dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2498.1
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63944.016$

Çakır için “FETÖCÜ” demek insafsızlıktır 

30 Ekim 2017, Pazartesi 07:00


Malatya Time'ı takip edenlerin yakinen bildikleri yazarımız "Timur İnce", birkaç gün önce bir yazı kaleme almıştı. Söz konusu yazıda Ahmet Çakır'ın da istifasının isteneceğiyle ilgili bir iddiayı dile getirmişti. Bu iddianın pek tutarlı olmadığı kanaatindeyim. Çünkü, istifası istenen belediye başkanları için belirlenen kriterler bir hayli fazladır. Ak Parti açısından burada amaçlanan bir taşla birkaç kuş vurmaktır. Sözün burasında birkaç kuştan ikisinin örneğini vermek isterim: 

-FETÖ'nün siyasi ayağıyla mücadele ediyoruz (Toplum genelinin bu noktadaki beklentisini izale etme amacı vardır) 

-
Bakın biz sizin isteklerinize kulak veriyor ve uyguluyoruz. (Bulunduğu ilin belediye başkanından memnun olmayanların sandıktaki tercihinin Ak Parti aleyhinde çıkmaması için)   

Bu iki kritere baktığımız zaman da: 

-
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a “FETÖCÜ” yaftası yapıştırmak insafsızlığın daniskasıdır. 

-
Malatyalıların Ahmet Çakır'la ilgili memnuniyetini veya memnuniyetsizliğini anket firmalarına bırakarak şu inceliği belirtmek istiyorum: Malatyalılar Ahmet Çakır'dan memnun olmasa bile; yine AK Parti'den yana reylerini kullanırlar.)  

Durum böyle olunca da Timur İnce kardeşimin dillendirdiği iddiaya şu soruyla cevap veriyorum: “Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı görevden neden alsın?" 

 

SAYIN ÇAKIR'A BİR ELEŞTİRİ... HATTA TAVSİYE!.. 

Geçtiğimiz günlerde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır, görevden alınan bazı Belediye Başkanları hakkında sorulan bir suale cevap verdi: “Listede benim adım yok” dedi. Bu cevabın oluşturduğu merakla Sayın Çakır'a sormak isterim:  

*İstifa ettirilecek belediye başkanlarının listesi mi var? 

*Varsa, kimler bu listeye dahil?  

*Varsa, bu listeden nasıl haberdar oldunuz? 

*Varsa, herkesi telaşlandıran bu listenin kalmanızı sağlayan sebep(ler) neler? 

İşte siyaset denilen sanat, her sözün tahlil edildiği bir alandır. Bu alanda ağızdan çıkacak kelimeye dikkat edilir. Yeşilyurt Belediyesi'nin eski başkanlarından sayın Mehmet Kavuk'un meşhur olmuş bir sözünü aktarayım: “Siyasette ne diyeceğinden ziyade, ne demeyeceğine dikkat edeceksin”  

Acizane, hatırlatalım istedik... 

 

 

BEN TAHAMMÜL EDİYORSAM SİZDE TAHAMMÜL EDİN!.. 

Malatya Time Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı olarak, kendi haber sitemdeki yorumlarda, bazen insafsız eleştirilere maruz kalıyorum. Yorum yapan kişinin hakkımdaki düşüncesi ve yorumuna olan saygımdan dolayı; yorumlarının yayınlanmasına izin veriyorum. Madem kamu menfaatine bir iş yapıyoruz; elbette eleştiri de olacak, tenkit de... 

Biz tenkit ve eleştirilere açıkken, kamuya hizmet edenlerin tenkit ve eleştirilere tahammülsüz olması ne menem bir iştir?  

 

ÇOK YAŞA BAŞGAN... 

Son zamanlarda iyice artarak devam eden derneklerle ilgili abidik gubidik işler oluyor. Toplum nezdinde ne kadar liyakatsiz, ehliyetsiz kişiler varsa; eften püften bir dernek kurarak kendini “Başkan” ilan ediyor. Hatta sadece başkanlıkla da iktifa etmeyerek “Genel Başkanlık” istiyor. Bu defa bakıyorsunuz dernek, federasyon veya konfederasyon olarak ortaya çıkıyor. Bunun o kadar çok kötü örneği var ki... Bu tip adamlara Başkan değil de “BAŞGAN” desek daha iyi olmaz mı?  

 

ÜRÜSNÜ BARAJI YAPILACAK 

Malatya dönüşü, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkçi'yle bir araya geldik. Ayağımın tozuyla bulunduğumuz bu görüşmede Sayın Tüfenkçi, Malatya'da  neler yaptığımı sordu. Ben de Kale Belediye Başkanımızın  Ürüsnü Barajı'yla ilgili talebini hatırlatınca sayın Tüfenkçi şu sözleri sarf etti: “Ürüsnü Barajı Projesi  güzel  bir proje. 2018 yılında  tüm  Bakanlıkların bütçesi kısıtlanacak olsa da inşallah bu proje hayata geçecek” Bu görüşmeyi ve sözleri aktarmamın iki sebebi var.

Birincisi, susuzluktan dolayı kayısıları kuruyan Kale'li vatandaşlarımızı teselli etmektir.

İkincisi ise, proje hayata geçtiğinde sahipleneni çok oluyor. Diğer bir tabirle, emeği hiçe sayıp, “Bunu da ben yaptım” diyenler çok oluyor. İşte bu  kişilere  bu projenin takipçisinin sayın bakan olduğunu hatırlatmak isterim  

 

MALATYA DEVLET HASTANESİ'NİN YANINA 50 YATAKLI KONUKEVİ 

MİAD'ın 13. Genel Kurulu önceki gün yapıldı. MİAD Başkanı sayın Yunus Akdaş, her ne kadar latife babında “49 yıllığına MİAD'ın başındayım” dese de yine başkan seçildi. Kongrede benim için spontane gelişen haber ise Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar'ın teklifiyle Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin (Devlet Hastanesi) hemen yanına 50 yataklı bir konuk evinin yapılması talebiydi. Yönetim kurulu adına bu projeye sahip çıktığını söyleyen Yunus Başkan, İşadamımız Şahin Nalbant beyefendinin yapacağı konuk evinin de mihmandarlığını yapmıştı. “Sebep olan, yapan gibidir” kaidesine binaen hayırda yarışmak lazım. Bu arada projeye maddi katkı sağlayacak iş adamlarımıza büyüklerin bir sözünü hatırlatmak isterim: “Ne verirsen elinle, o gelir seninle” 
 

“ASAYİŞ BERKEMAL” DİYEMEYECEK MİYİZ?..  
Malatya'nın asayişiyle ilgili sıkıntılı günler geçiriyoruz. Bir birini boğazlayan ve vuranların haddi hesabı kalmadı. Hırsızlık olayları ve uyuşturucu ticaretiyle ilgili onlarca haber geliyor haber merkezlerimize. Demem o ki, bu şehrin mülki amirleri ve asayiş muhafızlarında bir zafiyet mi var? “Asayiş berkemal” diyemeyecek miyiz? 

 

Selam ve dua ile…