dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2325.6
  • BIST
    9058.25
  • BTC
    69943.82$

ESKİ DOST’TAN DÜŞMAN OLUR MU?

07 Aralık 2019, Cumartesi 14:08

 

SESLİ MAKALE 

Süper Lig'in 14. haftası öncesinde “en çok gol atan takım”lar olan BtcTurk Yeni Malatyaspor ile lider Demir Grup Sivasspor, yine gole doyurdu. İlk yarım saatte 2-0 geriye düşen Kaplanlar, 37'de Guilherme ile farkı bire düşürse de 54'te Emre Kılınç'ı durduramadı: 1-3. Pas hatası yapıp yenilen ikinci gole zemin hazırlayan Ganalı Afriyie Acquah ile attığı golden önce Acquah'ın servisinde net bir fırsatı harcayan Guilherme arasındaki kavga, Sarı-Siyah-Kırmızılıları ateşledi. Bu performans ikinci 45'e fazla yansımayınca 7 maçlık galibiyet serisi de sonlandı. 20 puanda kalan Malatya ekibi, 15 Aralık'ta Beşiktaş'ın misafiri olacak.

BU KEZ TEKNİK ADAM OLARAK RAKİPLER

Yeni Malatya Stadyumu'ndaki müsabaka, iki teknik adamı da hayli eskiye götürdü. 1990-97 sezonları arasında Beşiktaş formasını giyen Türk futbolunun iki efsanesi, birbirlerine tekrar teknik direktör olarak rakipti. BtcTurk Yeni Malatyaspor'un başındaki Sergen Yalçın ile Demir Grup Sivasspor ile liderlik koltuğunda oturan Rıza Çalımbay, ilk düdükten önce birbirlerine başarı diledi. Çalımbay, Süper Lig'de Yalçın ile karşılaştığı 4 maçın 4'ünden de zaferle ayrıldı.

1_812

SERGEN HOCA, SÜPER LİG'E DÖNDÜ

Sergen Yalçın, üç maç sonra Süper Lig'de takımının başına sahaya çıktı. 10. haftada, Kasımpaşa'daki 3-3'lük beraberlik günü Halis Özkahya'nın kırmızı kart gösterdiği başarılı taktisyen, Göztepe, Fenerbahçe ve Gençlerbirliği müsabakalarını tribünde izlemek zorunda kalmıştı. Sergen Hoca, Türkiye Kupası 5'inci Turu'nda, evlerindeki 3-1'lik Keçiörengücü galibiyetiyle dönmüştü.

8_124

KUPA 11'İNDE TAM 9 DEĞİŞİKLİK

Keçiörengücü randevusunda, 13'üncü haftada, deplasmandaki 3-3'lük Gençlerbirliği karşılaşmasının ilk 11'inde 9 değişikliğe giden Sergen Yalçın, rotasyonu bu defa sınırlı tuttu. Başkent'teki kadrodan, kupada 11'e giren iki futbolcu olan Ekvadorlu Arturo Mina ve Ahmed Ildız ise Demir Grup Sivasspor önünde yedek soyundu. Sergen Yalçın, onların yerine Hollandalı Mitchell Donald ve Brezilyalı Guilherme'yi tercih etti. Yani, Gençlerbirliği 11'ine göre iki hamlede bulundu. Bir başka ifadeyle; Keçiörengücü'nü yenen 11'de, Sivasspor sınavında sadece bu ikili kaldı. Ankara'da, 71'de şans yakalayan Guilherme'nin en baştan 11'e girmesi “Akılcı bir karar” olarak yorumlandı.

3_329

OYUN SİSTEMİ YENİDEN 4-2-3-1

Gençlerbirliği karşısında 4-1-4-1 olarak uygulanan diziliş, alışılageldik 4-2-3-1'e evrildi. Keçiörengücü maçında esame listesine dahi giremeyen Beninli file bekçimiz Fabien Farnolle kaleye, Mustafa Akbaş ise stoperin soluna geçti. Son dönemde hücum geçişlerine yön veren; ama hemen her bölgede oynayabilen “Joker” tabirli Robin Yalçın, bu sefer geri dörtlünün sağındaydı. Sağ bekte  Faslı Issam Chebake, sol bekte Sakıb Aytaç ter döktü.

9_166

‘10'UN ADI GUILHERME

Ganalı Afriyie Acquah ile Donald, ikinci bölgede kritik rol üstlendi. Onların hemen ilerisinde “10 numara”da Guilherme boy gösterdi. Brezilyalının sağında Gökhan Töre, solunda Kongo asıllı Fransız Thievy Bifouma fırsat buldu. Makedon Adis Jahovic en ilerideydi. 21 kişilik listede, Ufuk Ceylan, Erkan Kaş, Zimbabweli Teenage Hadebe, Mina, Özer Özdemir, Murat Yıldırım, Ahmed, Fildişi Sahilili Moryke Fofana, Tunuslu Ghaylen Chaaleli ile Eren Tozlu'nun adı da yazılıydı.   

4_169

ŞOK GOL VE SAMBACI'NIN KAÇIRDIĞI...

