dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63737.294$

BATAKLIKTAN “1” KAHRAMAN

29 Ocak 2021, Cuma 17:48

 

 

 

 

  • Bir puanı getiren kahraman kim oldu?
  • Zemin neden yine sınıfta kaldı?
  • Mısırlı sol bekin sürpriz sakatlığı şoke etti
  • Ganalı santrfor ve Faslı sağ bek sarı kart cezalısı
  • Kaplanlarda tam dört futbolcuya sakatlık engeli
  • Hamza Hoca'dan ilk 11'de iki zorunlu değişiklik
  • Üç sezon sonra kırmızı kart gören oyuncu kim?
  • Kongolu yıldız 82 gün sonra ilk 11'de forma giydi
  • Zimbabweli stoper, Göztepe maçında cezalı
  • Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...

 

Süper Lig'de, sezonun ikinci yarısının ilk maçında Yeni Malatyaspor, 1'inci haftada 3-0 yenildiği Fatih Karagümrük'ü ağırladı. 22'nci hafta randevusunda; pozisyon, aksiyon ve çekişmeli bir mücadele vardı; ancak gol yoktu: 0-0. Kubilay Kanatsızkuş, 44'üncü dakikadaki kırmızı kart ile Kaplanları 10 kişi bırakırken, karşılaşma başına en çok kurtarış yapan kaleciler arasına giren Abdulsamed Damlu ise beraberliğin mimarı oldu. Karagümrük'ün uzaktan şutları ve kanat organizasyonlarında, özellikle Semih Kaya ve Brezilyalı Wallace'ın da ön plana çıktığı savunmadaki arkadaşlarıyla birlikte İstanbul temsilcisine “Dur” dedi. Son 1-0'lık Galatasaray mağlubiyetinde yediği gol nedeniyle ağır şekilde eleştirilen 21 yaşındaki kaleci, kendisini affettirdi. Puanını 28'e çıkaran Malatya ekibi, 4 Şubat'ta Göztepe'yi konuk edecek.

A_82

ZEMİN, ÇAMUR DERYASINA DÖNDÜ

Yeni Malatya Stadyumu'nda, sabah saatlerinde karla kaplı çimlerde hummalı bir çalışma vardı ki, maç saatinde ve sırasında da kar yağışı hâkimdi. Zaman ilerledikçe iyice ağırlaşan ve çamur deryasına dönünce de bataklığı andıran zeminde, futbolcuların işi de çok güçleşti. Zorlu şartlarda ve balçığa dönüşen sahada, uzaktan atılan ve yerden seken şutların, gidişatı da her an etkileyebileceği gerçeği ortadaydı.

B_58

İKİ İSİM CEZALI, DÖRT OYUNCU SAKAT

Yeni Malatyaspor'da, Galatasaray karşısında sarı kart cezalısı durumuna düşen Ganalı Benjamin Tetteh ile Faslı Issam Chebake forma giyemedi. Son antrenmandan sonra arka adalesinde zorlanma belirlenen Mısırlı Karim Hafez de yoktu. Hatay'da darbe aldığı sağ omzu çatlayan Ertaç Özbir'in dışında, yine Hatay'dan dönüşte arka adalesinde zorlama görülen Mustafa Eskihellaç ile tedavideki Olcay Şahan oynayamadı. Malatya'daki 4-1'lik Çaykur Rizespor galibiyetinde arka adalesinden sakatlanan Fildişi Sahilili Moryke Fofana ise yedek soyundu. Galatasaray yenilgisinde ikinci yarıya çıkamayan Kubilay Kanatsızkuş, ilk 11'deydi.

