dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.46
  • EURO
    34.73
  • ALTIN
    2434.9
  • BIST
    9930.47
  • BTC
    63994.84$

DÜŞENİN DOSTU OLMAZ!

15 Mart 2020, Pazar 13:27

 

SESLİ MAKALE 

 

 

Renktaşı Hes Kablo Kayserispor'e misafir olan BtcTurk Yeni Malatyaspor 2-1 kaybetti. 2-0 geriye düşmesine rağmen ikinci devrede üstün bir oyun ortaya koyan Kaplanlar, İzlandalı Vidar Kjartansson'un ilk golüyle ayaklandı. Hırvat Robert Prosinecki'nin Romen file bekçisi Silviu Lung, kritik kurtarışlarıyla Malatya'nın önündeki en büyük engel oldu. Tam 11 haftadır galibiyet yüzü göremeyen Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 25 puan ile 15'inci basamağa geriledi ve küme düşme korkusunu iyice hissetmeye başladı. Hikmet Karaman'ın ekibi, 21 Mart'ta Kasımpaşa'yı konuk edecek.

KARAMAN VE UMUT, ESKİ TAKIMINA RAKİP

Yeni Malatya Stadyumu'ndaki karşılaşmada, Hikmet Karaman ve Umut Bulut, eski takımına rakip oldu. Sezona Sarı-Kırmızılılarda başlayan Karaman, 5 Ekim 2019'da, Göztepe deplasmanındaki 4-0'lık yenilginin sonrasında ayrıldı. Galatasaray'dan 2016 yılında Kayseri'ye gelen Umut ise 24 Kasım 2019'da, evlerindeki 4-1'lik hezimet ile Kayseri kariyerini noktalamıştı.

A_198

İKİ İSMİN CEZALARI SONA ERDİ

Malatya'daki 1-1'lik İttifak Holding Konyaspor müsabakasında, Cüneyt Çakır'ın tartışmalı penaltı kararında kırmızı kartla atılan Faslı Issam Chebake ve aynı gün 2019-20'deki dördüncü sarı kartını gören Mustafa Akbaş, ilk 11 ile döndü. Denizli'de 2-0 kaybedilirken Estupinan'a uçan tekme atınca oyundan ihraç edilen Zimbabweli Teenage Hadebe, Tahkim Kurulu tarafından onanan 3 maçlık cezasının sonuncusunu Kayseri'de çektiği için yoktu.

B_122

STATÜYE TAKILANLAR, BU KEZ KADRODA

Statü gereği Trabzonspor ile oynanan erteleme mücadelesinde ter dökemeyen, Kasımpaşa'dan kiralık olan Mısırlı sol bek Karim Hafez, Rus Rostov'dan kiralanan Vidar Kjartansson ve Burundili Youssouf Ndayishimiye kadrodaydı. Ahmed Ildiz, Eren Tozlu ile Özer Özdemir ise halen tedavide.

C_49

BIFOUMA İLE DONALD DA YOK!

Trabzonspor'a karşı 71'de yerini Nice'ten alınan Fransız orta saha Remi Walter'a bırakan Fransız Thievy Bifouma ile 86'da Erkan Kaş ile el sıkışan Hollandalı Mitchell Donald'ın adı da esame listesinde yazılı değildi.

D_22

İLK 11'DE 2 DEĞİŞİKLİK

Hikmet Hoca'nın elinde, olumsuzluklardan ötürü 21 yerine 19 oyuncu vardı. Ayrıca, Trabzonspor önünde tercih ettiği 4-4-2 formasyonundan vazgeçip yeniden 4-2-3-1'e yöneldi. Karaman, Trabzonspor'a karşı görevlendirdiği 11'de ise 2 değişikliğe gitti. 11'in yeni yüzleri Chebake ile Mustafa Akbaş oldu. 

E_13

“10”UN ADI GÖKHAN TÖRE!

Eldivenleri Fabien Farnolle giydi. Geri dörtlünün göbeğinde solda Mustafa, sağda Mina, en sağda Chebake, en solda Sakıb Aytaç boy gösterdi. Ganalı Afriyie Acquah ile “Her mevkinin adamı” Robin Yalçın, savunma ile hücum hattı arasındaki bağlantıyı kuran oyunculardı. Trabzonspor karşısında sağ bek olan Murat Yıldırım bu defa ikinci bölgenin sağına, Moryke Fofana ise soluna geçti. Gökhan Töre “10 numara” rolündeydi. Santrforda Umut Bulut izlendi. Ufuk Ceylan, Erkan, Hafez, Yiğithan Güveli, Tunuslu Ghaylen Chaaleli, Walter, Ndayishimiye ve İzlandalı Vidar Kjartansson yedek soyundu.

F_10

ÖNCE GOL YOK, SONRA VAR!

Henüz 8'de Kvrzic yerden gönderdi, ön direğe hareketlenen Muris Mesanovic ile Mina'nın mücadelesinde Ali Şansalan beyaz noktayı işaretledi. Video Yardımcı Hakem (VAR)'ın incelemesi neticesinde Mesanovic'in ofsaytta olduğu belirlendi. 22'de Ganalı Bernard Mensah, sağdan şık çalımlarla ceza sahasına girdi. En son Fofana'nın baskısına rağmen topu altıpasa çevirdi. Bosna Hersekli Mesanovic, kaleyi tam karşısında bomboş durumda bulmuşken, Mina ve Acquah önünde set olmaya çalışsa da affetmedi: 1-0. Hikmet Karaman da öğrencileri gibi çok üzüldü.