Tempolu başlayan zorlu 90 dakikada iki taraf ta öncelikle birbirini kontrol eden bir oyun ortaya koydu. 26'da ev sahibinin tribünleri havayla eşdeğer buz kesti! Marcelo Goiano'nun sağdan ortasında Hakan Arslan kafasını uzattı: 0-1. 29'da Acquah sağdan, havadan yolladı, kimsenin dokunamadığı top Guılherme'nin önünde kaldı. Sambacı altıpasta üstten auta gönderdi!

10_26

ACQUAH'IN BÜYÜK HATASI VE TARTIŞMA

30'da ikinci şok geldi! Arouna Kone'nin derin pasında Mert Hakan Yandaş, Farnolle ile bire birde tabelayı 0-2'ye taşıdı. Pozisyonun başlangıcında ayağındaki topu Sivasspor'a teslim eden Acquah'ın hatası büyüktü! Ganalının yanındaki Donald'ın hızlı Sivas akınlarında yumuşak kaldığı gözlendi. Bu bölümde suçlu Acquah'ın, Guilherme'ye “Sen neden kaçırdın?” der gibi olduğu öfkesi, tartışmaya yol açtı. Araya arkadaşları girdi.

5_116

BREZİLYALI, 6 ASİSTİNE 5'İNCİ GOLÜNÜ EKLEDİ

Bifouma 37''de son taraftan son çizgiye inip rakibini ekarte ettikten sonra olağanüstü bir çabayla kesti, Sakıb Aytaç'ın asistinde Guilherme noktayı koydu: 2-1. Brezilyalı böylece, Süper Lig'deki 6 asistine 5'inci golünü ekledi. Hemen akabindeki gol sevincinde önce Guilherme'ye sarılan ve siniri geçmeyen Acquah'a koşup Ganalının başını okşayan Jahovic ikiliyi barıştırmayı ve “ekip ruhu”nu canlandırmayı amaçladı. Ancak tüm arkadaşlarının yüzünün gülmesi için uğraştığı Acquah, uzun süre sakinleşmedi.

BÖYLE BİR HIRS GÖRÜLMEDİ

Skor 2-1'e geldikten sonra daha atak ve baskılı görünen Kaplanlarımız, Sivasspor'un üzerine yüklendi. 40'taki ilk şutunda Yiğidoların duvarına takılan, topun dönüşünde de çerçeveyi tutturamayan Guilherme'nin kazanma arzusu görülmeye değerdi. Sambacı'nın harekete geçmesinde ise Acquah'ın rolü büyüktü! Ganalı ile sürtüşmesi, Yeni Malatyaspor'a hava kattı ve öyle hırslandırdı ki Guilherme'yi de ekstra motive etti.

6_73

İSTATİSTİKLER MALATYA'DAN YANA; AMA!

Topun hızına yetişemeyeceğimiz bir ilk yarıya tanıklık ettik. İstatistikler Kaplanlardan yana olsa da skor, 2-1 ve Sivasspor lehineydi. Sarı-Siyah-Kırmızılılar topla oynamada yüzde 68'e 32, başarılı paslarda yüzde 83'e 60 üstündü. Sergen Yalçın'ın öğrencilerinin 2'si isabetli toplam 10 şutuna karşılık, Rıza Çalımbay'ın talebeleri, kaleyi 5 yoklamasının tümünde isabet sağladı.

2_602

BIFOUMA NEDEN ÇIKTIĞINI ANLAYAMADI

İkinci devre eşitliği yakalamayı planlayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, 54'te yine hüzünlendi. Kone 54'te sağ kale direğini nişanlasa da devamında Emre Kılınç yüzleri astı: 1-3. Bu golün akabinde ritm çok düşüktü ki, Sivasspor haklı olarak oyunu kontrol etmeyi düşündü, Kaplanlarda ise moraller çok bozuldu. 58'de kenara yönelirken Fofana'nın elini sıkan Bifouma'nın yüzünden düşen bin parçaydı!

11_25

EREN TOZLU 15 DAKİKADA SAKATLANDI

68'de günün vasat oyuncularından Gökhan Töre, görevi Eren Tozlu'ya devretti. Asabi Acquah 74'te boynu bükük vaziyette çıkarken, Ahmed yeşil zemine ayak bastı. Sakatlanan Eren, 83'te oyundan çıkmak mecburiyetinde kalırken, BtcTurk Yeni Malatyaspor kalan süreyi 10 kişi tamamladı.

7_68

7 MAÇLIK YENİLMEZLİK SERİSİ BİTTİ

Malatya temsilcisi, 3 zaferin üstüne aldığı 4 beraberlik ile toplam 7 maçla, Süper Lig'deki “en uzun süreli yenilmezlik serisi”ne ulaşmıştı ki, Sivasspor maçında durdu. Kırmızı-Beyazlılar ise üst üste eriştiği 6 üç puanla “en uzun süreli galibiyet serisi”ni elde etti...

İKİ TAKIMIN REKABETİ:

2017-2018 sezonu
Sivasspor: 2 - Malatyaspor: 0
Malatyaspor: 1 - Sivasspor: 0

2018-2019 sezonu
Malatyaspor: 4 - Sivasspor: 4
Sivasspor: 2 - Malatyaspor: 0

2017-2018 sezonu
Malatyaspor: 1 - Sivasspor: 3