dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.32
  • EURO
    35.12
  • ALTIN
    2295.1
  • BIST
    9047.9
  • BTC
    70873.19$

CHP’li Battal Kanbay!..

30 Mart 2023, Perşembe 13:01
CHP’li Battal Kanbay!..

Malatyamızın  önceki Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay’ı hatırlarsınız. 

Kendisi Ak Partili bazı milletvekilleri tarafından “destekleşmiş” ve o göreve “getirilmişti”. 

Yani referansı “Ak Parti”lilerdi. 

Hatırlanacağı üzere, “sansasyonel” haberlerle adını duyardık. 

Yine bir sansasyonel haberle de, “ipi çekilmiş” görevden alınmıştı. 

Geçtiğimiz günlerde, “CHP’nin Malatya Milletvekili aday adayları listesi”nde, Battal Kanbay’ın da olduğunu öğrendim. 

Bunun üzerine şöyle bir “hafızamı” yokladım. 

Vakti zamanında İstanbul’daki bir dostumla, Battal Kanbay hakkında bir “konuşmam” olmuştu. 

Dostum bana “Battal Kanbay, CHP çizgisine yakın birisidir. Dolayısıyla Ak Partilerin yoğun olarak yaşadığı bir ilde, Milli Eğitim Müdürü olması yanlış…” şeklinde bir söz söylemişti. 

Bu konuşma üzerine Battal Kanbay’ı bizzat “arayarak”, kendisine sormuştum “Doğruluk payı var mı?” diye. 

Battal Kanbay da o sözlerin doğru olmadığını, aksine kendisinin “Milli Gençlik Vakfı”nda “yetiştiğini” ifade etmişti…

SEVİNENLERİN YANISIRA “KEŞKE” DİYENLER DE VAR

Şimdi ki duruma bakıldığında, Battal Kanbay’ın görevden alınmasına sebep olan kişiler “İyi ki buna ön ayak olmuşuz. İyi ki görevden aldırmışız” dediklerini duyar gibiyim. 

Battal Kanbay’a “kefil olup” o göreve gelmesine sebep olanlar, büyük bir hayal kırıklığıyla “Şöyle oldu. Böyle oldu…” tarzında konuyu tevil etmeye çalışacaklar da; “İş işten geçti” artık. 

Görevden alındığı dönemde, kendini mağdur (!) gösteren  Battal Kanbay, mağdura sahip çıkan Malatyalıların “duygularını” arkasına almayı başarmıştı. 

O dönemdeki “mağdur edebiyatı”nın getirdiği desteğe “güvenerek” Kanbay’ın, “CHP’den aday adayı” olduğunu düşünüyorum.  

NEDEN MALATYA’DA GÜNDEM OLMADI?..

Bildiğiniz gibi, Malatya özelinde yayın yapan hemen hemen hiçbir yerde, “gündem” dahi olmadan CHP’nin aday adaylığı gerçekleşmiş oldu. 

Aslında ben de “duymayacak” veya “görmeyecek”tim de “hemşeri kontenjanı”ndan haberdar oldum. 

“Pütürgeliyiz” ya, Kanbay da Pütürgeli!..

Geçmişinde MGV’li olduğunu söyleyen birinin, “Saadet Partisi”nden aday adayı olması gerekirken, neden CHP’ye “müracaat” ettiği ayrıca merak konusu… 

Sonuç olarak MGV’li birinin, CHP’de siyaset yapmayı istemesi, “garip” geliyor bana. 

Bu arada Battal Kanbay’a, Veli Ağbaba’nın “özel desteği”nin olduğunu da, bazı haber “kaynaklarımdan” doğrulattığımı belirtmek isterim. 

MALATYA, BU SEÇİMDE DE “AK PARTİ’NİN KALESİ” OLACAK MI?

Genel seçimlere Malatya “özelinde” baktığımızda, seçim sonucuna direkt etki edecek hususları görüyoruz. 