C_35

İLK 11'DE İKİ ZORUNLU DEĞİŞİKLİK

Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray 11'ine göre; ilk 11'de 2 değişikliğe gitti. Chebake ve Hafez'in eksikliğinde Zeki Yavru ve Kongolu Jody Lukoki'ye güvendi. 4-2-3-1 dizilişinde, eldivenleri Abdulsamed Damlu giydi. Geri dörtlü hattı sağdan sola; Zeki, Brezilyalı Wallace, Semih ve Zimbabweli Teenage Hadebe'den oluştu. Burundili Youssouf Ndayishimiye ile Ganalı Afriyie Acquah, onların az önündeydi. İkinci bölgede, yine sağdan sola; Lukoki, Kubilay ve kaptan Adem Büyük vardı. Santrforda Umut Bulut izlendi.

D_28

İLK İKİ DAKİKADA İKİ ŞUT

Henüz ilk dakikada Acquah'ın denemesinde iyi yer tutan Aykut Özer, 2'deki kornerde, ceza alanı dışına açılan topta Adem Büyük'e geçit vermedi ki bu, onun adına daha önemli bir hareketti.

U_1

İLK ÖNCE VAR, SONRA YOK!

7'de, Fatih Karagümrük'ün ağlara giden topu, gol değeri bulmadı; çünkü pozisyonun başlangıcında ofsayt işaretlendi. Ndiaye ceza alanına girer girmez içeriye çevirdi. Semih'in yatarak müdahale edemediği, Sobiech'in dokunamadığı, Wallace ve Zeki'nin temas edemediği topu Fabio Borini, Abdulsamed'in solundan filelerle buluşturdu. Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesi sonucu gol iptal edildi.

E_21

KONGOLU, TAM 82 GÜN SONRA

13'te, taç çizgisinde hakem Yasin Kol'a itiraz eden, topu şiddetle yere vuran Lukoki sarı kart gördü. Kongolu'nun adı, bu sezonki ilk ve tek asistini yaptığı 8 Kasım 2020 tarihinde, Malatya'daki 2-0'lık Denizlispor zaferinden bu yana, tam 82 gün sonra ilk defa 11'e yazılmıştı. 20'de Lukoki'nin pasında Zeki çağ çaprazda kaleyi yokladı; ama Aykut, arkadaşından seken topu kendisi de kornere çıkarak uzaklaştırdı!

F_13

KUBİLAY'IN İŞTAHI ŞAŞIRTICIYDI

22'de Ndao, Hadebe'den sıyrılıp Wallece'ın tam bakı uygulacağı an çerçeveyi düşünse de isabet sağlayamadı. 32'de Kubilay'ın, Campi'ye presiyle korner fırsatı yakalatması, bu futbolcunun çok iştahlı oluşunun ve başına çok geçmeden de iş açacağının işareti gibiydi! 34'te Sobiech'in aşırtmasında Abdulsamed'ten, sol elini havaya kaldırarak çok kritik bir kurtarış geldi. Acpuah ile Ndiaye'nin 38'de dördüncü kez karşı karşıya geldikleri andaki faul kararı, Yeni Malatyaspor lehine oldu. Bu ikili arasındaki çekişmenin dozu da dikkat çekiciydi.

P_5

3 SEZONUN AKABİNDE KIRMIZI KART!

42'de Kubilay, tam orta yuvarlak çizgisinin Fatih Karagümrük tarafında, Roco'nun sol ayak aşil tendonuna bastı. Tekrarı, VAR'ın da uyarısıyla kenara gelip izleyen Yasin Kol, Kubilay'ı direkt kırmızı kartla oyundan ihraç etti. Son olarak 6 Mayıs 2018'de, Bursaspor'da iken 2-1 kaybettikleri Fenerbahçe deplasmanında kızaran 23 yaşındaki genç yetenek, üç sezon sonra aynı yaptırıma uğramış oldu. Hakeme veryansın eden Adem de sarardı.

O_2

LUKOKI'NİN YERİNE FOFONA

Sağlık problemleri nedeniyle bu yıl, Karagümrük'e dek sadece 13 maçta ter dökebilen Fildişi Sahilili Moryke Fofana, soyunma odasından dönüşte Lukoki'nin yerine oyuna dahil oldu. Vasatı aşamayan Kongolu futbolcuyla ilgili karar da çok yerindeydi. 50'de Bertolacci'nin araya şık pasında Semih, Sobiech'i perdelerken, Addulsamed de öne çıkarak topun kontrol etti.  

