dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63911.765$

BİLDİĞİMİZ AHMET ÇAKIR, BU DEĞİLDİ!.. 

02 Ocak 2017, Pazartesi 08:12


BİLDİĞİMİZ AHMET ÇAKIR, BU DEĞİLDİ!.. 

Geçtiğimiz hafta iki cemiyeti toplayarak durum değerlendirmesi yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a bir haller olmuş. Bizim bildiğimiz Ahmet Çakır, “Dediğim dedik, öttürdüğüm düdük” şeklinde davranan biridir. O Ahmet Çakır gitmiş, görüntüsü aynı, karakteri farklı bir Ahmet Çakır gelmiş.  

Demek ki durum ciddi.. 
 

AMERİKA VE FETÖ'NÜNHİZMET”İ 

Son zamanlarda iyice ortaya çıkan bir gerçek var. Her ne kadar yıllarca bu konuyla ilgili çeşitli konuşmalar ve yazılar yazmış olsam da ikna edemediğim insanlar vardı. Neydi bu gerçek? Diye soracak olursanız, işte o konuşmalar ve yazıların özü: Amerika'nın iki yüzlülüğü ve FETÖ'nün  hainliği.. İkisinin de hizmeti aynı komite ve stratejiydi. Biri yıllarca Müslümanları katledip, demokrasi ve özgürlük safsatasıyla “hizmetini” gizliyordu. Diğeri de hem Müslümanları vuruyor hem dini bozuyordu. Bunları yaparken de hoşgörü masalıyla insanları uyutuyor “HİZMET HAREKETİ” diyordu. Elhamdülillah ikisinin ne halt olduğunu sokaktaki çocuk bile anladı. Anlamayan veya anlamak istemeyen aynı komitenin hizmetkarları halen içimizde. Onlar da uyanır ya da bertaraf edilir inşallah.  

  

“ETME-BULMA DÜNYASI” BU OLSA GEREK… 

Dünyadaki bütün fitne ve fesadın ardında Siyonist Yahudiler vardır. Ülkemizde de durum aynı, ancak onlara “Hizmet” eden el farklı.. Memleketimde bütün fitne ve fesat namına ne varsa FETÖ'den biliniyor. 15 Temmuz'daki hain girişime kadar parmakla gösterilen FETÖ, nihayet hak ettiğini buldu. Tabii FETÖ'nün başındaki soytarı da.. Artık ülkemde hangi fitne ve fesat hareketi varsa bütün gözler FETÖ'yü arıyor.  

 

TERÖRİSTLERİN KAÇIRDIĞI GENÇTEN HALEN HABER YOK 

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey her daim aklımda. Yaklaşık 15 ay önce terör örgütü PKK tarafından kaçırılan oğlundan halen haber yok. Yetkililerin de sesi sedası çıkmıyor. Duamız baba Özbey'in oğlu Semih'e bir an önce kavuşması yönünde. Allah, yar ve yardımcıları olsun. 

 

KİRAZ, YİNE YAPTI YAPACAĞINI… 

Geçtiğimiz günlerde bir cenaze namazında çekilmiş fotoğraf dikkatimi çekti. Cenaze namazı olunca insanın içi burkuluyor. Kimmiş, neciymiş diye baktığım esnada cenaze namazına iştirak edenlerden biri dikkatimi çekti aslında. CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, yine ayrılmıştı milletten. Kişinin ibadetlerini yerine getirip getirmediği beni ilgilendirmez. Ancak eğer o kişi toplum içine çıkıyor ve belli bir kurumu da temsil ediyorsa, namazın nasıl olduğuyla ilgili en azından bilgi almalı. Enver Kiraz'ın namaz esnasındaki el bağlama şekline bakınca, sanki Allah'ın huzuruna ilk defa çıkıyormuş gibi bir görüntü sergiliyordu. Dinle diyanetle ilgili konulara yabancı olduğu her halinden belli bir insan vardı o fotoğrafta. Türkiye'nin ana muhalefet partisinin Malatya'daki temsilcisi olan insanın bir danışmanı veya yardımcısı olmaz mı uyarmak veya öğretmek için? Fotoğrafı bir arkadaşıma gösterirken yorumunu almak istedim. “CHP” ve “Namaz” kelimelerini bir cümle içinde kullanınca ben, arkadaşım daha fotoğrafa bakmadan hemen atılarak “İkisi bir arada olmaz ki” dedi. 

Sahi neden ikisi bir arada olmuyor? 