Önceki seçimlerde “Ak Parti’nin kalesi” olarak “nitelendirilecek” bir Malatya vardı. 

Ancak bu seçimde durum, biraz daha “farklı”. 

Şöyle ki; Önceden Malatya’da “Ak Parti” ile “CHP” “mukayesesi” yapılırdı. 

Durum böyle olunca da Cumhur İttifakının 5, diğer ittifakın da  1 milletvekili çıkaracağını söyler, geçerdik. 

Hatta “aday adayları sayısı”na baktığımızda da, benzer bir sonucu görürdük. 

Ak Parti’den milletvekili olmak için müracaat edenlerin sayısı, CHP’ye göre 3-4 katı “fazla olurdu”. 

Şu anda da durum hemen hemen böyle, hatta Ak Parti’de bir “gerileme söz konusu”. 

Bunun en önemli sebebi ise,  “Deprem bölgesindeki illerde Bakanlar, listelerin ilk sırasında yer alacak…” bilgisinin yayılmasıdır.

 Listelerin başında bakanların bulunacak olması ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in de Malatya listesinde bulunacağının dillendirilmesi, “Malatyalıları bir hayli rahatsız etmiş” durumda. 

Eğer bir bakan listenin başına konulacaksa ki görünen o; “Murat Kurum’u istiyor Malatyalı”. 

Murat Kurum’un Malatya’da aday olması mümkün mü? Elbette “mümkün”. 

Ancak “vaki” değil. 

Bir bakanın milletvekili adayı olması demek, o kişinin “bakanlığının da bitmesi” demektir. 

Böyle bir durumda bile Malatyalı, eğer “liste başı” bakan olacaksa, Murat Kurum konusunda “ısrarcı”.

MALATYA’NIN DEPREMZEDE SAYILMAMASININ SEBEBİ!.. 

Mahmut Özer’in “liste başı” olmasının istenmemesindeki en büyük “etken” ise, depremden etkilenen iller arasında Malatya’nın “anılmıyor” olmasıdır. 

Depremde çok büyük “zarar görmesi”ne rağmen, Malatya’nın yok sayılmasının sebebi olarak, burada görevli bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in “popülaritesinin” azlığına bağlanıyor. 

Hal böyle olunca, milletvekili aday listesinin başına, Mahmut Özer’in konulması, Malatyalı’da bir “tepkiye” sebep olacaktır. 

“Biz yine Cumhurbaşkanımıza oy vereceğiz. Ancak milletvekilliğinde Yeniden Refah Partisi’ni tercih edeceğiz…” diyenlerin sayısı, “azımsanmayacak” kadar fazla. 

Malatya’daki listede, “duyarlı olan”,“ihtiyaçlara cevap veren” ve “çözüm odaklı” adaylar görmek isteyen Malatyalı, aksi halde, Yeniden Refah Partisi’ni tercih edecek gibi görünüyor. 

“MİLLET İTTİFAKI KAZANIRSA, MALATYA CEZALANDIRILIR…” KORKUSU!..

Önceden, “manevi duygu”lar ön plana çıkıyordu ve Ak Parti Malatya’da “açık ara” öndeydi.

Şimdi ise kurulan ittifaklarla birlikte, maneviyatı önceleyen partilerin fazlalığı, Ak Parti’yi Malatya’da “zora sokabilir”. 

“Nüfuzu”, “ehliyeti” ve “liyakati” bulunan isimlerin, Ak Parti’nin “listesinde” olması demek, “Ak Parti’nin kalesi Malatya” nitelemesinin, önümüzdeki dönemde de, “sürmesi” demektir.
         
Malatyalı’nın “en büyük endişesi”, Millet İttifakı’nın kazanması durumunda, “Ak Parti’nin kalesi” kimliği sebebiyle, Malatya’nın “cezalandırılma” ihtimalidir. 

