dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2507.8
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64116.42$

ÇALIK, TOPU TACA ATTI!..

23 Eylül 2019, Pazartesi 07:31

 

SESLİ MAKALE

Öznur Çalık ile geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğimiz röportajdan dolayı hayli telefon aldım. Kimisi sorulan soruların gayet makul ve bir gazeteciye yakışır şekilde olduğunu söylerken, kimisi de “Neden şunu da sormadın?” şeklinde eleştirilerini iletti. Sayın Çalık ile gerçekleştirdiğimiz röportajda Cumhurbaşkanımızın yaptığı mitinge katılım hususundaki soruya cevap vermeyip geçiştirmesini ise, bazı okuyucularımız “Topu taca atmış” şeklinde yorumladı.
Röportajdan elde ettiğim izlenimlere geçecek olursak:
1- Düşünerek konuşuyor.
2- Siyasetteki azminin zindeliğini muhafaza ediyor.
3- Malatya'yla ilgili tüm konulara hakim.
4- Malatya tarihinde siyasi bir ekol ve duayen konumunda.
5- Polemikten kaçınıyor.
6- Umut tacirliğinden uzak ve işi anında çözebilecek bir yapısı var.


BAŞARI HİKAYENİZ ÇALINABİLİR!..

 Malatya Milletvekili ve Ak Parti MKYK üyesi sayın Öznur Çalık, bugüne kadar eleştiri oklarımızın hedeflerinin büyük çoğunluğunda bulunan bir isim olmuştur. Eleştirilerimizin ağır olduğunu söyleyenlerin karşısında, haklılığımızı söyleyip destekleyenler de bulundu. Sonuç olarak kamuoyunu haberdar etme ve yöneticilerimizi doğruya sevk etme görevimizin gereğinin bilinciyle hareket etmeye gayret gösterdik. Bu gayretimize de devam edeceğiz.

Sayın Öznur Çalık, çok çalıştığı ve vatandaş nezdinde karşılığını bulmadığına inandığım bir isim. Çünkü, kamuoyu gözünde kendisine ait bir “Başarı hikayesi” bulunmuyor. Geçtiğimiz günlerde bu durumu kendisine “Sizin bir proje kurulunuz yok” tespitimle açıklamaya çalıştım. Ya sözümü tam olarak anlayamadı ya da anlamamayı (!) tercih etti. Buradan bu tespitimi ilavelerle yineliyorum: “Dikkat edildiğinde başarılı ne kadar siyasetçi varsa, hepsinin proje kurulu tarafından oluşturulmuş veya yazılmış bir başarı hikayesi vardır. Siz ne kadar koşturursanız koşturun, başarınızı bütün kamuoyu görmez veya göremez. Hatta bazen başarınız çalınabilir.”
  

BU NE ŞIMARIKLIK!..

Günlerden Cumhurbaşkanımızın geldiği gündü
Arkasındaki kurum yöneticileri, adeta “sol sol” komutuyla aynı adımlarla ilerliyor ve büyük bir ciddiyetle(!) onu takip ediyorlardı.
Onların önünde ise 4 koruma bulunuyordu.

Kendi önünde de iki kişi…
Miting alanına doğru Akpınar Meydanı'nda hareket halindelerdi…
Bu vaziyeti gören herkes, gözlerini ovuşturarak gelen kişinin kim olduğunu seçmeye çalışıyordu. Sonunda meydanın esnafından biri mırıldandı: “Vey sen misin? Hadi senin için açılan kurumu anladık, bindiğin “çakarlı” arabada gözü olanın da gözü çıksın. Ama bu ne ahval ve bu ne şımarıklık…”



YAKIN GELECEKTE 40 BİNLİK İSTİHDAM…

Malatya Ticaret Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya'da dünyaya gelmiş, eğitim hayatını burada tamamlamış ve bu topraklarda büyümüş biri... Malatya'ya hizmet etmek, iş dünyasının problemlerini çözmek ve geçmişte yaşanan olumsuzlukları bir an önce unutturmak için mücadele ediyor. Girişimci kimliğiyle aldığı hatırı sayılır destekler, ekibiyle birlikte hepsini planladığı ve birçoğunu hayata geçirmek istediği projelerle, Malatya'yı marka ve gözde bir şehir yapma gayretinde...