N_13

KALESİNDE DEVLEŞEN BİR GENÇ...

55'te Biglia uzaktan kaleyi yokladı; fakat sağına uçan Abdulsamed başarılıydı. Ceza alanındaki karambolde Wallace ile birlikte alkışlanan 1999 doğumlu genç file bekçisi; uzaktan, sağdan, soldan, cepheden; kısaca her direğin dibindeydi. Borini'nin, dört Yeni Malatyasporlu futbolcu arasında yerde kalıp Semih'in önünde çimlere serildiği an penaltı beklense de Yasin Kol oralı olmadı. Devamında 57'de Bertolacci'nin sol ayağıyla şutunda Adbulsamed, sağına gelen topu kornere attı. 59'da ceza yayı çizgisine yakın bir noktadaki Bertolacci sert vurdu, Abdulsamed yine sağına yönelen topun ağlara gitmesine engel oldu. 67'de Biglia sağdan havalandırdı, ilkinde topu elinden sektiren Abdulsamed, çamurun içinden ayaklanıp Ndao'nun dokunuşunda ikinci alkışlanan hamlesini yaptı.

M_33

HADEBE HEM SAKAT HEM CEZALI!

74'te Hadebe'nin epey uzun mesafeden servisinde müthiş bir dripling atan, Roco ve Campi'yi karşısına alıp harika slalomlar sergileyen Fofana; topu, 7,32 metre uzunluğunda ve 2,44 m yüksekliğindeki kaleye yollayamadı. 71'de sarı kart gören ve cezalı duruma düşen Hadebe, aynı zamanda sakatlanınca 77'de yerini Bülent Cevahir'e bıraktı. 83'te Mevlüt Erdinç ile beraber sıçrayan Wallace'ın koluyla istemsiz şekilde top buluşunca Atılay Canel'in öğrencileri, VAR'a kilitlendi. Arzu ettikleri düdük çalmadı. 90+1'de Emre Çolak'ın etkili şutunda Abdulsamed sol kale direği dibine doğru adeta uzadı.

T_3

BU ŞARTLARDA BU KADAR!

Müsabakanın izlenim içerikli kısa bir yorumunu şöyle özetlemek mümkün. Böyle soğuklarda futbol oynamak pek de kolay değil. En ufak sakatlıklarda hissettiğiniz acı çok daha fazla olur ki, halı sahada top koşturanlar bunu iyi bilir. Mücadele dozu yüksek bir maç oldu. Savaşçı kimliklerinden dolayı futbolcuların tümünü tebrik etmek gerekiyor. Daha çok uzun toplarla çıkma fikrinde ve rakip sahaya yerleşme gayretinde olan Yeni Malatyaspor, ikinci topları da kovaladı.

G_11

“KATI DEFANS” BEKLENTİSİ BOŞA ÇIKTI

Kaplanlar, duran topların dışında, 10 kişi olmasına karşın topu saklayıp, kalabalık oyuncu grubuyla yüklendi. Hamza Hoca'nın planları, Kubilay'ın atılmasıyla sekteye uğradı. Her futbolcu iki kişi koşmak mecburiyetinde kaldı. Zor bir ikinci devre oldu. Katı bir defans yapılması ve kontatağın yeğlenmesi öngörülüyordu; ancak skoru koruma içgüdüsünün fazla olacağı beklentisi boşa çıktı ki, Yeni Malatyaspor, sıkça üç puanı getirecek golü aradı. Bireysel kabiliyetlere sahip ve alternatifli bir kubübesi olan Karagümrük kilidi açamadı. İki taraf da kanatlardan akın geliştirirken, içeride istedikleri varyasyonları gerçekleştiremedi...

S_4