(Bu arada bir arkadaşım abdestsiz cenaze namazı kılan siyasilerin çokluğunu anlatmıştı bir ara. Hayli şaşırmıştım. “Allah hidayet versin” deyip konuyu kapattım.) 
 
 

DEMOKRATLIK VE ÇIPLAK HEYKEL… 

Demokrasinin medeniyet diye taltif edip tazimde bulundurduğu heykelleri, Kur'an-ı Kerim “Put” diye tabir eder. Bu durumda Kur'an-ı Kerim ile demokrasi birbirine zıt iki inanç şeklidir. Peki, bir insan hem Müslüman hem Demokrat nasıl olur? İki zıt inancı nasıl yaşayabilir?  
Heykel demişken, ne zamandır aklıma takılan bir konu var. Malatya'daki çıplak heykel ne manayı ifade ediyor? Cevap verebilecek var mı? Zannımca yoktur. Olsa da anlamlı bir şey çıkmaz. Anlaşılan, birileri yıllardır bizimle iyi kafa bulmuş. 
 

ERKOÇ, YİNE YANILTMADI!.. 
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç beni yine yanıltmadı.  İstanbul Ortaköy'deki gece kulübü saldırısıyla ilgili bir tepki mesajı yayımladı. Şu terör saldırıları da olmasa Hasan Hüseyin Erkoç unutulup gidecek. 
 

MALATYA, KIŞIN ORTASINDA KERBELA'YI YAŞIYOR 

Ekonomik kriz yaşamadan önce “Altın çağ” vurgusu yaparak kendini cilalayan şirketler vardır. Aynı o misal, Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ)'ne uyuyor bugünlerde. 2016 yılı boyunca ajanslara ve gazetelere sürekli “Şurada şu kadar boru döşedik” “Bu muhtardan MASKİ'ye teşekkür” şeklinde bülten niteliğinde haberler yaptıran MASKİ, sınıfta kaldı. Malatya, kışın ortasında Kerbela'yı yaşıyor. Su kesintileri milleti çileden çıkardı.  

Malatya'daki su kesintilerini şikayet eden onlarca mesaj alıyorum. Noktasına virgülüne dokunmadan işte onlardan biri: “Hayırlı akşamlar rahatsız ediyorum..Murat bey; Malatya yı çöle çevirdiler. Şu an itibariyle 15 saattir su yok..00-06 arası kesinti olacaktı basına verilen haber ,bunlar ne yapıyor.muhattab yok olanlardatam mal.. vatandaşa şuçu yıkıyor,az kullanaydınız diyor. arıza var diyor,Üstler de kahramanlık yapıyor..Beceriksizlik lerini örtmeye çalışıyorlar..sinirimden sana yazdım.. burda kapı duvar duyan yok.tekrar hayırlı geceler…” 
 
 

ÜNSAL ÖZGEN'DEN GELEN TEKZİP METNİNE BİNAEN… 

Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) eski Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, Malatya Time Gazetesi'ne tekzip metni göndermiş. Özgen, söz konusu metinde, TÖTM'nin içinde bulunduğu durumun müsebbibi olmadığı, FETÖ'den açığa alınması şeklindeki sözlerin gerçeği yansıtmadığını ve FETÖ'cülerin TÖTM'ye yerleşmesinde dahlinin bulunmadığını anlatmış.  

İyi de kendisiyle ilgili haber ve yazılarımızda belirttiğimiz hususlar dayanaktan yoksun değil ki. İşte haber ve yazılarımızın dayanakları: 

Malatya İnönü  Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, akademik açılış töreninde; Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ve Malatya bürokrasisinin gözünün önünde TÖTM'nin içinde bulunduğu sıkıntılı durumu anlatmıştır. Yani anlayacağınız Malatya Time, kendi kendine uydurmamış. 

TÖTM'de, FETÖ'den dolayı açığa alınanlar arasında listesinde Ünsal Özgen isminin olması Malatya Time'ın eseri değil. Malatya Valiliği OHAL Bürosu'nun bülten şeklindeki bildirisinde var.  

TÖTM'de diş hekimliğine yerleştirilen doktorlardan dolayı o listeye girdiğiniz iddiasını sağır sultan bile duydu. Malatya Time da duymayanlara duyurdu.  

Suçlu veya suçsuz olmanızla ilgili izleyeceğiniz yolu bilmediğinizi düşünerek acizane bir tavsiyede bulunayım. Ortadaki iddiaları temizlemek için sağa sola tekzip metni göndermek yerine, “Bunlar her ne kadar bana mal ediliyor olsa da dönemin rektörü Cemil Çelik'in izni olmadan bir şey yapamazdım” deseydiniz daha iyi olur sanki…