G_7

FOFANA VE GÖKHAN'IN MEZİYETLERİ...

30'da Fofona sol çaprazdan hızla deplase oldu. Kvrzic ve Sapunaru'yu kıvrak bilekleriyle ekarte edip arkadaşlarını gole hazırlayacakken Angelo'nun tecrübesini unuttu. 31'de Gökhan Töre, Fofana'yı taklit etti! Aynı kanattan ceza alanına girip Hasan Hüseyin'den sıyrıldığı anda kesti, Umut istediği gibi dokunamadı. Taçla devam eden pozisyonda Chebake, sağ çaprazdan ceza sahası çizgisinde Henrique'nin arkadan müdehalesiyle yerde kaldı. Penaltı beklentisi de oluştu; ancak Ali Şansalan oralı olmadı.  

H_5 

“ATAMAYANA ATARLAR” KURALI İŞLEDİ

41'deki büyük fırsatı değerlendiremedi. Gökhan Töre, defansın hatasında sol arka direğe havalandırdı. Sıçrayan Umut'u aşan topla buluşan Fofana, soğukkanlı bir şekilde Umut'a çıkartsa da bu futbolcu etkili bir vuruş gerçekleştiremeyince, Kayserisporlu oyuncular tehlikeyi savuşturdu. 42'deki taç atışında Acquah'ın ayağındaki topu armağan ettiği Mensah, solunda bulunan Pedro Henrique'e aktardı. Brezilyalı, meşin yuvarlağın çimler ile ilişkisini kesmeden Farnolle'nin soluna yolladı: 2-0.     

K_3 

PENALTIDA FARNOLLE'DEN MÜTHİŞ REFLEKS

45+2'de Mina, Mesanovic'in sol ayağını ceza alanı sağ çaprazında yerden kesti. Ali Şansalan tereddütsüz beyaz noktayı işaretledi. İlk iki golün asistini yapan Mensah'a müthiş bir refleksle sağına uzanan Farnolle “Dur” dedi. Hakeme elleriyle gökyüzünü gösteren ve “adalet” çağrısı yapan Mina sarı kart yaptırımına uğradı.

M_2

AKILCI HAMLELER İLE FARKLI BİR OYUN

Özellikle ilk yarıda yüklenen ve baskılı olan Yeni Malatyaspor gibi görünse de Kayserispor daha geniş alanlar buldu. Hikmet Karaman'ın soyunma odasından dönüşteki Sakıb- Hafez ve Umut- Kjartansson hamleleri işin rengini değiştirdi. Çünkü Sakıb ile Umut, bir türlü vasatı aşamadığı gibi Yeni Malatyaspor'un “el freni” olan ikiliydi.

N_2

LUNG OLMASA, GOLLER YAĞACAKTI!..

Romen file bekçisi Silviu Lung devleşti. 52'de önce Kjartansson'un, ardından Hafez'in şutlarında topun filelerle buluşmasını önledi. 54'te günün etkili oyuncularından Fofana'nın altıpasa harika servisinde Kjartansson tam “Gol” diyecekken, Lung ayaklarıyla bu sevince olanak tanımadı. Emre Taşdemir meşin yuvarlağı uzaklaştıran isim oldu.   

O_1 

HAFEZ- KJARTANSSON İŞ BİRLİĞİ VE GOL

70'te iyi organizasyon seyredildi. Gökhan Töre'nin ara pasında Hafez'in soldan kavisli ortası muhteşemdi. İyi yükselen Kjartansson, BtcTurk Yeni Malatyaspor formasıyla ilk golünü kaydetti: 2-1. 76'da, Gökhan Töre'nin serbest vuruşunda altıpasta Mustafa yere çok yakın mesafede kafasını uzattı; fakat Lung beraberlik golüne izin vermedi.

R_1

ÇİZGİDEN ÇIKARILAN TOP; KAÇAN BERABERLİK

90'daki duran topta Gökhan Töre, ceza alanındaki kalabalığın içine yükseltti. Sıçrayan Mina, sol kale direğine takıldı. Akabinde Hafez'in topu ilettiği sağındaki Kjartansson, Lung'u bir kez daha aşamadı. Topa çizgide tutan oyuncu ise Situm oldu. 90+5'te sağdaki Mesanovic, penaltı noktasının yaklaşık bir metre solundaki Mensah'ı düşündü, araya son anda Acquah girip topu kornere attı.

P_1

İKİ YÜZLÜ YENİ MALATYASPOR!

Genel özete gelince... Çok fazla yorumlamadan rakamlara bakmak bile her şeyi anlatıyor. İstatistikler şöyle: İLK YARI: Topla oynama: %54-%46, Toplam şut: 9-0, İsabetli şut: 4-0, Başarılı paslar: 218-171, Pas başarı: %85-%83, Korner: 1-2, Orta: 2/4-2/13, Faul: 6-5, Ofsayt: 1-6. 90 DAKİKA: Topla oynama: %48-%52, Toplam şut: 15-15, İsabetli şut: 5-8, Başarılı paslar: 370-399, Pas başarı: %81-%83, Korner: 3-5, Orta: 4/7-7/27, Faul: 19-9, Ofsayt: 2-6...