“Biz geldiğimiz zaman hesap vereceksiniz. Yargılayacağız. Şunu asacak, bunu keseceğiz…” tarzındaki “rövanşist” zihniyetin kazanması durumunda, Malatya’nın kaybı “çok büyük” olacaktır. 

Malatya’nın da, bu “endişeyi” taşıyarak, “sandığa gideceği”ni hesap edip, ona göre “liste hazırlanması” gerekmektedir. 

Bu arada, Malatya’nın “nüfusunun” büyük bir çoğunluğunun, “şehir dışında” olduğunun da bilinciyle hareket edilmeli. Vesselam…

Selam ve dua ile
Fiemanillah

 

Yorumlar

  • yorum avatar
    Baba
    11-04-2023 07:36

    Biz inşaat sektöründe çalıştık ve gördüğümüz şudur ki ak parti gri parti fark etmiyor her yerde vatan hayinleri var maalesef, kendi menfaatleri vatanın önüne geçiyor. Bu adamlar İslam idolojisi diyor ama ak partiden ihale alıp bir liralık işi üç liraya yaptırıyor bir lirasınıda işi bağlayan ak yada gri partili cebe atıyor. Bu memlekete eğitimli adamlar lazım eğitimli deyince üniversite okuyan yük eşeklerini değil ahlaklı adamları kastediyorum. Parti saplantısından sıyrılmazsak araştırıp iyi olanı bulmaya çalışmazsak birileri hep bizim sırtımızdan zengin olmaya devam edecek hem de İslam ideolojimizi bize yedirerek. Ak parti devrini kapadı adam gibi adamlar aranıyor...

  • yorum avatar
    Yaşar hoca
    09-04-2023 20:21

    Bende, battal kanbay Sultangazi ilçe milli eğitim de şube müdürü iken Pütürge li diye bir iş için görüşecektim yerinde yoktu, daha sonra Malatya milli eğitim müdürü olduğunda sevinip alındığında üzülenlerdendim,şimdi hata yaptığımı anladım, Pütürgelilerden özür dilerim.

  • yorum avatar
    Mustafa
    01-04-2023 04:59

    Battal kanbay'ın MGV'de yetiştiği doğru. Aslında İstanbul"da ki dostunuz size yanlış bilgi vermemiş eksik bilgi vermiş Battal kanbay hep Hdp çizgisine yakındı. Hala da öyle onu Milli Eğitim Müdürü yapanada Öznur çalıktır. Öznur Hanımın Malatya ya yaptığı yanlışlardan biri zaten Battal beyin tercihinden de belli oldu bu yanlış. Battal bey kendini mağdur hissediyor ve büyük destek alacağını düşünüyor ama hayal kırıklığı yaşayacak. Liste baş olursa şaşırmam çünkü Agbaba desteğinin yanında dünürlerinin Kılıçdaroğluna yakınlığı var

  • yorum avatar
    Kadir
    30-03-2023 21:44

    Battal Kanbay'la çalışan biri olarak iddia ediyorum vizyonu olmayan biri ve vekil olursa şayet Malatya'ya yazık olur hakikaten çok üzücü bir durum. Seni o makama getirenlere kazık atıyorsan yarın neler yaparsın Allah bilir

  • yorum avatar
    Tamer
    30-03-2023 16:37

    Battal Kanbay'da vekil olamayacağının farkında. Fakat Millet İttifakının kazanacağını düşünmüş olmalı ki, vekil olamasak da Ankara bürokrasisinde birşeyler kaparız diyor.Allah sonunu hayır etsin...

  • yorum avatar
    Yerinde tespit
    30-03-2023 14:26

    Malatya ya dair analiziniz çok yerinde..Malatya gibi iller yaralı ve bu yaraları saracak liyakatli insanların aday gösterilmesi gerek..Parti içi temayül işi bu illerde sökmez..Öznur Çalık çok eleştirilse de Malatyalı bilir ki yaparsa yine Öznur yapar.Kesinlikle Büyüksehir başkani Öznur Hanım olmalı...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.