Malatya TSO, uzun süredir beklenen atılımı onun yönetimiyle gerçekleştiriyor. Bu noktada laf değil, rakamlar söze giriyor! Bugün Organize Sanayi Bölgeleri (OSB)'nde, yaklaşık 230 fabrika bulunuyor. Nisan 2018'den bu yana 17 işletmede, kısa bir sürede 4 bin 800 kişilik yeni istihdam sağlandı. 1. OSB'de, 1988'de fiilen kurulduğundan beri 17 bin kişi çalışıyordu. Bu sayı 22 bine çıktı. Yani çok geçmeden yüzde 25'lik artış yakalandı. Hedef ise yakın gelecekte 40 bin...



BRAVO BAŞKAN…

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar puan toplamaya devam ediyor.Gökte ay-yıldız, Malatya'da Şaban Taçyıldız” sloganıyla markalaşan ve Rahmet-i Rahman'a intikal eden Şaban Taçyıldız ağabeyin adını Yeşilyurt sınırları içerisinde bir parka vererek sevenlerinin gönlünde taht kuran Mehmet Çınar, bu defada Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nin merhum başkanı Haydar Karaduman'ın adını başka bir parka vererek basın mensuplarının dikkatini çekti. Diyeceğim o ki; Bu başkan düşünerek ve akıllıca hareket ediyor…

 

 1_209

HUAWEI, NEDEN MALATYALI OLMADI?


Geçtiğimiz günlerde sayın Ruhsan Pekcan'ın bir açıklaması ulusal medyada hayli gündem oldu. “Almanya'nın dev şirketi Volkswagen, Bulgaristan'da mı yoksa Türkiye'ye mi fabrika açacak?” sorusuna cevap geldi. Ticaret Bakanı'nın açıklamasına göre dev firma Türkiye'de yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım yapacak. Yine Ticaret Bakanı'nın açıklamasına göre Volkswagen fabrikasını Manisa'ya açacak. Ruhsan Pekcan'ın Manisalı olması hasebiyle bu fabrikanın da Manisa'ya yapılması gayet doğal.

Bu haberi görünce, Sayın Bülent Tüfenkçi'nin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı günleri geldi aklıma. 2018'in 25 Nisan'ında HUAWEI ve FLEXRONICS yetkililerini sayın Bülent Tüfenkçi ile görüştürmüştüm. Bu dünya devi, Türkiye'de yatırım yapmak istiyordu. Aslında sayın Tüfenkçi, bu durumu tıpkı Ticaret Bakanı Ruhsan Pekcan'ın yaptığı gibi Malatya'da dev fabrikalar kurdurarak şehrimiz insanına istihdam oluşturabilirdi(!).. Maatteessüf bizde “Nasibimiz yokmuş” bahanesinin arkasına sığınarak “Olmadı” diyelim.


BİRAZCIK ‘ADİL' OLUN!

BtcTurk Yeni Malatyaspor'da, Adil Gevrek'in başkanlık koltuğunu bırakması için ellerini ovuşturanlar bir kez daha terledi! Spor değil, skor yazanların (!), Trabzon ve Alanya yenilgisiyle keyiflenenlerin tadı iyice kaçtı. Tarihi başarıların mimarı olan Gevrek'e toplam 4 maçlık mağlubiyet kredisi biçenler, 4-0'lık Ankaragücü zaferiyle önce “şok” yaşadı. Ardından galibiyetin kaçtığı Galatasaray beraberliğiyle “komaya” girdi!

 Sürdürülebilirlik için şart olan değişim, aynı zamanda sancılıdır da. 5'i kiralık 13 futbolcuyla yolların ayrılıp bazıları yatırım amaçlı 11 transferin yapılması ise gelecek stratejisinin bir ürünü. Üstelik sezona 3 kulvarda; Avrupa kupaları, Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda başarı parolasıyla girilmişse... Ayrıca unutulmamalı ki, her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Sergen Yalçın ile hücum futbolunu benimseyen takımın, daha çok seyir zevki sunduğu ortada. Galatasaray önünde 89. dakikada Guilherme'nin fileleri sarsmasının, futbolseverlere yaşattığı adrenalinin sözle anlatımı pek de mümkün değil.

 Her an skoru düşünen Kaplanların eksiği hiç mi yok? Elbette var ki, yenilen goldeki savunma karmaşası ve hava toplarındaki yetersizlik, bariz göze çarpan ilk zafiyet... Lakin Mina gibi dünyaca ünlü bir yeteneğin şimdilik 11'e uzak kalışı ve henüz form tutmadığı gerçeği atlanmamalı. Yenilerden Acquah, Jahovic, Chaaleli, Fofana ve Sakıb Aytaç'ın artan performansları, onları seçenleri de çok mutlu ediyor. Şimdi sırada diğerleri var...


Selam ve Dua ile
Fiemanillah