamı beğenmedi, koskoca profesörüm anlatacağım kimse yok, arkamda namaza duran yok, bari ilmimi daha önemli bir yerde değerlendireyim diyerek istifa etti!.
Sanki Ayasofya'ya atanmadan önce bizim aşağı mahallenin ilkokulunda öğretmendi, sonra da hele bi üniversiteye gideyim dedi!. Hem Ayasofya ne ki üniversitenin yanında!?.

Bir hevesti sanki, kendisi de cahil biriydi, pekde anlamazdı bu işlerden!. Üniversite ortamını da bilmiyordu, hele bir de oraya döneyim dedi!.
Ya da Üniversitede Profesördü, ama orda kalmaya aklı ermiyordu, taki Ayasofya'ya atanıncaya kadar!. Sonra aklı başına geldi!...

Siyaset bu kadar kirlenmiştir bu ülkede. İktidar hakkı konuşan her alimi, din görevlisini yerinden etmiştir hep!.
Ihsan Şenocak ve diğerlerine de aynı şeyleri yapmadılar mı!?. Oflu imamı mı sürmediler!?. Nurettin Yıldız'ı mı yasaklamadılar!? Ne yapmadılar ki!?.
Aslında diğer tahribatlarının yanında bu devede kulak bile değil, ama mevzu Ayasofya olunca gürültüsü büyük oluyor!.

Günlerdir dönüp dolaşıp sonunda istifa ettirdiler, sonra da kendi isteğimle ayrılıyorum dedirttiler.
Tabi ya, külâhımı indiriyorum buraya, ona söylersiniz olmaz mı!?
Ayasofya ne ki!?.
Dünyanın konuştuğu, Müslüman, Hristiyan herkesin rüyasını süsleyen, hayatında bir kez dahi olsa görmek istedikleri, dünyada en çok bilinen ve konuşulan mabed!.
Ayasofya ne ki!?
Fethin sembolü, Fatih'in vakfiyesi!.
Ayasofya ne ki!?
Cami dışında kullananlara bütün insanlığın laneti üzerine olsun diye beddua eden Fatih'in camisi, Kabenin şubesi!.
Öyle sıradan bir yerki, imamları ve müezzinleri bile şerî ilimlerde ihtisaslı alimler, Profesör ve Doktor unvanlı kişiler!...

Sahi ya burası gerçekten abartılmış mı ne!?. Altı üstü Ayasofya!. Bir camii yani. Niye bu kadar önemli ki!...

Ayasofya bizim için önemli! İnsanlık için önemli!. İslam alemi için, Müslümanlar için önemli!. Hristiyan âlemi için önemli!.
İktidar içinse sanki Ayasofya'nın üzerinden devşireceği oy önemlidir!.

İşte bazen şer gördüğünüzde hayır vardır ya!. Aylardır söyledik, ama anlatamadık!.
Ayasofya Camiinin açılmaması için iktidar 15 yıl direndi. Sonunda yargı karar verince, rantını yemeye koyuldular. Biz yaptık deyip havasını attılar. Oysa hakikatte bunca yıl açılmaması için mücadele edenler onlardı!.

Bir trol ordusu, Ayasofyayı konuşurken, Sayın Cumhurbaşkanının olayın seyriyle ilgili açıklama yapmaması çok manidardır!. Nasıl yaptıklarını, nasıl bu hale kadar getirdiklerini, neler yaptıklarını, ne çileler çektiklerini, Müslümanların 86 yıllık rüyasını ne bedeller ödeyerek gerçekleştirdiklerine dair bir kelime duymadık!.
Çok mütevazi idiler mi dersiniz!?. Yaptıklarını Allah için yapıyoruz kulun bilmesi herekmez mi dediler sizce!?. Üç defa temel atan, üç defa açılış yapan, yaptıklarını bin kere anlatan iktidar, bu işi acaba Allah için yaptığından mı iki kelam etmemişti sizce!?..

Ak Parti ve Sayın Cumhurbaşkanı Ayasofya camiini açmış olsalardı, 7 ay önce atadığı imamı istifa ettirmez, görevden almazlardı!.
Bu kişi, kriterlere göre bu ülkenin bir numarasıydı. Kendi atadıkları İslam hukuku profesörü bir ilim adamını görevde tutamayanlar, Ayasofya'yı açabilirler mi!?.
Siz kimsiniz!? Ayasofya'yı açmak kim!?...

Sayın Boynukalın, yaptığı doğru çıkışla gönüllere taht kurmuş, bundan dolayı da bedel ödemiştir. Ama finali kendisine yakışır biçimde olmamıştır. Açıklamasıyla kendisini de, arkasında duranları da mahçup etmiştir.

Herkes biliyor ki kendi isteğiyle istifa etmedi. İstifa ederken hakikati söyleyip öyle gitseydi daha iyi olurdu. O da biliyor ki, iktidar onu bir daha buraya atamayacaktır!. Bunu telafi etmek için de hâlâ zamanı vardır. Umarım, beni Ayasofya'dan alaşağı edenler zarar görmesinler demez, olanları olduğu gibi anlatır!.
Müslümanların ve kamuoyunun kendisinden beklentisi de budur.
Fi Emanillah...

Ebuzer AYDIN

"Ey kalemim! Bir gün doğru bildiklerini yazmazsan, kolumla beraber kırar atarım seni"