dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    35.04
  • ALTIN
    2437.7
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64582.95$

'Cumhurun Başını hep birlikte kandırdık'

15 Ağustos 2017, Salı 07:48



ÇOK YAŞA ORTAK PLATFORM...

Geçtiğimiz hafta MÜSİAD Malatya şubesi başkanı Hüseyin Kalan öncülüğünde oluşturulan platform; MTSO yönetiminin değişmesi gerektiğine vurgu yaptı. Bu açıklama kimini rahatsız ederken; kimisinin ise yüreğine su serpti. Bu arada bu açıklamaya mesafeli durarak mezkur platform öncülüğünde yeni bir aday mı çıkacak diye düşünenlerde var. Hangi ihtimal olursa olsun Malatya'da artık bir şeyler tartışılmalı. Doğrular ancak tartışılarak bulunur. Bu sebeple Platformu oluşturanları ve aldıkları kararı gönülden destekliyorum.

Bu açıklama sadece MTSO'yu bağlamamalı. Diğer MESOB ve ESKKK gibi kurumlar da tartışılmalı. Maalesef korkuluk gibi Malatya'ya katma değeri olmayan, son kullanma tarihi geçmiş vitrinlikler var... Bu durumun farkında olan mercilerin müdahale etmemesinin sebebi ise; elinden oyuncağı alınan çocuk misali üzülenlerin varlığı... Unutmamak lazım "Hakkın hatırı âlidir". Hak ise günümüz şartlarında; liyakat ve ehliyettir.

MTSO NEDEN ÖNEMLİ?
Ak Partili hükümetler döneminde ilk defa Malatya Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi'nin Bakanlığı ile Bakanlık hasretini giderdi. Gümrük konusu Malatya'yı dolaylı olarak ilgilendiren bir konu olsada; "Ticaret" bilasale ilgilendiren bir husus olduğu erbabınca malum. O sebeple MTSO'nun başına geçecek kişinin; ticareti, ihracatı, ithalatı iyi bilmesi lazım. Yurt dışına yapılan seyahatlerde Malatya'ya fayda sağlaması adına yabancı dil bilmesi ise; zaruri bir durumdur. Ancak böyle birisi Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi ile birlikte sinerji oluşturabilir.

AYIP AMA...
Gümrük ve Ticaret Bakanının her TSO şubesinde odasının bulunması gayet normal ve tabi-i bir durumdur. Birisi:

- "Efendim Gümrük ve Ticaret Bakanımıza oda verdik. Tabii ki bana destek verecek..."

Avanesi:

- " Ak Parti il başkanı Hakan varya; bizim yanımızda büyüdü"

Diyerek algı operasyonu yapıyorlar. Bu durumum farkındalar mı bilmiyorum ama; yorumum bu tip şeylerin "çok ayıp" ifadeler ve düşünceler olduğu yönünde...

HEP BİRLİKTE KANDIRDIK
Geçtiğimiz hafta Malatya'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Malatyalılar coşku ile karşıladı. Hatta Rize'de Malatya'da ki kalabalığa dikkat çeken Erdoğan; Rizelilere haklı olarak sitem etti...

Bu durum karşısında bizim AK avcılarda ilçe ilçe gezerek "Hep birlikte başardık" diyerekten; güya tevazu sazıyla AK Partili ilçe ve Belediye Başkanlarını onore edip, güzelce reklamlarını yapmayı ihmal etmediler.

375 milyon yatırım diyerek içeriğini açıklamayan ve sadece bitmemiş stadı standda gözümüze sokmaya çalışan bir ekip; ancak Cumhurun Başını kandırma işinde başarılı olmuştur.

ADI KALE İLÇESİ AMA MERKEZİ NEREDE?
Yukarıda da belirttiğim gibi; Ak Parti il teşkilatı ilçelere teşekkür ziyaretleri yapıyor. Kale Belediye Başkanımız Cemal Akdemir yine nezaketten taviz vermeyerek; misafirlerini baş göz etmiş. Ben olsaydım kabul etmezdim ve şunları söylerdim:

- "Ben ki Kaleyi ilk defa Ak Parti hükümetleriyle tanıştırdım"

- "Yerel, genel ve referandum seçimlerinde Kaleyi; Ak Partiye Türkiyede en çok oy veren ilçeler arasına sokmayı başardım."

- "Bunun karşılığında ise sizden Ürüsnü Barajı ve Kaleye merkez yapılması hususunda söz aldım

- Nerede bana verdiğinizin sözler?"

- "Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip beyin; Akçadağ, Pütürge ve Doğanşehir'den bahsederken; Kaleyi es geçmesi sizin beceriksizliğiniz..."

OSMANLISPOR'A TOKAT...
Malatya Time'ın editörlerinden biri ile konuşuyoruz. Kardeşim; ha bire "Osmanlıspor'a tokat" diyorsun bak huylanıyorum. Bu kulüp ceddim olan Osmanlı'nın adını taşıyor. O ise bana cevabı şu şekilde veriyor: " Abi o benim suçum değil. Ortada bir suçlu varsa, bu kulübe Osmanlı adını veren üstün(!) zekalıdır."

ALLAH NEFSİMİZE FIRSAT VERMESİN
Geçtiğimiz haftalarda Malatya Büyükşehir Belediyesi; yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarından dolayı 15 kişiyi açığa aldı. Bu arada bizim telefon trafiği de otomatikman arttı. Arayan ya birini paklıyor veya diğerini kötülüyor. Malatya'mızın ender insanlarından Bünyamin Canal'a sordum; Ağabey bu yolsuzluk haberini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Cevaben dedi ki;

"Allah nefsimize fırsat vermesin"